Bitcoin osvaja dva nova glavna pristalica: Evro-pacifičari Peter Schiff i Julian Assange | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin osvaja dva nova glavna pristalica: Evro-pacifičari Peter Schiff i Julian Assange

Bitcoin osvaja dva nova glavna pristalica: Evro-pacifičari Peter Schiff i Julian Assange

To je zaista veliki dan za Bitcoin zajednice kada je poznati stručnjak u investiciji svijetu obuhvata kriptovaluta poput Peter Schiff radi. Lider Euro Pacific plemenitih metala, najveći plemenitih metala trgovac na svijetu, objavio je u srijedu (21 maja) da njegova kompanija sada prihvata Bitcoinvia poznatog plaćanja procesor BitPay.

Iako navodne mržnje Schiff protiv Bitcoin nikada nije bio službeno lice, ova najava definitivno označava promjenu u tački investitora gledišta. Vijest je otkrio na Schiff "Službeni Gold blog".

A čini se da su svi na Euro Pacific plemenitih metala misli isto. "Bitcoin nudi ogromne koristi kao sredstvo razmjene i za naše domaće i međunarodne klijente. Elektronski transfer od fiat sredstava može biti spor i skup za kupca, i naknade kreditnih kartica su prevelika da apsorbuju na niskom premije nudimo", rekao je Michael Finger, direktor firme marketinga.

Izbor BitPay, prema Finger, bila laka odluka da se "ne samo da BitPay službi make poslovnom smislu, ali smo uzbuđeni o davanju vlasnika Bitcoin priliku da jeftino i pouzdano pretvoriti višak gazdinstava u plemenite metale, a ne natrag u fiat valuta ".

Bitcoin plaćanja procesor nedavno izbacili-off partnerstvo sa Toshiba, što kripto-transakcije dostupnim 6.000 novih trgovcima širom svijeta. "Vrlo smo uzbuđeni da se formira partnerstvo sa Euro Pacific plemeniti metali (...). BitPay je čast da imaju ulogu u pomaganju takvim globalnim i osnovana kompanija integrišu Bitcoin u svoje platnog prometa ", rekao je Tony Gallippi, BitPay je predsjednik i osnivač.

Assange hvali Bitcoin

Što se toga tiče, još jedan Bitcoin pristalica takođe odlučio da svoja razmišljanja o digitalnog novca. Julian Assange, poznati australijski novinar i Wikileaks urednik-in-Chief - koji se i dalje odobren azil na Ekvadora ambasadi u Londonu - rekao je da je "Bitcoin je najviše intelektualno zanimljiv razvoj u posljednje dvije godine".

Je izjava data tokom ćaskanja livestream na konferenciji Net proroka. Prema osnivaču Wikileaksa, Bitcoin bi mogao biti odgovoran za sljedeću veliku inovaciju u finansijskom sektoru.

Assange je otkrio kako smatra da Bitcoin stvara zanimljiv raznolikosti i to je razlog zašto je nekoliko banaka širom svijeta, a posebno velike banke Sjedinjenim Državama sa sjedištem u posebno blokiraju svojim klijentima iz koje se bave Bitcoin.

Povezane vijesti


Post ICO

Adam B. Levine: teško je poštovati kada se pravila podvrgavaju promenama u bilo kom trenutku

Post ICO

Bitcoin aplikacija ZeroBlock stekao popularnu uslugu Blockchain.info

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijaju ekskluzivni pristup pre ulaznice

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken prelazi kanadsku granicu

Post ICO

Evo prve Bitkoinove bebe

Post ICO

Bitcoin kao valuta protiv Bitkoina kao tehnologije

Post ICO

Vlasti se fokusiraju na sjevernoameričku studiju koja negira anonimnost Bitkoina

Post ICO

Bitkoin Evanđelist Jason King vodi 3.237 milja radi promovisanja kriptocurrency

Post ICO

Bitcoin i Budućnost novca: Atlanta hostuje kripto konferenciju u oktobru

Post ICO

Bitcoin sajt za igre na sreću bio je prevaran za skoro $ 1 milion dolara

Post ICO

Upoznajte BCI, novu investicionu kompaniju fokusirana na blokove koju je pokrenuo Cryptor Trust

Post ICO

9 Igrice koje su inspirirane u kripto valutama koje morate igrati