Bitkoin bi se mogao suočiti sa izumiranjem iz sopstvenog rata | Bosnian.Lamareschale.org

Bitkoin bi se mogao suočiti sa izumiranjem iz sopstvenog rata

Bitkoin bi se mogao suočiti sa izumiranjem iz sopstvenog rata

Bitcoin, virtualne tehnologije valuta koja se sastoji od zajednice mami investicije vrijedne stotine miliona dolara, teži uprkos stalno prisutan rat.

Ovaj sukob može izgledati kao sitnica izvana. Non-Bitcoiners će ga vide kao gomila ljudi raspravljaju o tome jednostavno stvar brojeva. Ali, zapravo, ovaj "beznačajan" neslaganje može imati značajne ekonomske posljedice, pa čak i staviti samo postojanje virtualne valute u opasnost.

U sporu oko Bitcoin sistem se dijeljenjem kineske zajednice i zapadne programeri, stvarajući razliku između kripto poslovne zajednice i rani, dok podizanje razlike u mišljenjima među programera.

U cilju da se okonča spor, sve glavne stranke moraju da se dogovore. U suprotnom, cijela Bitcoin mreže mogla raspasti, upropastiti šanse decentralizacije i sigurnosti.

Spor

Vlasnici malih firmi i usluga za pokretanje su usvojile Bitcoin kao jednostavan decentralizirana virtualne valute slobodan od bilo koje vladine regulative. Ili, barem, bez dohvata banaka i agencija, kao što je nešto slično na digitalno zlata. Ali, u pokušaju da izmisle idealna struktura za virtualnu valutu, Bitcoin rani programeri također dizajnirao tehnologija sa širokim spektrom aplikacija.

Neki od nas su već upoznati sa blockchain i kako to radi. Bitcoin jezgra tehnologija vodi evidenciju svih informacija BTC-u vezi u sigurnim decentralizirana knjizi i čini informacijama koje su dostupne javnosti. Budući da proces nije regulirano od strane bilo koje centralne vlasti, informacija ostaje nepromijenjena. Generiše ova tehnologija u modernom dobu virtualne tehnologije mogućnosti su beskrajne i različitih ulaganja su već započeli s istraživanjem višestruke aplikacije koje su blockchain može imati.

Bitcoin mreža se jednostavno sastoji od blokova podataka dobivenih iz digitalnih informacija, formirajući lanac. Ali to je upravo gdje spor počinje: kada Bitcoiners raspravljati maksimalnu veličinu bloka. Trenutni limit za maksimalne veličine bloka je jedan megabajt. Ovako niska ograničenje veličine bloka znači samo sedam transakcija je dozvoljeno u sekundi, što je vrlo niska za većinu biznisa koji su do sada integrirana Bitcoin tehnologija.

Jeff Garzik, jedan od članova Bitcoin jezgra razvojni tim, nedavno je napisao papir rekavši ovim tempom predstavlja blokadu rastu Bitcoin-a. On je napisao: "bilo odgovorno poslovanje projektovanje korištenja kapaciteta u budućnosti vidi sistem postizanja apsolutni maksimum kapaciteta, sa ovim ograničenje brzine na mjestu. Povećanje ili uklanjanje ovo ograničenje će potaknuti poslovanje kako bi vidjeli Bitcoin kao scalableand sposoban da podrži milijune novih korisnika. "

Ograničenje veličine bloka može imati negativan utjecaj na osnovne aplikacije Bitcoin valute. Korisnički doživljaj može degradirati ako iznos zahtjev transakcije prelazi granicu. Rudarstva bazena, koji upisuje podatke u mreži, će početi punjenje sve viših naknade za obradu. I, kao rezultat toga, Bitcoin će izgubiti neke od žalbu kao način plaćanja u odnosu na druge opcije.

Ali blok ograničenje veličine također ima svoje prednosti. To ograničava raspoloživog prostora, čime se osigurava sigurnost za mrežu. Dakle, ako neko pokuša da opako preplaviti sistem sa spam, on / ona ili on mora potrošiti pozamašnu količinu vremena i truda u tom procesu.

