Razvojnik bitkoina Gavin Andresen sumnja da je većina operacija u oblaku Ponzi šema | Bosnian.Lamareschale.org

Razvojnik bitkoina Gavin Andresen sumnja da je većina operacija u oblaku Ponzi šema

Razvojnik bitkoina Gavin Andresen sumnja da je većina operacija u oblaku Ponzi šema

Gavin Andresen, glavni naučnik u Bitcoin Fondacije i jedan od najcjenjenijih i najpoznatijih kripto-programeri, nedavno je vrlo zanimljiva izjava o Bitcoin oblak rudarstvo, optužujući većina tih operacija biti Ponzi shema.

U saopštenju, objavljenom na Reddit, gotovo je nezapaženo, u skladu sa CryptoCoinsNews. Sve je počelo kada je redditor zapt0 pitao Bitcoin communitytheir mišljenje o rudarstvu ugovora. Dok je većina odgovora bili su negativni, Gavin odgovor je najviše neočekivano.

Oni nemaju nikakvog smisla. Pretpostavljam da su mnogi od njih [Bitcoin oblak rudarskih kompanija] će se ispostaviti da je Ponzi sheme.

Većina ljudi odgovarali na isto pitanje očito dijele Gavin tačke viewor barem ima negativno mišljenje o rudarstvu ugovora oblaka.

Rudarstva ugovore u većini slučajeva su ripoff dizajniran za neinformisani. Tužno ali istinito.

Ako je to bilo isplativije da kopaju narod neće prodati ugovore, oni bi jednostavno kopaju sebi. BTC rudarstvo ugovori su gubljenje vremena... Bolje da kupi BTC.

Činjenica je da je nekoliko različitih vrsta prevare ranije dogodilo u Bitcoin ekosistema. Od investicija prevare na nepostojeće rudarskih proizvođači hardvera, mnogo toga se već dogodilo, tako da je Ponzi šema ne bi bila potpuno iznenađenje.

Naravno, neki Redditors još uvijek vjeruju da je moguće ostvariti profit sa mogao rudarstva ugovora. "Ako koristite one [ugovore] na Cryptsy (MN1 / MN2) ili na CEX.IO, možete zaraditi novac na one ako špekulirati na njih. Ali kao dugoročna investicija, teško je čak i razbiti čak i kao što ste recimo. Čak i sa nedavnim pad u povećanju hash rate ", korisnik kilorat napisao je na Reddit.

CEX.IO je jedan od najpoznatijih oblak rudarskih kompanija, ali ne uvijek za najbolji razloga. Iako je ovo bio trgovinsku platformu koja je dovela oblak rudarstvo masama, oni kontrolišu GHash.IO rudarski bazen. Bazen je nedavno uključen u kontroverze po drugi put u godinu dana, a iz istog razloga: mogućnost teorijskog '51% napad protiv Bitcoin mreže.Bitkoin ekosistem gubi dva bankomatima koji su navodno ukradeni u AmsterdamuNakon samo Bitcoin bankomat rade u Vermontu zatvorena je ranije ove sedmice, sada dva kripto mašine prethodno instaliran u Amsterdamu su nestali bez traga. Vlasnika i vlasti kažu da uređaji su ukradeni.  

Nestanak je prvobitno primetio sajtu Coin ATM Radar, koji prati aktivnost svih kriptovaluta bankomata djeluju širom svijeta. Online platforma objavio tweeton subotu (14) tvrdi kako mašine je bio ukraden.

Jedan od bankomata, generalni Bytes BATMTwomachine, nalazila se u Hofje van Wijs, bar u gradskom fenjera crveno. Mašina je u vrijednosti od $ 2,600 i nestalo oko 07:00 26. Januara.

Drugi ATM je dvosmjerni ATM proizvodi BitAccess i upravlja kompanija EasyBit. Ovaj uređaj je u vrijednosti od oko 10.000 $. Međutim, u ovom slučaju, tačan datum njegovog nestanka nije jasno.

Jedan od pripadnika holandskog Bitcoin ATM kolektivne MrBitco.in, koji je u vlasništvu generalni bajtova mašina, rekao CoinDesk da je "devastiran u početku", kada je saznao šta se dogodilo. Međutim, Martijn Wismeijer je dodao da je "to što Amsterdam smo očekuje se prije ukraden jedinice mjeseci ".

"U waywe ovo vide kao Bitcoin tržište sazrijevanja. Ako lopovi počnu uperili poluge na Bitcoin bankomatima, znamo Bitcoin je otišao mainstream ", rekao je on.

Tačan iznos ukradene sredstava još uvijek nije jasno u ovom trenutku, ali prema Wismeijer "gubitak ovako nije lako prevazići za nezavisnu trgovac".

Holandskih vlasti trenutno istražuju slučaj.


Bitcoin Airdrop ambasade Velike Britanije ocenio je uspjeh ambasadeU januaru smo detaljno predstojeće Bitcoin Airdropby Bitcoin ambasade i McGill kriptovaluta kluba. Događaj je zamišljen kao projekt neprofitne da podstakne interes za kriptovaluta među studentima i promovirati usvajanje njegove upotrebe na kampusu.

Manifestacija je održana u Open Air Pub u organizaciji Engineering dodiplomske društvo 23. I 24. Februara. Koncept Bitcoin Airdrop je prvi put predstavljena na MIT-u 2014. Cilj je bio jednostavan: stvoriti Bitcoin mikro-ekonomije na kampusu dajući besplatne bitkoine studentima. Ambasada se odlučila za strategiju koja Bitcoin ambasada već testiran od u Montrealu Grand Prix u 2014. Godini.

U AirDrop uključeni "Bitcoin Obrazovni paketi" u kojoj bi primalac naći papir novčanik natovaren 17.000 bita pored vodič detaljno Bitcoin i kako da otkupi papir novčanik.

Projekta podigao oko četiri bitkoine za financiranje rada novčanike i finansira 200 privatnih ključeva.

Video detaljima događaja je objavljen na YouTubeu.

Oko 25% od privatnih ključeva su uspješno uvezene u prva 24 sata.

Povezane vijesti


Post ICO

Asocijacija Bitcoin Francuska je najnovije poglavlje Bitcoin fondacije afilijat

Post ICO

Bitcoin i druge digitalne valute

Post ICO

Bitcoin 2014 Convention Highlights

Post ICO

11 Hoteli i hosteli koji prihvataju Bitcoin

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken prelazi kanadsku granicu

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom

Post ICO

Belgijski ministar finansija ne predviđa probleme između nacionalne banke i Bitcoina

Post ICO

Bitcoin fondacija Komentar na New York Department of Financial Services BitLicense odlaganje

Post ICO

Pribavljanje Limonovog novčanika od strane LifeLock-a briše sva očekivanja od Bitcoin podrške

Post ICO

Bitcoin sajt za igre na sreću bio je prevaran za skoro $ 1 milion dolara

Post ICO

Bitcoin nije siguran - Lie su rekli banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

Banka Zapada zatvara račun Amagi Metals zbog Bitcoin plaćanja