Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz kreće se na Island | Bosnian.Lamareschale.org

Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz kreće se na Island

Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz kreće se na Island

Virtualne provajdera Clipperz, platforma koja prihvaća samo Bitcoin, napustio je SAD i definitivno se preselio u Iceland.The usluga, koji radi jak enkriptovane algoritama u pretraživaču, je tiho kreće u evropske zemlje od septembra, ali konačna promjene i dalje čekaju da se primenjuje od 1. Januara 2014. Godine Prije svega, Clipperz će napustiti the.com domena, a sada će se zvati Clipperz.is.

".. Možda se pitate šta nije u redu sa prethodnom dogovoru ništa Bili smo potpuno zadovoljan sa svim našim provajderima: Joyent za SmartOS hosting, Dyn DNS usluga, Amazon za backup", platforma objašnjava u messagepublished na Clipperz web stranice. Ali objašnjenje dolazi odmah nakon: po svemu sudeći, osnivači platforme tvrde da su "na udaru", uprkos činjenici da ni Clipperz infrastruktura niti šifrirane podatke izloženi bilo kakav rizik.

Prema web stranici, sve je počelo u lipnju, nakon lansiranja Clipperz nove stranice i njene Bitcoin-ekskluzivnu mogućnost. Nakon nekoliko optužbi, Clipperz banke, najveće u Italiji, razmatra da zatvori račun platforme zbog potencijalnih navode prevare i internim politikama pranje novca.

"Ono što će se dogoditi sada ne znamo. Ne postoji još formalna optužbi protiv nas, ali to nije sasvim vjerojatno da je jedan okružni tužilac mogao narediti oduzimanje imovine Clipperz uključujući domene i servera kao 'pred-Trail mjera predostrožnosti ". Naš prvi cilj u ovom trenutku je da zaštiti Clipperz, svojim korisnicima i njihovim podacima. Radili smo na to iz čiste strasti za gotovo osam godina. Doing ništa nezakonito, ali omogućava ljudima da bolje zaštite svoje najdragocjenije bitova informacija. Mi ćemo se boriti svakoga kako bi se spriječilo uništavanje to samo potpisivanjem papira. Ne možemo i da će učiniti sve što je u našoj moći kako bi se dobiti neovlašteni pristup na svoj šifrirane podatke kao teško i skupo je to moguće ", dodaje se u poruci.

Prvi korak je upravo promijeniti web-tehničke infrastrukture iz Sjedinjenih Američkih Država na Islandu, zbog uspjeha Inicijative islandskog modernih medija, a nadležnost koja garantira zaštitu ljudi i institucija u borbi za slobodu izražavanja i informiranja.

"Joyent, naš prethodni hosting usluga, ima sigurnu sporazum luku u mjestu sa vlastima za EU koja se intervenirati na Clipperz serverima kao da su fizički nalazi u EU. Ili Joyent mogli biti prisiljeni od strane FISC bi se predaju podataka, ključeva ili violina s našim kodom. Ili američke vlasti mogu samo otkazati Clipperz od DNS registara ili jednostavno iskoriste svoje TLD. Tako da nismo imali izbora, već kreće na mjesto gdje imamo najmanje šanse da zaista početi borbu ako je to potrebno ", to je moguće čitati na web stranici.

U nekoliko tjedana, Clipperz će implementirati još veće promjene i da se pretvori u plaćenu uslugu, ali da "transparentnost će ostati", dijelom zahvaljujući garancije koje kriptovaluta.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitkoinska zajednica otuđuje Mt. Gox zbog opravdanja greške: lista od 10 reakcija

Post ICO

Pribavljanje Limonovog novčanika od strane LifeLock-a briše sva očekivanja od Bitcoin podrške

Post ICO

BIPS kanali Mt. Gox i bira Bitstamp

Post ICO

7,170 BTC ukraden iz hladnog novca BTER-a, kineska razmjena najavljuje nagradu

Post ICO

Bitcoin nije siguran - Lie su rekli banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

10 Bitkovinskih mitova razapetih na komade

Post ICO

10 malo poznatih funkcija Hidden Inside Blockchain.info

Post ICO

Bitcoin 2015 Cijena - predviđanje Bitcoinove vrijednosti kroz množinu mudrost

Post ICO

Bitcoin i Budućnost novca: Atlanta hostuje kripto konferenciju u oktobru

Post ICO

Američki preduzetnik ima za cilj da podstakne svoju Valley of Blockchain pomoću Tesline pomoći

Post ICO

11 Hoteli i hosteli koji prihvataju Bitcoin

Post ICO

Bitkoin građanski rat pada: Ko, šta, zašto, kada i kako