Bitcoin Black Friday 2014 lomi sve podatke: Gyft, NewEgg imaju najbolji dan prodaje ikada | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin Black Friday 2014 lomi sve podatke: Gyft, NewEgg imaju najbolji dan prodaje ikada

Bitcoin Black Friday 2014 lomi sve podatke: Gyft, NewEgg imaju najbolji dan prodaje ikada

Kao što se očekivalo, zbog rastuće popularnosti kriptovaluta u, ovogodišnji Bitcoin Crna Fridaywas ogroman uspjeh. Elektronski prazničnu kupovinu registrovan rekord prodaje, dok je tradicionalni Crni petak prodaje pao 11 posto.

load...

Događaj Bitcoin-u vezi došlo je do povećanja 82 posto u broju trgovaca koji su završili transakcija na 28. Novemberwhen u odnosu na kripto-holiday 2013, plaćanje procesor BitPay revealedthis utorak (9). Ova i druge rezultate "pokazuju koliko Bitcoin ekosistem je rasla i raznovrsne od prošle godine", priopćila je kompanija.

Ovogodišnji Bitcoin Crni petak privukao više od 1.200 merchantsfrom širom svijeta, protiv 50 preduzeća koje su ušle u inauguralnom događaj u 2012. Godini.

load...

Ali pored sve veći broj je, tu je još jedna činjenica da je vrijedan referenca. "Dok je prošle godine mnoge popuste i poslovi bili su za tehnologiju Bitcoin u vezi, kao što je Bitcoin rudarske opreme, ove godine širi spektar trgovaca nudili Bitcoin-specifičnih poslova na širi spektar stvari", BitPay otkrio.

I potrošači očigledno cijenjen promjene, što dokazuje pomak u obrascima potrošnje. Dok je u 2013. Većina transakcija bilo Bitcoin rudarske opreme, ove godine Bitcoiners potrošili više na drugim ecommerce proizvoda. Prema najvećih svjetskih plaćanja procesor, i Gyft i NewEgg doživjeli njihov najbolji dan Bitcoin prodaje ikad.

Elektronski poklon kartica dobavljača Gyft imali 62 posto više transakcije Bitcoin Crni petak u odnosu na prošlu godinu ", dok je povećanje vrijednosti kupovine 139 posto". Druga kompanija na listi, NewEgg, "ne samo postaviti i lično rekorde u ukupnoj vrijednosti dolara od kupovine, kao i broj transakcija".

load...

Amagi metali - poluga dilera koji je počeo prihvatanje Bitcoin u avgustu 2014. Godine - registrovan novi rekord, kao dobro. Kompanija je imala svoj najviši iznos od BTC naloga u jednom danu. Imena kao što su TigerDirect, Adafruit i NameCheap su također pojavljuje u listi Bitcoin-friendly kompanija sa pozitivnim rezultatima u ovogodišnjoj manifestaciji.

"To Bitcoin Crni petak može signifya krenuti naprijed i prema mainstream prihvatanje Bitcoin", BitPay napisao.

Kao Bitcoin Examiner reportedlast sedmice, u iznosu od Bitcoin proveo tokom ovogodišnje Crni petak i Cyber ​​ponedjeljak postavio novi rekord u kriptovaluta ekosistema. Ukupno 296.000.000 $ u Bitcoin je potrošeno od strane potrošača tokom vikenda. I to nije sve: od 28. Novembra i 1. Decembra Bitcoin je bio deveti najveći način plaćanja koji se koriste širom svijeta.

Povezane vijesti


Post ICO

Barclays testira bitcoin tehnologiju

Post ICO

3dcart trgovci mogu prihvatiti Bitcoin u blicu zahvaljujući partnerstvu s BitPay-om

Post ICO

Bitcoin alternativa Bytecoin slavi prvi blok, najavljuje nove karakteristike

Post ICO

Skoro sam dobio scammed po navodnom Coindesk-u

Post ICO

Amerikanci su bolesni od novčane manipulacije: Bitkoin je možda odgovor

Post ICO

Bitcoin razmjena BTC-e pogođena DDoS napadom

Post ICO

Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji

Post ICO

1911 United PAC je prvi koji podržava kriptocurrency i bitcoin-friendly kandidate

Post ICO

Početni vodič za Monero (Kupovina, trgovina, rudarstvo)

Post ICO

Bitcoin raste u popularnosti u Kini

Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Post ICO

Australijska platforma za ubrizgavanje pozajmica uključuje Bitcoin na svojoj listi valuta