Da li je Bitcoin banka na svom putu? Osnivač Mt.Gox gubi $ 50K i više | Bosnian.Lamareschale.org

Da li je Bitcoin banka na svom putu? Osnivač Mt.Gox gubi $ 50K i više

Da li je Bitcoin banka na svom putu? Osnivač Mt.Gox gubi $ 50K i više

Imamo Bitcoin bankomata, Bitcoin štamparije, rudarskih kompanija, pa čak i kreditnim karticama. Jedna stvar Bitcoin nema, međutim, da li je svoj bankovni. Bitcoin ATM kompanija Robocoin sada planira lansirati online banke i da će iskoristiti svoje bankomate da se ponašaju kao "grane" širom svijeta. Ovakav razvoj može dovesti čak i više usluga na globalnoj Bitcoin zajednice i ako se pojavi bilo koji kompanija bude u poziciji da ga skinuti, to je Robocoin. Kompanija ima 13 Bitcoin bankomata u radu širom Evrope, Sjeverne Amerike i Azije.
Bitcoin vam sada može kupiti luksuzni apartman na plaži na KipruNaziv "Bitcoin Resort" ne ostavlja prostora za sumnju. Sada možete koristiti svoj digitalni novac da kupi svoj vlastiti vrlo pet zvjezdica luksuzan apartman u prvom Mediteranu plaži imovine kripto-friendly na svijetu.

Projekta Thalassa Beach Resort pripada Kensington Development Group, a nalazi se u kiparskom regiji Bafra, na sjevernoj obali otoka.

Kompanija je upravo objavila prodaju udjela ovu kamenu resort sa međunarodno priznatim prije 74 turski naslov djela (međunarodno priznati naslov djela za Sjeverni Cipar nekretnine koje Turci u vlasništvu prije 1974. Godine i slobodan od bilo kakvih potraživanja).

Prema web stranici resort, cijene stanova 'kreću se od 120 BTC, ekvivalent gotovo 110.000 $ po trenutnom kursu. Svaka jedinica dolazi sa sigurnim podzemni parking, pristup bazena i resort restoran, kao i zapanjujući pogled na ocean.

Kensington Development Group smatra da tako što su transakcije na raspolaganju u Bitcoin će privući međunarodne kupaca nekretnina i investitora, zahvaljujući brzi prijenos sredstava i niske naknade. Čini se da je ideja da se radi, kao 140. 200 gotovih jedinice su već prodali. Grupa planira izgraditi ukupno 1.100 stanova.

"Do donošenja svojstva dostupan putem Bitcoin, u mogućnosti smo da dopre do globalnoj publici Bitcoin ownerswho imaju valute i tražite mjesto da ga koriste", rekao je David Campbell, šef marketinga grupe.

"Ne samo da kupci dobiti prekrasan bijeg od hladnoće zime, ali su se na odmor i druže sa drugim Bitcoin navijača", dodao je on.

Osim blizina plaže, u naselju se također nalazi u neposrednoj blizini lokalne hoteli i kockarnice i vrlo blizu Kizilirmak Delta, odlično mjesto za ribe i prakse sportove na vodi.

Kao prvi mjera za unapređenje prodaje, Kensington Development Group je najavio i da su svi kvalificirani potencijalni kupci će uskoro biti prebačen na resortfor iz prve ruke pogled sa svim putne troškove plaća Bitcoin Resort. Period prodaja će završiti 28. Marta.

Slike iz Bitcoin-resort.com


Bitcoin postaje izlazna valuta izbora za ljude u problematičnim zemljamaAko ste gledao Fiatleak.com u proteklih nekoliko tjedana, vi ćete primetili da je Kina činili veliku većinu Bitcoin transakcija. Flurry transakcija kriptovaluta Kineski-based dolazi čak i lokalna vlada uvela stroge kontrole kapitala u nastojanju da se zaštiti i ekonomiju nacije i svoje valute.

