Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency | Bosnian.Lamareschale.org

Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency

Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency

Već pro-Bitcoin Draper University of Heroes je upravo postao još kripto-prijateljski. Institucije - škole Silikonskoj dolini zasnovan na koji nudi posebne programe dizajnirane za edukaciju potencijalnih poduzetnika - će ponuditi besplatne online Bitcoin naravno počinje 22. Oktobar.

Preduzetništva institut, nalazi u San Mateo i koju je osnovao poznati kapitalista Tim Draper, najavio je da će, naravno dogoditi zahvaljujući partnerstvu između škole i ZapChain. Kako se navodi u saopštenju za medije, osnovni kurs je dizajniran da podučava one koji nemaju tehničko znanje Bitcoin.

Draper se nada da će "ova nova uzbudljiva online kurs" može okupiti "domaćin poduzetnika, kapitalista i inženjeri iz Silikonske doline svih koji rade u Bitcoin prostoru".

Sa tako širok spektar učesnika, studenti će biti izložene obilje ideje o Bitcoin protokol, sadašnje i potencijalne koristi, a njegova sposobnost da promijeniti svijet kakav poznajemo.

Gradiva, koji će kick-off 22. Oktobra i prihvata studenata preko ovog linka će iskoristite znanje koje ZapChain mreže Bitcoin profesionalaca, koji se sastoji od nekoliko velikih imena u Bitcoin industriji deli. Mreža broji sa članom za "svaki veliki Bitcoin kompanija" i nada se da će isporučiti fundamentalno razumijevanje Bitcoin protokola i valute.

"Kada sam saznao da je Draper Univerziteta pravio Bitcoin naravno, znao sam ZapChain potrebno da se uključe. Bitcoin je neverovatna tehnologija koja može omogućiti inovacije u mnogim dijelovima svijeta, a ja sam jako ponosan ono što smo stvorili. Ja ne mogu čekati da vidite nove proizvode stvaraju ljudi koji uzimaju Bitcoin Kurs ", rekao je Matt Schlicht, suosnivač ZapChain.

Odluka da se nudi besplatan Bitcoin naravno nije neočekivano na sve kada je u pitanju Draper Univerziteta. Škola je bila prva obrazovna institucija da prihvati Bitcoin kao oblik plaćanja školarine. Univerzitet otkriva ovaj predmet želi da popuni prazninu u obrazovnom materijalu što Bitcoin pristupačnija.

Prema Boost izvršni direktor Adam Draper, "najveći problem u svijetu usvajanja Bitcoin sada je obrazovanje i ovo je najbolji Bitcoin obrazovanje Naravno online. To odgovara na sva pitanja dajući pristup stručnjacima u Bitcoin prostoru; niko drugi nije to učinio na kvalitetan način ".

Povezane vijesti


Post ICO

Peking već ima bar koji prihvata Bitcoin

Post ICO

70 lokacija koje vam pružaju besplatne bitkoine - da li stvarno funkcionišu?

Post ICO

5 Faktori koji otežavaju rast bitka

Post ICO

Bitcoin u Kanadi: zašto lokalni trgovci vole kriptocurrency

Post ICO

Usvajanje Bitkoina: Top 5 zemalja u razvoju

Post ICO

Američki preduzetnik ima za cilj da podstakne svoju Valley of Blockchain pomoću Tesline pomoći

Post ICO

Korisnici Bitcoin novčanika zasnovani na Androidu moraju preduzeti mere kako bi izbegli sigurnosnu ranjivost

Post ICO

Da li je Bitcoin banka na svom putu? Osnivač Mt.Gox gubi $ 50K i više

Post ICO

Bitcoin kao valuta protiv Bitkoina kao tehnologije

Post ICO

BitPOS sistem za prodaju bitova BitPOS pokrenut u Australiji usred glasina o tajnom projektu

Post ICO

Najbogatiji biznismen Azije investira u BitPay

Post ICO

Bitcoin fondacija je potrošila 150 dolara mesečno, izgubila 4,6 miliona dolara za manje od godinu dana