Bitkoin građanski rat pada: Ko, šta, zašto, kada i kako | Bosnian.Lamareschale.org

Bitkoin građanski rat pada: Ko, šta, zašto, kada i kako

Bitkoin građanski rat pada: Ko, šta, zašto, kada i kako

Ako ste pratili Bitcoin novosti, možda ste čuli, prividne 'građanski rat' zagrijavanje između dve rivalske frakcije Bitcoin zajednice. Zanimljivo, u posljednjih nekoliko dana vrijednosti Bitcoin je pao sa oko 250 $ na pod do $ 220 prije skoka i stabilizaciju na $ 230. Dok je teško određivanju upravo ono što uzrokuje cijene fluktuirati, potencijalni 'građanski rat' vjerovatno igra roll. Kako možemo objasniti ovaj sukob, koji potencijalno je izazvalo pad cijena, i šta to znači za Bitcoin zajednici?

load...

Ono što se dogodilo je takozvani softver teško viljušku u osnovi protokola koji postavlja operacije i ograničenja Bitcoin. Detalji su složeni, ali kriptovaluta zajednica je u osnovi podijeljeni oko dozvoljene veličine blokova koji se dodaju u blockchain. Sve veći broj programera, rudarstva grupe i kompanije traže povećanje veličine blockchain, koji je trenutno prilično ograničen.

load...

[Tweet_box dizajn = "box_02"] Bitcoin je građanski rat:. Novi Bitcoin XT protokol će dovesti do 8MB na početku 2016. Godine [/ tweet_box]

Kako Bitcoin radi i šta znači viljuška

Zbunjena? Bitcoin radi na blockchain ili javnog knjigu u kojoj rudari u suštini povežu transakcije, čine ih u blok, a zatim ih dodati na blockchain. Kao što se to dogodi, novi digitalni kovanice se kreiraju i daju rudarima, uz naknade za transakciju. Prema sadašnjim Bitcoin jezgra protokola, blokovi su ograničeni na 1MB u veličini, ali novi Bitcoin XT protokol će dovesti do 8MB na početku 2016and nastavit će udvostručiti do donošenja konačne veličine 8 GB na 2036.

Povećanjem veličine blokova, programeri će biti u mogućnosti da se poveća brzina kojom su završene transakcije. Trenutno, Bitcoin je sistem može obraditi samo sedam transakcija u sekundi ili oko 25.000 transakcija na sat. Ovo možda izgleda kao puno, ali kompanija kao što su Visa zapravo obrađuje oko 2.000 transakcija u sekundi.

load...

Za veliki globalna valuta, sedam transakcija u sekundi jednostavno neće smanjiti ga. Povećanjem veličine bloka više transakcija može obraditi u jednom trenutku.

Važno je, međutim, činjenica da je povećanje u blocksize će se desiti samo ako rudari podržavaju Bitcoin XT razvojem novih blokova sa protokolom. Ako se 75 posto novih Bitcoin blokova minirana Justing XT do januara 2016. Godine, teško vilice - što znači split softvera - će se implementirati.

Velika imena vaganje u

Bitcoin XT je već objavljen, iako do sada se čini da je usvajanje rudara je mlako. Međutim, novi Bitcoin protokol se zagovara neka velika imena. Mike Hearn i Gavin Andresen, oba viši programeri, predvode chargefor povećane veličine blokova.

Ali, s druge strane, brojni velika imena se bore protiv prisilnog viljušku. Dok su neki ljudi i grupe zapravo slažu s povećanjem veličine bloka - i zaista originalnih planova Satoshi Nakamoto za Bitcoin nagovijestio da bi blocksizes verovatno morati da se poveća u nekom trenutku -, način Bitcoin XT gura hard viljušku i pokušava da preuzme Bitcoin privukao je bijes mnogih.

