Bigcoin Big Wigs | Bosnian.Lamareschale.org

Bigcoin Big Wigs

Bigcoin Big Wigs

U ovom članku ćemo ići preko pet najvažnijih ljudi u Bitcoin zajednici. Prvo ime koje pada na pamet za mnoge je vjerojatno Bitcoin tvorac Satoshi Nakamoto, ali ćemo ga preskočiti. Zašto? Jer ne znamo ko je on zapravo, ili ako je "on" je čak i jedna osoba. Osim toga, već postoje članaka na članke u vezi zagonetni Nakamoto. Umjesto toga, mi ćemo se fokusirati na ljude koji zapravo znaju i koji su aktivno rade na Bitcoin.

Prvi je Gavin Andresen, glavni naučnik u Bitcoin Fondacije i jedan od najranijih pristalica Bitcoin. Gavin je kompjutersko programiranje čarobnjak i njegov rad je bio jedan od ključeva uspjeha u usponu Bitcoin. Samo koliko je dobar je Andresen posao bio? Kada Satoshi odlučio da ruka sourceforge koda, on ga je dao Andresen. Sada, Andresen je ključni igrač u usmjeravanju napora Bitcoin fondacije koja radi na zaštiti, standardizirati, i promovirati Bitcoin.

Narednih najvažnija osoba u Bitcoin zajednici je verovatno Mark Karpeles, vlasnik najveće svjetske razmjene Bitcoin, Mt. Gox. Teško je precijeniti važnost Mt. Gox. Bez razmjene poput Mt. Gox, Bitcoin bi u suštini bezvrijedne. Razmjene su važne jer omogućuju ljudima da brzo pretvoriti Bitcoin u druge valute. To čini Bitcoin tečno sredstvo, baš kao bilo koju drugu valutu. Mt. Gox suštinski određuje cijena na svjetskom tržištu, a mnogi smatraju da ako Mt. Gox sruši, cijelu Bitcoin valuta propasti. Ukratko, Mt. Gox je Bitcoin ekvivalent New York Stock Exchange. Oznaka položaja kao vlasnik Mt. Gox mu daje ogromnu količinu uticaja u Bitcoin zajednici

Sljedeći je Hal Finney. Neki drugi programski čarobnjak, Hal je odgovoran za PGP, jedan od prvih javni ključ kriptologija program koji uvelike pomagali razvoj Bitcoin. Hal je bio i prvi dobitnik je Bitcoin transakcija i bio je prva osoba koja je otkriti "double potrošnje napada" to jednom zaprijetio Bitcoin. Ovaj napad je bio jedan od prvih i najtežih napada na Bitcoin. Hal je radio na brojnim drugim sigurnosnim izazovima i problemima sa šifrom. Bez Hal, Bitcoin možda nije preživio kroz ove rane izazove. Nažalost, doprinosa Hal počele su da padaju kao ga je Lou Gehrig bolest ostavila uglavnom osobe s invaliditetom.

Još jedan važan član zajednice Bitcoin ide pod online nazivom "ArtForz". On je razvio prvi GUI Bitcoin mining bušenje, čime revoluciju u proces rudarstva. U jednom trenutku, ArtForz pod kontrolom lavovski računarske snage posvećen Bitcoin. Dok je on sada kontrolira manje od jedan posto računarstva moći, njegov doprinos i revolucionarni rad nije umanjena na značaju. Osim toga, on je također identifikovani i radila je na velikim bube.

Nils Schneider je još jedan važan igrač moći. Vlasnik "Bitcoin Watch", Nils kontrolira moćni informacijama stranicama, kao što je bitcoincharts.com. Njegova mreža sajtova su neophodni za praćenje razvoja i širenja informacija. Ovo stavlja Nils u poziciji da se ponašaju kao jedan od najmoćnijih i najčitanije glasove u vezi Bitcoin.

Postoji mnogo drugih važnih ličnosti u Bitcoin zajednici. Problem je u tome, mnogi od njih ostane anoniman ili je teško pronaći informacije o. Na primjer, najmoćniji jedinstvena organizacija u Bitcoin zajednici sada je nedvojbeno BTC Guild. BTC je jedan od najvećih Bitcoin rudari u svijetu, a ponekad se približi 51 posto rudarskih moći. Ako BTC ikad uzima 51 posto, to bi u suštini im kontrolu nad Bitcoin, što im omogućava da udvostruči potrošnje i obavlja druge nezakonite aktivnosti. Bilo bi zanimljivo saznati koji je stvorio i kontroliše BTC bitci, ali malo informacija na raspolaganju.

Dakle, iako je Bitcoin je zaista decentralizirana valuta, to ne znači da ne postoje igrači moći. Dok će valuta ostati otvorenog koda i zajednice prešao napor u godinama koje dolaze, jednostavna činjenica je da zaista postoje neke "noviteta među jednakima" u Bitcoin zajednici. Znajući ovih igrača napajanje može dokazati od vitalnog značaja za ljude investiranje u Bitcoin. Njihove postupke i odluke mogu imati duboke utjecaje na Bitcoin u cjelini.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitkoin građanski rat pada: Ko, šta, zašto, kada i kako

Post ICO

Peking već ima bar koji prihvata Bitcoin

Post ICO

Usvajanje Bitkoina: Top 5 zemalja u razvoju

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken prelazi kanadsku granicu

Post ICO

Banka Zapada zatvara račun Amagi Metals zbog Bitcoin plaćanja

Post ICO

Bitcoin suočava se sa rastućom konkurencijom od ostalih sve-digitalnih valuta

Post ICO

Bitcoin aplikacija ZeroBlock stekao popularnu uslugu Blockchain.info

Post ICO

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu

Post ICO

Evo prve Bitkoinove bebe

Post ICO

Članak iz Bitcoina iz 2013. može biti propast ruske stranice

Post ICO

Početni vodič za Monero (Kupovina, trgovina, rudarstvo)

Post ICO

Bitcoin ATM registruje 140 transakcija na Campus Party pre nego što bude instaliran u Sao Paulu