Bitcoin razmene: Coinbase širi u UK, Švedska odobrava prvu BTC berzu | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin razmene: Coinbase širi u UK, Švedska odobrava prvu BTC berzu

Bitcoin razmene: Coinbase širi u UK, Švedska odobrava prvu BTC berzu

Mnogo toga se dogodilo u Bitcoin svijetu proteklih dana. Ne samo da je Coinbase širi u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali Švedska je Nasdaq razmjena je upravo odobrila stvaranje trguje Napomena Bitcoin-based Exchange (ETN).

UK Bitcoiners sada mogu koristiti usluge koje pruža iz San Franciska Coinbase, koji uključuje kupoprodaje BTC koristeći britanskih funti i postavljanje Coinbase novčanik.

"Također smo uzbuđeni objaviti dodatak BTC / GBP i BTC / EUR valuti pairson Coinbase Exchange za korisnike u Velikoj Britaniji," razmjenu objavio je u utorak (28). Osim toga, trgovci sa sjedištem u Velikoj Britaniji mogu koristiti Coinbase alate i da primaju Bitcoin kao opciju plaćanja na dnevnoj bazi.

Naša misija na Coinbase je da isplata otvoreniji i efikasniji u svijetu. Širi na Veliku Britaniju je važan korak ka tom cilju i da će olakšati pristup Bitcoin u jednoj od finansijske prestonice svijeta.

U međuvremenu, u Švedskoj

Nova Bitcoin-based kojima se trguje Napomena je upravo dobio zvanično odobrenje od financijske nadzornog organa Švedske, Finansinspektionen.

XBT Provajder AB objavio je u srijedu (29) da pokreće svoje Bitcoin Tracker Jedan, prvi kriptovaluta-based sigurnost dostupan na uređenom razmjeni.

Alexander Marsh, izvršni direktor XBT Provider, rekao je da je kompanija "ponosom nudi prvi svjetski 'Bitcoin tracker' da se trguje na uređenom razmjene."

"Uključivanjem ove jednostavan i siguran način za ulaganje u Bitcoin nadamo se da je ispao u granice koje ranije spriječiti pojedinaca i kompanija od mogućnosti da aktivno ulažu u ono što vjerujemo da je budućnost novca"

Bitcoin Tracker Jedan je dizajniran "da pruže investitorima jednostavan pristup do povratka imovine u osnovi, američki dolar po Bitcoin, manje naknade investitor", poručeno je iz društva. Nakon prijema službene dozvole, Usluga će sada biti primljena u trgovanju na Nasdaq Stockholm i da će početi sa radom 18. Maja.

"Ovo su uzbudljiva vremena za Bitcoin ekosistema", rekao je Staffan Helgesson, član upravnog odbora XBT Provider, dodajući da će "Bitcoin Tracker Jedan biti prvi svjetski finansijski instrument koji omogućava potrošačima i institucijama mogućnost da investiraju u Bitcoin bez držanja sebe kovanice ".

Povezane vijesti


Post ICO

Australija razmišlja o regulisanju bitkoina kao valute

Post ICO

70 lokacija koje vam pružaju besplatne bitkoine - da li stvarno funkcionišu?

Post ICO

Bitcoin ATM preuzet od strane australijskih vlasti u okviru milionerke droge

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijaju ekskluzivni pristup pre ulaznice

Post ICO

EasyCoin je spremna za početak poslovanja 31. decembra

Post ICO

260 Airlines sada prihvata Bitcoin zahvaljujući novom Bitnovom partnerstvu

Post ICO

Adam B. Levine: teško je poštovati kada se pravila podvrgavaju promenama u bilo kom trenutku

Post ICO

Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji

Post ICO

10 Bitkovinskih mitova razapetih na komade

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom

Post ICO

Bitcoin ATM registruje 140 transakcija na Campus Party pre nego što bude instaliran u Sao Paulu

Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn