Bitkoinska zajednica otuđuje Mt. Gox zbog opravdanja greške: lista od 10 reakcija | Bosnian.Lamareschale.org

Bitkoinska zajednica otuđuje Mt. Gox zbog opravdanja greške: lista od 10 reakcija

Bitkoinska zajednica otuđuje Mt. Gox zbog opravdanja greške: lista od 10 reakcija

Mt. Gox je prešao dug put, jer je bila najveća Bitcoin razmjene u kriptovaluta ekosistema. Toliko se toga promijenilo u manje od godinu dana: sada, Mt. Gox je ne samo manje bitno na sistem, ali neki stručnjaci tvrde da se polako umire. Nedavni problemi povlačenje i "bug izgovor" koje se pružaju klijentima čini se da u posljednje dvije eksera u kovčeg Berze.

Nakon zaustavljanja sve povlačenja i izgradnju barijera između svojih klijenata i njihovih digitalni novac, Mt. Gox je tvrdio da je pogođena "bug u Bitcoin softver" koji je pogađa sve transakcije u kojima su Bitcoins poslati trećoj strani. Prema razmjene, ovaj bug je spojen na mogućnost Bitcoin poznat kao "transakcija poslušnost", koji bi mogao biti novi u došljaka, ali to je u potpunosti dokumentirana karakteristika.

Čudno, Mt. Direktor gox-a, Max Karpeles, je vlasnik Bitcoin Wiki, isti Wiki koja ima stranicu koja opisuje transakcije poslušnost od 2011. Godine.

Mt. Gox je izdala saopštenje ovaj ponedjeljak (10), opravdavajući svoje probleme sa bug i izaziva negativne reakcije u Bitcoin zajednici. Mnogi entuzijasti digitalnu valutu provela dan zahtjevan više objašnjenja i traži izjave drugim berzama.

Ovdje je lista od reakcija Bitcoin Examiner okupili su se u posljednjih sati.

1. Blockchain.info

Najveći Bitcoin novčanik usluga u svijetu je izdao vlastite statementregarding pitanje.

Dobro poznati i dokumentirani pitanje "Transakcija poslušnost" čini opasno za Bitcoin novčanike i Bitcoin razmjene osloniti se na transakcije hash kao autoritativni dokaz, ili "prijem" za transakciju. Umjesto toga, najbolje prakse nalažu da implementacija Bitcoin potvrditi transakcija provjere da li njihov doprinos su potrošeni na bilo transakcije koje su uključene u minirano bloku, a ne oslanja na prisutnost (ili odsutnost) transakcije hash u blockchain.

Prema razmjenu ", za razliku od mnogih novinski naslovi koji opisuju transakcije poslušnost kao 'bug' koji utiču Bitcoin i drugih cryptocurrencies, nije. To je primjer potrebu provođenja provjere transakcija u industriji-standardni način, a ne s prečice implementacije koji se oslanjaju na poznate-nesigurnim metodologija ", što znači" korisnici Blockchain.info novčanik ne utiče "od njega.

2. Coinbase

Još jedna velika kriptovaluta novčanik da garantuje sigurnost novca i transakcija svojih klijenata. Kompanija je izdala saopštenje ovaj ponedjeljak (10), kao i.

"Nakon obavljanja pregled naših novčanika softvera, nismo mogli naći nikakve slučajeve za takav napad koji se koristi. Mi smo također pogledao u tehničke detalje pitanje transakcije poslušnost i jutros dodao dodatne mjere sigurnosti naše softwareto dalje spriječiti takav napad. Iz naše analize postojećeg, nije bilo korisnika pogođen ovim problemom, ali mi ćemo i dalje pratiti transakcije kako bi bili sigurni ", napisali su.

3. Bitcoin Foundation

Bitcoin Fondacija izdala saopštenje intitled "Suprotno izjavi Mt. Gox-a, Bitcoin nije kriv". Tekst počinje rekavši da su "pitanja koja Mt. Gox doživljava zbog nesretnih interakcija između implementaciju Mt. Gox o njihovim visoko prilagođene softver novčanik, njihove postupke korisničku podršku, i njihova nepripremljenost za transakciju poslušnost, tehnički detalj koji dopušta promjene u način na koji se identifikovani transakcije ".

