Bitcoin ATM registruje 140 transakcija na Campus Party pre nego što bude instaliran u Sao Paulu | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin ATM registruje 140 transakcija na Campus Party pre nego što bude instaliran u Sao Paulu

Bitcoin ATM registruje 140 transakcija na Campus Party pre nego što bude instaliran u Sao Paulu

Campus Party je bio još više posebnih 2014. Godine tech događaj koji se u brazilskom gradu Sao Paulo na juriš svake godine imala Bitcoin bankomat ovaj put. Uređaj je bio pravi uspjeh među domaćim i stranim polaznicima tech-pamet, ne samo za Bitcoiners, ali i za ljude koji žele znati više o digitalnu valutu.

U Lamassu stroj obavlja oko 140 transakcija tijekom četiri dana događaj, razmjena više nego R4,000, ekvivalent do $ 1.700. Prema najveće brazilske Bitcoin razmjena Mercado Bitcoin, kompanija koja je uvezena mašinu, srednjem kursu vrijednost je $ 28 po korisniku.

Ovo je bilo prvo iskustvo sa Bitcoin bankomat u Latinskoj Americi i korisnici su bili prilično zadovoljni sa uređajem, uprkos činjenici da se dozvoljava samo u jednom pravcu transakcije (kupovine BTC sa fiat valute). Ipak, Rodrigo Batista, generalni direktor Mercado Bitcoin-a, rekao je Folha de S. Paulothat pokret na štandu ATM je zaista veliki, a javnost je bila dosta radoznala o kriptovaluta.

"Rekao bih da je pola publike izašla znajući šta je Bitcoin, ali je i dalje veoma složen koncept, bilo je kao da sa mnom kada sam čuo da je prvi put", rekao je Batista.

Prema rečima glavnog Berze, "većina ljudi koji se zaustavio na kiosku nije znao šta je to. Vidim to kao pozitivan, jer to ukazuje da ima puno prostora za tehnologiju za razvoj". Međutim, Batista tvrdi njegova vizija da Bitcoin neće moći zamijeniti bankarskog sistema, kao da je otkrio na konferenciji u okviru Campus stranke.

Mercado Bitcoin je sada odabir savršeno mjesto za instalaciju Bitcoin bankomat u Sao Paolu. Ovaj proces bi trebao biti zaključen u travnju, kada je mašina postavljena na početak rada za širu javnost.Bitcoin bankomati proizvođači Robocoin i PayMaq pogodili su Južnu Koreju i ŠpanijuJužna Koreja će biti sljedeći azijske zemlje da bude domaćin Bitcoin ATMproduced od strane američke kompanije Robocoin. Vijest je nedavno objavio BitcoinAsia, nova kriptovaluta venture kompanija sa sjedištem u zemlji koja će biti odgovorna za uređaj.

Mašine, koja omogućava korisnicima da pretvoriti fiat valute u BTC i obrnuto, stići će u zemlji ovog petka (21). Još dva treba biti isporučeni do Robocoin na BitcoinAsia u narednih mjesec dana.

Međutim, prvi bankomat, koji će se nalaziti u Seulu, će proći kroz proces certifikacije lokalne samouprave prije šutiranja-off sve operacije.

"Mi smo uzbuđeni da uvedu Bitcoin bankomat za najviše tech-pamet tržište na svijetu. Bitcoin je privlačenje pažnje javnosti u Koreji, a mi želimo da se svijest Bitcoin u Koreji na viši nivo dodavanjem jednostavan način za kupovinu i prodati Bitcoin ", rekao je Jewoo Yeom, potpredsjednik BitcoinAsia, podružnica igre developer Liveplex.

Robocoin, Nevada-based proizvođača koji se trenutno planira instalirati dva Bitcoin bankomata u SAD-u, također isporučuje 39 dodatnih jedinica diljem svijeta u martu. Neki od njih će ići na druge azijske destinacije, ali i Europe.

Ipak, Južna Koreja i dalje može biti prvi azijskom tržištu ponuditi Bitcoin ATMif svaki dio procesa regulacije ide glatko.

Barcelona dobiva poseban BTC mašina

Zapadnije, Španjolska je i dobija svoj prvi Bitcoin bankomat, ali ovaj se ne proizvodi Robocoin ili Lamassu, dva glavna proizvođača. Kompanija PayMaq je announcedthe dolazak svojih Cajero Bitcoin, mašinu koja će omogućiti korisnicima da kupuju BTC sa fiat valute, kao i prodaju digitalni novac i dobiti gotovinu.

Uređaja, razvijen od strane španske sistema plaćanja kompanija, je u mogućnosti da pročitate nacionalnu ličnu kartu kako bi se ovlasti i obradi transakcija.

PayMaq Bitcoin bankomat će biti smješten u Barcelona, ​​u šoping centru Diagonal Mar

pokretanje mašine se događa ove subote (22).


Prvi Bitcoin bankomati na severnoameričkom tlu za sletanje u Sijetlu i AustinuSjedinjene Države se spremaju da dočekaju prvi Bitcoin bankomatima u zemlji, u produkciji Robocoin, kompanija sa sjedištem u Nevadi. Mašine će raditi u Seattleu i Austin.

Prvi uređaj će biti instaliran na kraju veljače, proizvođač objavio je u utorak (18). Ali pored ovog isporuke, Robocoin također planira predati nove kriptovaluta bankomata u Europi i Aziji.

Iako je još uvijek nije jasno koja kompanija će voditi Bitcoin bankomata u Seattleu i Austin, piše The Verge, Sjedinjene Države su očigledno pokušavaju replicirati recept za uspjeh "otkrio" svojim kanadski susjeda.

Sjeverni narod je bio prvi na svijetu da domaćin Bitcoin bankomat, postižući zadivljujuće rezultate. Mašina sa sjedištem u malom kafiću u Vancouveru, kojim upravlja lokalna kompanija Bitcoiniacs, je obradio preko $ 900.000 u transakcijama u prvom mjesecu sam.

Što se toga tiče, kanadska kompanija Bitcoiniacs je nedavno objavio da planira lansirati bankomata u Londonu i Singapuru do sredine marta, u skladu sa Coindesk.

Uređaji će se upravljati sa "sličnim set-up" na jedna se nalazi u Vancouveru i prvi je korak globalnog plana ekspanzije koja namjerava razviti nove mašine i postaviti fizičke brokerskih ureda za fizička lica u različitim dijelovima svijeta.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin fondacija je bankrotirana, PayPal integriše BTC i više

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijaju ekskluzivni pristup pre ulaznice

Post ICO

Prihvatanje bitkoina je dobar za MovieTickets.com

Post ICO

Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji

Post ICO

Bivša Bitcoin razmjena Mt. Gox dobija američku stečajnu zaštitu zahvaljujući američkom sudu

Post ICO

Lakši način primanja e-pošte putem Bitcoin adrese? Da molim

Post ICO

Bitcoin fondacija je drago da vidi više studija o kriptocurrency (čak i onima koji tvrde da će se srušiti)

Post ICO

70 lokacija koje vam pružaju besplatne bitkoine - da li stvarno funkcionišu?

Post ICO

Napad će bitkominske razmene učiniti mnogo otpornijim, kaže Antonopoulos

Post ICO

Bitkain preduzetnik Erik Voorhees naplaćeno od strane Komisije za hartije od vrijednosti i razmjene

Post ICO

BitPOS sistem za prodaju bitova BitPOS pokrenut u Australiji usred glasina o tajnom projektu

Post ICO

Bitkoin osvaja Virgin Galactic: platite putovanje u prostor s kriptocurrency