Bitcoin fondacija je potrošila 150 dolara mesečno, izgubila 4,6 miliona dolara za manje od godinu dana | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin fondacija je potrošila 150 dolara mesečno, izgubila 4,6 miliona dolara za manje od godinu dana

Bitcoin fondacija je potrošila 150 dolara mesečno, izgubila 4,6 miliona dolara za manje od godinu dana

Bitcoin Fondacija "izgubio" $ 4,6 miliona u 2014. Godini, u periodu od 10 mjeseci, ne samo zbog podivljali cijene Bitcoin, ali i zbog previsoke mjesečnih troškova.

Iako je većina sredstava Fondacije su trebale biti uloženo u daljem razvoju Bitcoin jezgra tehnologija, velika kriška novca "zapravo krenuo prema sponzorstvo godišnjih konferencija za Bitcoin zajednicu u blizini rentabilnosti budžeta", rekao je direktor i osnivač Bitcoin fondacije, rekao je, prenosi CryptoCoinsNews.com.

Prema porez dokumentima iz 2013. Godine, temelj propao 150.000 $ mjesečno, uglavnom plaćaju za naknade zaposlenima šou, troškovi konferencije i pravne naknade. I iako su dokumenti 2014 nisu dostupna u ovom trenutku, svi se još uvijek čeka da sazna šta se desilo sa 5.800 BTC spominje u javnosti dokumentima Bitcoin Fondacije objavljen prošle godine.

Međutim, kada u pitanje tokom nedavnog online Q & A sesije, Matonis sigurni "nema smiješno biznis" oko stvari. On garantuje da pad cijena Bitcoin je bio najveći faktor koji utiče sredstava fondacije.

U toku sjednice Matonis zapravo navedene razloge zbog kojih Bitcoin Fondacija izgubila milione u manje od godinu dana. Počeo podsjetivši učesnike da je 4,6 miliona $ izračunate su na osnovu cijene BTC u to vrijeme (mart 2014.), koji je bio oko $ 673 i uzimajući u obzir da je temelj drže preko 90% svojih sredstava u Bitcoin.

On je priznao da je temelj je trošio oko 150.000 $ mjesečno i da je iznos pokrenuta tokom postojanja organizacije je bio samo između pola miliona dolara i $ 650.000, sa rastućom cijenu tada povećanje sredstava fondacije.

Uz kurs pao na manje od $ 264 po BTC u januaru 2015. Godine, temelj našla samo drži oko 600.000 $ na početku ove godine.

Matonis 'mandat sa Bitcoin Fondacija od 31. Decembra 2014. Godine, što znači da ne posjeduje više zvaničnih informacija o tome što se dogodilo nakon tog datuma. Trenutni izvršni direktor organizacije je Patrick Murck.

Ipak, direktor i osnivač fondacije također podsjetio Q & A učesnika da je organizacija promijenila fokus od trenutka njenog pitanja finansiranja postalo očigledno. Prema Matonis, koji sada radi s poduzetnicima u Bitcoin prostor pomaže sredstvima i srodnim investicionih projekata, Bitcoin Fondacija trenutno fokusira na razvoj jezgru, primarni cilj iza njegovog stvaranja.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoinovi novčanici zasnovani na Androidu su nadograđeni nakon greške u kriptografiji i bezbednosnih problema

Post ICO

Bill Egan, eGifter: radimo na dobijanju nekih brendova koji će stvarno biti uzbudljivi za Bitcoin zajednicu

Post ICO

Bitcoin Exchange Bitkurex ne pokreće nikakve naknade za Grčku

Post ICO

Vlasti se fokusiraju na sjevernoameričku studiju koja negira anonimnost Bitkoina

Post ICO

Bitcoin 2014 Convention Highlights

Post ICO

Alarmantno prozirna urednička operacija

Post ICO

Bitcoin dobija kredibilitet u EU na petama nemačkog priznanja

Post ICO

Bitcoin razmene: Coinbase širi u UK, Švedska odobrava prvu BTC berzu

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken objavljuje novu strukturu naknada

Post ICO

Bitcoin fondacija na SIBOS-u i BAFT Global Councils Forumu

Post ICO

Skoro polovina britanskih korisnika bitkoina veruje u regulaciju kripto-vrenja

Post ICO

260 Airlines sada prihvata Bitcoin zahvaljujući novom Bitnovom partnerstvu