Transakcija poslušnost je znao od 2011. U Najjednostavnije rečeno, to je mali prozor gdje transakcija ID može se "preimenovan u" prije nego što je potvrđeno u blockchain. To je nešto što se ne može ispraviti preko noći. Zbog toga, svaka kompanija koja se bavi Bitcoin transakcija i da su kodirane vlastite novčanik softver treba odgovorno pripremiti za tu mogućnost i uključiti u svoj softver na način da se potvrdi transakciju ID-a. U suprotnom, to može dovesti do gubitka Bitcoin i glavobolja za sve uključene.

4. Jeff Garzik

Bitcoin core developer Jeff Garzik odgovorio javno Mt. Gox tvrdnje da postoji greška u softveru Bitcoin. "Prije svega, Bitcoin nije slomljeno. Nema temeljne greške u Bitcoin", rekao je Garzik.

 On je takođe rekao CoinDeskthat "postoje određene sigurnosne prakse koje sajtova kao što su Mt. Gox moramo slijediti. Najznačajnije je, osoblje korisničku podršku i odgovarajući softver ne smije pretpostaviti da transakcija ID-nepromjenjivi, prije nego što je potvrđeno u blockchain".

On je objaviti nekoliko tweetsabout pitanje u proteklih sati.

Bitcoin poduzetnik objavio kontroverzni tweet aplaudirali mnogi sljedbenici govoreći "nepredviđenih bugova ne dolaze sa godišnjeg wiki stranicama ih u potpunosti dokumentovanje. Gox je puna govana".

6. Bitcoin Paranoid
 

Aplikacija Bitcoin Paranoid uklonjena Mt. Gox na update 2.1.3.

7. Coindesk

Vesti website Coindesk uklonjena Mt. Gox iz svog indeksa Bitcoin Cijena zbog "upornog neispunjavanja standarda Indeks za inkluziju" Berze.

8. EToro

Platforma posvećena pružiti informacije o tržištu i ukloniti Mt. Gox iz sekcija Bitcoin-u vezi.

9. CryptocoinCharts

Mt. Gox je i uklonjen iz Cryptocoincharts.info.

"Danas, Bitcoin razmjena Mt. Gox je saopštenje za javnost koje oštećeni cijeli Bitcoin Mreže i svima koji rade s njim. Cijena teško pala jer je FUD šire Mt. Gox. Pod ovim okolnostima nećemo promovirati ove kompanije u budućnost i stoga ukloniti sve karte / orderbooks za Mt. Gox iz CryptocoinCharts. Data je i dalje u našoj bazi podataka i možda ćemo implementirati funkciju da vide istorijski listama ove razmjene ", navodi se u saopštenju.

10. Greg Maxwell

Bitcoin core programer Greg Maxwell se obratio i to tehničko pitanje. On je rekao Cryptocoinsnews.comthat "Izgleda da se u saopštenju Gox malo 'okrenuo'".

Oni prikazuju karakteristike Bitcoin sistem dobro poznata barem od 2011. Godine (koji čak i imaju svoje wiki stranice) kao nešto novo.

Ove characteristicsare dosadan, ali ne sprečavaju osnovne operacije. Oni se polako fiksni - ali potpuno fiksiranje njih će vjerojatno trajati godinama, jer zahtijevaju mijenjaju novčanik softver. Korektno napisan softver novčanik može da se nosi s posljedicama, i ne mogu shvatiti zašto bi vrata svoje povuče na vanjske promjene.

Povezane vijesti


Post ICO

1-800-Flowers će prihvatiti Bitcoin

Post ICO

BIPS kanali Mt. Gox i bira Bitstamp

Post ICO

Upoznajte BCI, novu investicionu kompaniju fokusirana na blokove koju je pokrenuo Cryptor Trust

Post ICO

6 Potencijalne Bitcoin poslovne prilike

Post ICO

Napad će bitkominske razmene učiniti mnogo otpornijim, kaže Antonopoulos

Post ICO

Avalon bi mogao dobiti investiciju od 200 miliona dolara i 20nm tehnologiju kako bi postao lider rudarskog tržišta

Post ICO

Bitcoin i Budućnost novca: Atlanta hostuje kripto konferenciju u oktobru

Post ICO

Kompanija Bitcoin Coinsilium pokreće prvi IPO bloka u Velikoj Britaniji

Post ICO

Evo prve Bitkoinove bebe

Post ICO

Amazon je bio zabrinut zbog BitLicense-a

Post ICO

Bitcoin osvaja psihološki prekretnicu od 1000 dolara: da li je kripto-valencija usmerena na Mesec?

Post ICO

Bitcoin Apps