Zanimljivo, jer je vlada izgleda da zadrži novac u zemlji, čini se da mnogi Kinezi ljudi koristi Bitcoin kao neka vrsta "izlaz" currencyto prenijeti svoje bogatstvo od juana. Možeš


Bitcoin uživa najveći dan 2014. Godine u Rusiji, dok lokalna valuta nastavlja da padaNajpoznatiji digitalnu valutu na svijetu uživa istorijski vožnja u Rusiji. U utorak (16 decembar) kriptovaluta zajednica vidjela najveći volumena transakcija ove godine između službene valute u zemlji, rublje, i Bitcoin. Sve to zato što je ruski valute drži utakačka.

Rublje potonuo više od 11 posto u utorak

Prema CNBC, ovo je bilo "najstrmiji intraday pad od 1998. Godine" domaće valute zbog "slabije cijene nafte i sankcije protiv Rusije od strane Zapada" u. Suočeni sa smanjenjem strmim vrijednosti i razočaran neaktivnosti ruske centralne banke, nekoliko trgovaca odlučio baciti valute.

Obim transakcija između BTC i rublje skočila na 819 u utorak, broj posebno visoka u odnosu na prosjek 230 trgovina registrovan u toku prošlog mjeseca. To znači da gotovo 250 posto više u prometu, podaci sa sajta Bitcoincharts.comshows, a najveći broj od decembra 2013. Godine.

Jedan od razmjene koji se koristi od strane ruskog Bitcoiners - unatoč činjenici da BTC je trenutno nelegalno u zemlji - je bugarski BTC-e. To nije nikakvo iznenađenje da je razmjena je pokazuje diskretno skok rublje transakcijama tokom poslednjih nedelja.

Nakon spike registriranih u utorak, obim transakcija između rublje i Bitcoin i dalje visoka u srijedu (17). Ruska valuta je blagi oporavak, dobija više od 10 posto u odnosu na američki dolar. Međutim, rublje i dalje ostaje dole 13 odsto u odnosu na tjedan.

"Vijest dolazi iz Rusije je zaista bez premca", rekao je Bobby Lee CNBC. Prema suosnivač i izvršni direktor kineskog Bitcoin razmjenu BTC Kine ", rekao je visoki obima trgovanja sa rublje se može očekivati, s obzirom na let od ovog bore valute. Bitcoin je, dakle, prirodna destinacija, kao i drugim jakim valute centralna banka ".

Međutim, neki stručnjaci pogledajte ovaj fenomen kao nešto efemerne. Akif Khan, jedan od BITNET šefovi, rekao je da će "biti iznenađeni ako se Rusi okreću Bitcoin u bilo kakve smislene waygiven neizvjesnost oko toga da li bi mogli koristiti ili držati ga bez kazne u budućnost".

Istaknuti izvorne slike: Wikimedia

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin fondacija je bankrotirana, PayPal integriše BTC i više

Post ICO

Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Post ICO

Bitcoin u Kanadi: zašto lokalni trgovci vole kriptocurrency

Post ICO

Bitcoin aplikacija ZeroBlock stekao popularnu uslugu Blockchain.info

Post ICO

Alarmantno prozirna urednička operacija

Post ICO

Bitcoin fondacija Komentar na New York Department of Financial Services BitLicense odlaganje

Post ICO

Lakši način primanja e-pošte putem Bitcoin adrese? Da molim

Post ICO

5 awesome Bitcoin priče koje dele Redditeri

Post ICO

Bitcoin core verzija 0.11.0 je objavljena

Post ICO

Avalon bi mogao dobiti investiciju od 200 miliona dolara i 20nm tehnologiju kako bi postao lider rudarskog tržišta

Post ICO

Usvajanje Bitkoina: Top 5 zemalja u razvoju

Post ICO

Bitcoin i Budućnost novca: Atlanta hostuje kripto konferenciju u oktobru