Bitcoin fondacija je drago da vidi više studija o kriptocurrency (čak i onima koji tvrde da će se srušiti) | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin fondacija je drago da vidi više studija o kriptocurrency (čak i onima koji tvrde da će se srušiti)

Bitcoin fondacija je drago da vidi više studija o kriptocurrency (čak i onima koji tvrde da će se srušiti)

Bitcoin Fondacija se okreće drugi obraz i dobrodošlicu svake školske rad o Bitcoin i drugim cryptocurrencies, čak i onaj koji je nedavno objavio istraživači sa Univerziteta Cornell. U radu se, pod nazivom "Bitcoin Is Broken", predviđa da će većina famousvirtual valuta na svijetu vjerojatno propasti ako je "sebičan" rudari i vlasnici početi conspiringwith jedni druge.

Istraživači - Emin Gün Sirer, vanredni profesor na Katedri Cornell je računarstvo, a Ittay Eyal, istraživač informatike a Cornell - u osnovi znači da ako "manjinske grupe rudara mogu dobiti prihod veći od fer udio, i rasti u broju dok se ne postigne većina ", tu će biti monopol nad cijeli sistem.

Bitcoin je slomljena. I to ne samo površno tako, ali u osnovi, na razini jezgre protokol. Ne govorimo o jednostavnom buffer overflow ovdje, ili čak loše dizajniran API koji se lako mogu zakrpati; umjesto toga, problem je svojstvena čitav način Bitcoin radi.

Iako je mnogo glasova u Bitcoin zajednice ne slažu sa studijom, temelj nije konkretno poriču upozorenja. Umjesto toga, glavni naučnik, GAVING Andresen, čestitao ljudi posvećuje svoja istraživanja na kriptovaluta.

"Dozvolite mi početi sa time kako fantastično je to što mi vidimo više akademskog interesa i istraživanja u Bitcoin-the-sistema. U narednim mjesecima, očekujem da ćemo vidjeti puno više istraživanja tvrde da su pronašli način izrade raznih komada Bitcoin bolje. Neki čak će se ispostaviti da je i praktičan i ispravno ", Andresen napisao je na svom blogu.

Iako ne negira glavni tvrdnju lista, Gavin Andresen izlaže svoje sumnje o studiji. "Neću pisati o konkretnim tvrdnjama u novinama (...). Ipak, dobro je napomenuti da je u mom inicijalni pregled, mislim da tvrdnja lista fundamentalne mana je na osnovu nekih previše pojednostavljene assumptionsabout kako Bitcoin mining tržištu radi ", rekao je glavni naučnik Bitcoin Fondacije.

Poruku završava ohrabrujuću poruku, tražeći za kontinuirano pomoć istraživača da "će dodati ogromnu vrijednost za protokol i zajednice".Bitkovinska fondacija odgovara na Mančinovo pismo: Ako bitkoin ne uspije u SAD, on će procvetati drugdeBitcoin Fondacija odlučila da napiše pismo adresirano na SAD senator Joe Manchin

Koji je nedavno rekao Bitcoin treba zabraniti u zemlji. Kontroverzna izjava je bila dio drugog pisma, ovaj šalje senator Trezoru, Federalne rezerve i višestruke financijske regulatorne agencije i fermentiranih brojne reakcije iz različitih Bitcoin pristalica, kao što su bivši kongresmen Ron Paul.

"Pozivam regulatora da rade zajedno, djelovati brzo, i zabranjuju ovog opasnog valute od štete marljive Amerikance", Mančin napisao. Suočen sa zahtjevom senatora, Bitcoin Fondacija odlučio da je došlo vrijeme za pravi odgovor.

U pismu - potpisan Patrick Murck, član Glavnog branioca fondacije - objavljeno je na blogu organizacije i prethodi kratko otvaranje. "Slažemo se sa članovima Kongresa i američke federalne agencije da je izjavio da SAD treba da podstiče prednosti Bitcoin dok ublažavanja rizika", tvrdi temelj.