Čak Satoshi Nakamoto, ili barem neko ko ima pristup svoju e-mail adresu, je vaganje u na raspravi. Ali prema Nakamoto, čvrsti viljušku, koji se teško gura Hearn i Andresen, to nije ono što je on zamislio za Bitcoin.

Dok tvorac Bitcoin vjerovao da će digitalnu valutu moraju evoluirati i prilagoditi, ovaj navodni Nakamoto tvrdi da takve promjene je trebalo da bude preko blizini anonimni odluku samo. Ako se koristi Bitcoin XT na silu promjene, onda će se cijela Bitcoin projekt će biti neuspjeh jer će uništiti ideju društvenog konsenzusa i Bitcoin je harmonija komponenti, Nakamoto sada govori.

Šta to znači? Gledati i čekati, ali ne brini

Evo najvažnije pitanje: šta Bitcoin teško viljušku znači? Upravo sada, ne izgleda kao puno toga.

Previše velike rudarske grupe i previše članova Bitcoin zajednice u cjelini se protive Bitcoin XT, što znači da će novi protokol će najvjerovatnije biti izostavljen. Ovo je čista špekulacija, naravno, ali čak i sa Satoshi Nakomoto - ili neko sa izlazom na svoju prvobitnu e-mail adresu - vaganje u protiv novog protokola, to će biti teško za XT da steknu vuče.

Ako tri četvrtine rudara, međutim, prebaciti na novi protokol, ostatak rudari će se dati dva tjedna da se prebacite na novi protokol ili pak biti u opasnosti da izgube BTC svi zajedno, barem prema novi sistem. Trenutno programeri i dalje rade šta će biti puni učinak hard vilice, ali to bi moglo dovesti do listova stvarni javnosti knjigu u dva. U ovom slučaju to je teško zamisliti da Bitcoin stvorio regularnom jezgra i verzija XT bi direktno kompatibilan.

Ipak, dok definitivno treba držati na oku dešavanja, korisnici Bitcoin ne treba brinuti previše za sada. Trenutno, bitka je isto toliko o politici i crtanja budućnost Bitcoin kao što je to o promeni stvarnim protokol. Čak i ako Bitcoin XT ne uspije, to će vjerojatno prisiliti lidera u široj zajednici sjesti i smisliti rješenje za povećanje blocksizes.

Mnoge kompanije i pojedinci žele da vide povećanje veličine, a to je vjerojatno da se dogodi u nekom trenutku. Čak i ako Bitcoin XT uspije i masovno usvojena od strane zajednice, za prosječnog korisnika to vjerojatno neće iznositi mnogo jer samo rudari i kompanije će morati da se prilagode na malo drugačiji protokol.

To je vjerojatno da će u prosjeku Bitcoin korisnik ni primijetili bilo kakve promjene. Ipak, "lideri" Bitcoin će morati doći do konsenzusa o rješenju, a zatim provesti ga.

load...

Povezane vijesti


Post ICO

Centar za australijski nacionalni rječnik bira Bitcoin kao riječ iz 2013. godine

Post ICO

Da li prihvatate Bitcoin kao isplatu? Recite da, ali u isto vreme budite oprezni

Post ICO

Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Post ICO

Amazon dalje odbija PayBase. Uključivanje rudara u GAW

Post ICO

Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz kreće se na Island

Post ICO

Bitkoin dvorac biće rođen u Estoniji

Post ICO

Bitcoin osvaja dva nova glavna pristalica: Evro-pacifičari Peter Schiff i Julian Assange

Post ICO

Bitkoin bi se mogao suočiti sa izumiranjem iz sopstvenog rata

Post ICO

11 Hoteli i hosteli koji prihvataju Bitcoin

Post ICO

Bitkoinska zajednica otuđuje Mt. Gox zbog opravdanja greške: lista od 10 reakcija

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken objavljuje novu strukturu naknada

Post ICO

Bitcoinovi novčanici zasnovani na Androidu su nadograđeni nakon greške u kriptografiji i bezbednosnih problema