Jedno od mogućih rješenja može biti da se ne poveća ograničenje veličine bloka od previše

To će smanjiti količinu posla rudara trebate učiniti na svaki blok. To će biti od koristi objema stranama uz naknadu niskim transakcija i brzog vremena transakcije. Neki rani usvajači Bitcoin, koji ne mare za naknadu transakciju ili trenutne mogućnosti za ulaganja i drže kriptovaluta kao dugoročna investicija, također podržavaju niskom ograničenje veličine bloka.

Ali čak i ako je većina zajednice glasa za povećanje ograničenja veličine bloka, nema protokol za odlučivanje idealne veličine bloka limit - održavanja tekuće sigurnost i buduće mogućnosti - ili odlučivanja o promjenama.

Gavin Andresen (jedan od najznačajnijih programeri Bitcoin tehnologije) je također predstavio svoj prijedlog. Prema tom dokumentu, Andresen predložio veličinu bloka limit od 20 megabajta. Koji je izazvao novu raspravu među stručnjacima.

Snažan zajednica kineskih rudara protiv ovog povećanja limita veličinu bloka jer internet vezu u svojoj zemlji ne će im omogućiti da iskoristite povećanu veličinu bloka. Tako su napravili prijedlog brojač s veličinom bloka limit od osam megabajta. Prijedlog je podržan od strane Andresen od.

Kao odgovor, klizni poklopac je predložio Garzik koji bi doveo modifikaciju Bitcoin koda. Na taj način, blok ograničenje veličine može mijenjati (povećanje ili smanjenje) periodično, prema glasovima podnosi globalnom rudara.

Bitcoin zajednica ima različita mišljenja o raspravi s nekim podržavaju povećanje veličine bloka osam megabajta ", a neki čekaju napredne tehnologije koja bi mogla omogućiti im da se izbjegne spor. Kao Bitcoin je potpuno decentraliziranog sistema, nema jasne pristup za procjenu ove različite ideje i brige, što je nemoguće postići na konačan odluku.

Značaj situacije

Od Bitcoin započeo svoje putovanje u januaru 2009. Godine, ove veličine bloka spor je prvi veliki modifikacija Bitcoin politike. Svaki put kada se nova promjena odvija, jezgro softver je modificirana i igrači su se brzo ažurira. Da li je neko pokušavao izbjeći sadašnji postupak biva izbačen iz sistema dok se ne ispuni uslove.

Ali, u ovom slučaju, postoje dva seta protokola upleteni programeri koji mogu dovesti do raspada mreže. Na šut se može javiti ako jedna strana odluči da istjeruju globalni ažuriranje bez mjerenje ishoda.

Posledica situacije

Trenutna tržišna kapitalizacija Bitcoin je oko $ 4 billionwith milijune dolara u investicijama čekaju u redu svaki dan. Je blockchain je potpuno siguran i decentraliziranog sistema, a veliki bazu korisnika uz relativno dugačak povijest čini blockchain tehnologija superioran u odnosu na bilo koji od konkurenata. Međutim, ako se zajednica raspadne preko granica rasprave o veličini bloka, čitava mreža će biti ugrožena.

Povezane vijesti


Post ICO

Amazon je bio zabrinut zbog BitLicense-a

Post ICO

Australijanci vole Bitcoin Bill Pay

Post ICO

Vlasti su zatvorile Silk Road 2.0 i druge veb stranice - uhapsili su tri muškarca u SAD-u i Irskoj

Post ICO

Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Post ICO

9 Igrice koje su inspirirane u kripto valutama koje morate igrati

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijaju ekskluzivni pristup pre ulaznice

Post ICO

EasyCoin je spremna za početak poslovanja 31. decembra

Post ICO

100,000 besplatnih izdanja na lancoru

Post ICO

7 Razlozi da tvoj Bitcoin Biznis gubi korisnike

Post ICO

Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji

Post ICO

10 Bitkovinskih mitova razapetih na komade

Post ICO

20 Bitcoin stručnjaka na koje trebate pratiti na Twitter-u