Bitkain preduzetnik Erik Voorhees naplaćeno od strane Komisije za hartije od vrijednosti i razmjene | Bosnian.Lamareschale.org

Bitkain preduzetnik Erik Voorhees naplaćeno od strane Komisije za hartije od vrijednosti i razmjene

Bitkain preduzetnik Erik Voorhees naplaćeno od strane Komisije za hartije od vrijednosti i razmjene

Komisija Sjedinjenih Američkih Država za hartije od vrijednosti (KHOV) announcedthis utorak (3) da je Erik Voorhees, osnivač web stranice kao što je poznati SatoshiDICE, se tereti za javno nudi dionice u dva poduhvate Bitcoin-u vezi bez njih registracije. 

Voorhees je poznat u kriptovaluta zajednici jer je osnivač dva poznata platforme: SatoshiDICE i FeedZeBirds. Dok je prvi je web stranica kockanje koji je prodat za više od 12 miliona $ natrag u julu 2013. Godine, a drugi se može opisati kao sistem koji automatski plaća korisnicima za retweeting pod pokroviteljstvom poruke.

Prema SEC, Erik Voorhees "objavljen prospekti na internetu i aktivno traženo investitori kupuju dionice u SatoshiDICE i FeedZeBirds". Problem je u tome da je "on nije za registraciju ponude sa SEC kao što je propisano saveznih zakona o vrijednosnim papirima".

Investitori platili za svoje dionice koristeći Bitcoin, virtualnu valutu koja se može koristiti za kupovinu realnim roba i usluga i zamijeniti za fiat valute na pojedinim online razmjene. Profita na kraju zaradila Voorhees kroz neregistrovani ponude iznosila je više od 15.000 $.

SEC je orderexplains da prvi neregistrovani ponudu dogodio u maju 2012. Godine, kada je 2.600 BTC prikupljen prodajom 30.000 dionica u FeedZeBirds.

Nakon toga, između avgusta 2012. I februara 2013. Godine, SatoshiDICE prodao 13 miliona akcija i odrastao 50,600 BTC koji su bili u vrednosti od oko 722.659 $ u to vrijeme.

Platforma je na kraju prisiljen da se vrati te nudi sredstava investitorima "u buy-back transakcije u julu 2013. Godine". Međutim, "značajan porast kursa američkih dolara Bitcoin zapravo povećao iznos vraćen investitorima 3,8 miliona na oko $ za 45.500 BTC".

Organ saznao da Voorhees aktivno traženo investitori kupuju dionice iz obe platforme na Bitcoin forumu i javno promovirao neregistrovanih ponude na drugim sajtovima Bitcoin-u vezi, osim također koriste društvene medije. Iako je prva neregistrirane ponudi je čak pod nazivom "FeedZeBirds IPO", SEC garantuje nije bilo podnošenje odgovarajuće prijave izjavu za FeedZeBirds ili SatoshiDICE ponude.

Imajući to u vidu, Komisija za hartije od vrijednosti naći vorhees krivim za kršenje članovima 5 (a) i 5 (c) Zakona o vrijednosnim papirima od 1933. Da bi se izbjegla pravna borba, Voorhees je pristao za podmirenje troškova plaćanjem više od 50.000 $, koji uključuje "full disgorgement od 15,843.98 $ profita plus 35.000 $ kazne".

Voorhees pristali da se prestane i odustane od činjenja ili ikakvih buduća kršenja odredbi o registraciji bez priznati ili odbija nalaze SEC-a. Osim novčane kazne, Voorhees složili da neće učestvovati u bilo izdavanje bilo kakve sigurnosti u neregistrirane transakcija u zamjenu za bilo virtualne valute, uključujući Bitcoin na period od pet godina.

Andrew Ceresney, direktor SEC-a Divizije Enforcement, osvrnuo i na slučaj: "Svi emitenti prodaju vrijednosnih papira u javnosti mora biti u skladu sa odredbama o registraciji zakona o vrijednosnim papirima, uključujući emitenata koji traže da se prikupe sredstva koriste Bitcoin". On je obećao SEC će zadržati sprovode svoju "pravila i propisa, jer se odnose na digitalne valute".

Slike - RR

Povezane vijesti


Post ICO

Toolkit za maksimiziranje vaših bitcoin profita

Post ICO

EasyCoin je spremna za početak poslovanja 31. decembra

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken prelazi kanadsku granicu

Post ICO

Barclays testira bitcoin tehnologiju

Post ICO

Vlasti su zatvorile Silk Road 2.0 i druge veb stranice - uhapsili su tri muškarca u SAD-u i Irskoj

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijaju ekskluzivni pristup pre ulaznice

Post ICO

Australijanci vole Bitcoin Bill Pay

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom

Post ICO

Bitcoin osvaja psihološki prekretnicu od 1000 dolara: da li je kripto-valencija usmerena na Mesec?

Post ICO

Bankarski giganti koji podržavaju Bitcoin tehnologiju

Post ICO

Bitkoin dvorac biće rođen u Estoniji

Post ICO

Peking već ima bar koji prihvata Bitcoin