Bitkoin dvorac biće rođen u Estoniji | Bosnian.Lamareschale.org

Bitkoin dvorac biće rođen u Estoniji

Bitkoin dvorac biće rođen u Estoniji

Finski Bitcoiner Risto Pietila je čovjek koji stoji iza Estonije novi ambiciozni projekt: okretanjem Old Grand Castle Malla u Bitcoin Supernode vječni Conference Centre.

Vile, prvobitno izgrađena u 1600, je kupio sa kriptovaluta zarade i da će biti obnovljena u cilju da postane centar posvećen Bitcoin inovacije. 

load...

Grand Castle Malla nalazi se u blizini Baltičkog mora i najveća zgrada u tom području. "Iako postoje i druge pupljenja centri Bitcoin aktivnosti, i ambasade u svakom od velikih gradova na planeti, ovaj veliki zdanje stoji jedinstven kao filozofski filantropske institucije uklonjen iz zauzet poslovnim grada commerceand pruža okupljanje nexus za Bitcoin zajednica upuštati u više organski način života ", piše Poslovni forum Journal.

load...

Zgrada će navodno se koristiti za smještaj Bitcoin velikodostojnika, što im omogućava da imaju korisne razgovore Bitcoin-u vezi i razvoju inovativnih rješenja za kriptovaluta svemira. Osim toga, Poslovni forum Journal ukazuje na činjenicu da je uspostavljanje ovaj centar u Europi će biti prednost za projekt.

Dok je nekoliko članova Bitcoin zajednice hvale projekta, nekoliko njih je i dalje suzdržani uglavnom zbog prisustva Risto Pietila, a kriptovaluta poduzetnik sa vrlo kontroverznom prošlošću.Bitcoin može biti uzrok smrti online piraterije, predviđa osnivač Isohunt-aGary Fung, osnivač popularnog torrent stranice Isohunt, vjeruje da će Bitcoin okončati online piratstva u budućnosti. Ili bar potiskuju ovaj proces na dnu liste preferencijalnih online metoda medijima gledanja.

load...

Sa streaming brzo postaje omiljeno način za gledanje filmova i televizijskih serija onlineusing platforme kao što su Amazon ili Netflix, nije ni čudo da je proces preuzimanja bujica je sve manje i manje popularan.

"Tehnološki, Zamišljam studijima i drugim medijskim kućama stvaranje otvorenog API i platforme tako nove inovativne streaming usluge mogu razviti na vrhu. [...] To bi riješiti straha studija pojedinačnih igrača kao što su Netflix dominira distribuciju medija i na kraju diktira termina u industriji ", rekao je Fung TorrentFreak.

Ipak, osnivač Isohunt vjeruje da će Bitcoin biti odgovoran za najveću transformaciju u ovoj oblasti. Prema Fung, kriptovaluta će vjerovatno postati univerzalan način plaćanja koji će dovesti do zajednicu peer to peer dijeljenje medija, držeći ekstremno niskim troškovima.

"Zamislite kada svi mogu gledati i slušati na bilo šta, bilo kada, bilo gdje, uz samo centi, automatski i neprekidno odbijaju od Bitcoin novčanika", rekao je online guru.

Međutim, takva promjena će izazvati potpunu transformaciju sistema kao što sada znamo da i verovatno će napraviti puno moćnih kompanija ljut.

Evo moj tip industrije udruženja kao što su MPAA i RIAA za nastavak relevantnost u ovom doba interneta, možda za naknade svih. Postanite standarda tijela za programske API preko medijskih prava, metapodataka i detalje mikro-transakcije. Izdavačkih kuća i film / tv studijima mogu koristiti ove standarde da sami radovi na raspolaganju za streaming i da primamo uplate od trećih strana.

Gary Fung je um koji stoji iza originalne Isohunt online platforma, koja više ne postoji kao što smo nekada je to znao. Nakon stvaranja web stranice, Fung borio na sudu za mnogo godina da bi sajt otvoren, ali na kraju gubi bitku i gasi Isohunt.


Bitkoinske kompanije mogu uskoro najaviti osnivanje odbora za samoregulacijuNeke kompanije kriptovaluta u vezi su se udružili da brane i jačanje digitalne valute poput Bitcoin, kako bi ih legitimne i lakše prihvaćen od strane vlasti. Ova grupa se očekuje da objavi stvaranje novog samoregulatornih organizacija pod nazivom odbora za osnivanje Digital Asset Transfer Authority ovog utorka (30), u skladu s Wall Street Journal.

Ovim projektom, tim namjerava promovirati jake i ujedinjene odgovor na sjevero-američke vlade i saveznih regulatora, koji čine Bitcoin život jako teško, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama. Glavni cilj je da se grupa zajedničkih pravila koja mogu spriječiti pranje novca i osiguravanje da cryptocurrencies prate zakon.

Jeremy Liew, partner u Lightspeed Venture Partners, kaže da je "za novi platni tehnologije kao što su Bitcoin, Ripple, Ven i druge digitalne valute da ostvare svoj puni potencijal, čineći trgovine jeftinije i lakše širom svijeta, korisnici će morati da ima povjerenja u integritet kompanija u ekosistemu ".

"To povjerenje dolazi iz povezanosti sa pouzdanog investitora [i] pouzdane poslovne prakse i usvajanje pouzdanih regulatorni nadzor", dodaje on.

Osim ove grupe, drugi tim Bitcoin navijača takođe planira da važnu najavu ovog utorka: stvorili su u dobrotvorne svrhe pod nazivom BitGive fondacija koja će pomoći okoliša i javnog zdravlja institutionsaround svijetu s Bitcoin donacija. Ova skupina uključuje velike kompanije kao što BitPay ili Bitcoin Fondacije.

load...

Povezane vijesti


Post ICO

Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency

Post ICO

260 Airlines sada prihvata Bitcoin zahvaljujući novom Bitnovom partnerstvu

Post ICO

Bitcoin Apps

Post ICO

Bitcoin crni petak - najbolji način da potrošite svoje bitke

Post ICO

20 Insane Bitcoin Mining Rigs

Post ICO

Bitkoin za putovanje: utakmica napravljena na nebu

Post ICO

Bitcoin nije siguran - Lie su rekli banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

Alarmantno prozirna urednička operacija

Post ICO

Bitcoin kao valuta protiv Bitkoina kao tehnologije

Post ICO

Belgijski ministar finansija ne predviđa probleme između nacionalne banke i Bitcoina

Post ICO

Adam B. Levine: teško je poštovati kada se pravila podvrgavaju promenama u bilo kom trenutku

Post ICO

6 Potencijalne Bitcoin poslovne prilike