Bitcoin suočava se sa rastućom konkurencijom od ostalih sve-digitalnih valuta | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin suočava se sa rastućom konkurencijom od ostalih sve-digitalnih valuta

Bitcoin suočava se sa rastućom konkurencijom od ostalih sve-digitalnih valuta

Bitcoin je revoluciju u koncept valuta. Dok valute su tradicionalno podržavaju bilo roba, kao što su zlato, ili nacionalna vlada, Bitcoin je 100% digitalna i kreira putem peer-to-peer online korisnika. Bez nacionalne vlade ili bilo koje druge centralne strana može kontrolirati vrijednosti ili čak stvaranje Bitcoine. Umjesto toga, on-line sama propisima zajednice i stvara Bitcoin. Sada kada Bitcoin je izazvao samog koncepta valuta, drugih digitalnih valute u potrazi za izazov ne samo tradicionalne valute, ali Bitcoin sebe.

load...

Najveći izazivač u ovom trenutku "Litecoin", potpuno digitalnu valutu stvorio bivši Google softverski inženjer Charles Lee. Litecoin obećava da će neke od osnovnih problema sa Bitcoin i ima za cilj da bude više održiva i stabilna valuta. Do sada, Litecoin privukao je interes raznih kompanija, investitori i drugi. Ipak, Litecoin nije ni približno popularan kao Bitcoin i Litecoin trenutno prodaje za oko 2,5 dolara.

load...

Jedna od najvećih kritika poravnali na Bitcoin je da postoji jednostavno premalo Bitcoin na raspolaganju za rad kao održiv valutu. Trenutno, postoji oko 11,5 miliona Bitcoin dostupan na tržištu, a tokom narednih nekoliko stotina godina, iznos će se povećati na 21 miliona eura. Satoshi Nakamoto, misteriozni tvorac Bitcoin, napisao kod za Bitcoin na vrh od 21 mil kovanice. Treba napomenuti, međutim, da Bitcoin se može podijeliti na manje podjedinice, baš kao dolar se može podijeliti u centi.

Neki kritičari su tereti da je od 21 miliona je jednostavno premala i broj, kao i da će Bitcoin cijene rastu previsoko da efikasno rade kao valutu. Uz jedan Bitcoin trenutno prodaje za više od 100 dolara, oni mogu biti na nešto. U isto vrijeme, Bitcoine su postali tako teško moj da samo profesionalni rudari sa skupim rudarstva bunare da kopaju Bitcoin i proizvesti profit. Mr. Lee je optužen da će se te okolnosti u konačnici ograničiti potencijal Bitcoin-a i kao investicija i valutu.

load...

Mr. Lee ima za cilj rješavanje ovih problema kroz njegovu Litecoin valutu. Dok Litecoin se u velikoj mjeri zasniva na Bitcoin, postoje neke bitne razlike. Kao prvo, tu će biti na raspolaganju 84 miliona Litecoins za rudarstvo. Ove kovanice će biti miniran brže, sa novog bloka kovanice dolaze u stvaranju svakih 2,5 minuta, u odnosu na Bitcoin je 10 minuta. Također, Litecoin koristi svoj rudarstva algoritam, koji se naziva "scrypt", koji će biti više prijateljski za neprofesionalne rudara.

Ipak, to je vrijedno pitanje ako Charles Lee nije pogrešno protumačiti prednosti Bitcoin kao slabosti. Nakamoto posebno dizajniran Bitcoin proizvodnju nestane i opskrba biti ograničen kako bi se očuvala vrijednost valute. Također, čineći Litecoin dostupniji svakodnevne rudara računalu, valute može zapravo potkopati svoju vrijednost. Osim toga, jer Litecoin neće nestane tako brzo, i više Litecoins će biti na raspolaganju, cijene bi mogao ostati potisnuta.

Nakamoto dizajniran Bitcoin proizvodnja posebno na konus ponuda kako bi se povećala vrijednost medalje tokom vremena. To je vjerovatno iz istog razloga Nakamoto dizajniran Bitcoin mining da postane teže tokom vremena. A smanjenje kap Bitcoin na tržište treba da osigura da se cene kreću prema gore. Iz tih razloga, Bitcoin možda zapravo pojavljuju kao pobjednik u bilo peer-to-peer valute ratova. Bitcoin je posebno dizajniran za povećanje vrijednosti tokom vremena, zaista je to jedan od njegovih glavnih prednosti u odnosu na tradicionalne valute koje gube vrijednost viška ponude i inflacije.

Povezane vijesti


Post ICO

Bill Egan, eGifter: radimo na dobijanju nekih brendova koji će stvarno biti uzbudljivi za Bitcoin zajednicu

Post ICO

Asocijacija Bitcoin Francuska je najnovije poglavlje Bitcoin fondacije afilijat

Post ICO

Platforma koja je prilagođena bitcoin-u Gyft dobija ulaganja od 5 miliona dolara i proširuje se u nove zemlje pomoću kriptocutne pomoći

Post ICO

Barclays testira bitcoin tehnologiju

Post ICO

Kompanija Bitcoin Coinsilium pokreće prvi IPO bloka u Velikoj Britaniji

Post ICO

Bivša Bitcoin razmjena Mt. Gox dobija američku stečajnu zaštitu zahvaljujući američkom sudu

Post ICO

4 najpopularnijih poruka na BitcoinTalk

Post ICO

Bitcoinovi novčanici zasnovani na Androidu su nadograđeni nakon greške u kriptografiji i bezbednosnih problema

Post ICO

10 Bitkovinskih mitova razapetih na komade

Post ICO

Aktivisti žele da naprave novi model Bitkoina koji može osigurati anonimnost i izbjeći regulaciju

Post ICO

Bitcoin fondacija na SIBOS-u i BAFT Global Councils Forumu

Post ICO

BetCoin Casino tim pokreće novu web stranicu BetCoin Circle i priprema vijesti