"Mi ne vjerujemo da je ovo pravo vrijeme u SAD-ekonomskoj povijesti da se okrene od inovacija koje nude poboljšanja u poslovima slike i ekonomiji. Ako Bitcoin ne cvjetaju u SAD-u, to će cvjetati drugdje, i Sjedinjene Države će ustupiti rukovodstva da zemlje sa više dalekovidi pristup inovacijama i ekonomski napredak ", Murck napisao.

Predstavnik Generalni savjetnik govori o tome da "postoji puno toga za naučiti o Bitcoin, kako se to radi, i šta će biti njen uticaj na američko društvo. Nema potrebe da se plašimo Bitcoin ili reaguje burno na challengesthat pratiti svoje ogromne potencijalne koristi "prije pozivajući Mančin - koji je ujedno i član Senata Odbora za bankarstvo, stanovanje, i Urban Affairs - za obrazovne sastanka.

Pismo senator razljutila neki članovi kriptovaluta zajednice. Grupa Bitcoiners sada zahtjevan ostavku Mančin putem online peticije. U dokumentu se traži "odmah podnese ostavku iz bankarskog komiteta Senata, za djelovanje u veoma nestabilan i razoran način koji je opasan za našu ekonomiju" u političara.


Bitcoin osnovni primer na zakonu o nadležnosti objavljenBitcoin Foundationtoday objavio bukvar o zakonu nadležnosti [pdf] da pomogne svojim malim preduzećima i start-up članovi upravljaju svojim regulatornih obaveza. Također je javno dostupan na Resourcespage fondacije na web stranici.

Globalni Internet protokol koji drži sjajno obećanje za globalnu finansijsku inkluziju, Bitcoin lako omogućava ljudima i kompanijama za obavljanje prekograničnih transakcija. "Ali tome može da postavi Bitcoin korisnika i poslovanje pod nadležnošću nepoznatih ili opterećujuće stranih zakona", kaže se u izvještaju. Bitcoin suočavaju "izgledi branili u regulatorni postupak i tužbe u udaljenim mjestima."

Naručitelj Robert A. McFarlane, partner u San Franciscu uredu Hanson Bridgett LLP i stolica firme tehnologija zakon praksi, kratko prajmer detalji korake kompanije mogu odvesti na izbegnu da se u skladu sa opterećujućih propisima ili tužbe u državama koje su neprijateljski na Bitcoin.

U izvještaju se govori o nekoliko zaštitnih opcija: "IP blokiranje (poznat i kao 'geofencing'), screening na osnovu adresa podataka koje unosi korisnik, izbor će se prikazivati ​​oglase publici u nepoželjne nadležnosti, i pružanje manje interaktivnost korisnicima u nepoželjne nadležnosti može pokazati da kompanija ne namjerava poslovati u određenoj državi. "

"Ne Bitcoin poslovanje želi da isključi bilo kojoj jurisdikciji", rekao je Jim Harper, Global Zastupnik politike za Bitcoin Fondacije ", ali je važno da imaju tu opciju. Kada se propisi neopravdanim koristima zaštite potrošača, bolje kurs će biti za obavljanje poslova u nadležnosti da prihvate inovacije, potrošač koristi Bitcoin, ekonomski rast i otvaranje novih radnih mjesta. "

Povezane vijesti


Post ICO

Bitkoin za putovanje: utakmica napravljena na nebu

Post ICO

Bitcoin aplikacija ZeroBlock stekao popularnu uslugu Blockchain.info

Post ICO

Aktivisti žele da naprave novi model Bitkoina koji može osigurati anonimnost i izbjeći regulaciju

Post ICO

Bitkoin bi se mogao suočiti sa izumiranjem iz sopstvenog rata

Post ICO

Bitcoin kao valuta protiv Bitkoina kao tehnologije

Post ICO

50,000 bita za aukciju

Post ICO

Bitcoin core verzija 0.11.0 je objavljena

Post ICO

Bank of England pohvaljuje Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken prelazi kanadsku granicu

Post ICO

Članak iz Bitcoina iz 2013. može biti propast ruske stranice

Post ICO

Apple App Store ponovo integriše aplikaciju Bitkoin Blockchain-a

Post ICO

5 načina eksploatacije niske cijene Bitcoina u vašoj meri