Platforma koja je prilagođena bitcoin-u Gyft dobija ulaganja od 5 miliona dolara i proširuje se u nove zemlje pomoću kriptocutne pomoći | Bosnian.Lamareschale.org

Platforma koja je prilagođena bitcoin-u Gyft dobija ulaganja od 5 miliona dolara i proširuje se u nove zemlje pomoću kriptocutne pomoći

Platforma koja je prilagođena bitcoin-u Gyft dobija ulaganja od 5 miliona dolara i proširuje se u nove zemlje pomoću kriptocutne pomoći

Gyftjust mogu da prestanem da nas iznenađuje. Kompanija je pretvorena u Bitcoin srce u maju i je najavljuje nove usluge povezane sa svetom kriptovaluta od tada. Ali ima još dobrih vijesti: digitalnu platformu koja omogućava korisnicima da kupuju i slanje poklon kartice putem mobilnih uređaja samo osigurao investiciju od 5 mil $.

Investitori uključuju A-Grade investicije - suosnivač glumac Ashton Kutcher, veliki Bitcoin pristalica -, socijalna + Capital Partnership, Karlin Ventures, David O. Vreće i Haas Portman.

Mi ulažemo u tehnologiju start-up, kao što su Gyft koji pokazuju inovativnost i obećavaju. Tu je mobilni pomak i Gyft je u misiji digitalizacije $ 100B tržištu poklon kartica.

Ashton Kutcher

 I kakvi su Gyft planovi za taj novac? Kako se navodi u saopštenju za medije, kompanija namjerava razvijati poslovanje kako bi se zadovoljile buduće potrebe za rast. "Gyft trenutno radi s više od 300 trgovaca i da će držati dodajući trgovcima i partnerima, pa čak i širi na tržišta izvan SAD-a iduće godine", dodaje se u dokumentu.

Ovdje je mjesto gdje Bitcoin dolazi u. Vinny Lingham, direktor Gyft je, otkriva da je "dio međunarodne ekspanzije je da zemlje u kojima postoji visoki rizik za primanje kreditnih kartica i gdje Bitcoin se skida". Lingham objašnjava da će "ovi kupci moći da koriste svoje Bitcoin, kupovina poklon kartice, a zatim da kupuju za stavke prethodno nije im na raspolaganju".

Gyft je u stalnom porastu i to milioner investicija će gurnuti samo stvari, to je sigurno. Samo u proteklih godinu dana, više od 10 miliona $ i 200.000 poklon kartice plastike postavljeni su na platformu. Trenutno, digitalnu platformu registruje novi poklon karticu dodao svaka dva minuta.

"U proteklih godinu dana, videli smo kontinuirani rast i da su na dobrom putu da ove godine hit $ 5 miliona od prodaje digitalne poklon kartice", kaže Vinny Lingham, dodajući da je "tradicionalno više od 50 posto godišnje prodaje poklon kartica se javljaju u četvrtoj kvartalu tako da smo uzbuđeni zbog budućnosti ".

Bitcoin Examiner nedavno je objavio intervju sa direktorom Gyft-a, Vinny Lingham, koje možete pogledati ovdje.Bitcoin dobija valutni kod: XBT daje legitimitet tržištu kripto valutnostiŠest međubankarskom kliringu, u Zürich, je mjesto gdje švicarski jedinicu stručnjaka održava liste svjetskih valuta kodova. I oni su samo radili najbolje što su mogli za Bitcoin, dodjeljivanjem to kod XBT i čineći ga "službene".

Priča je rekao Jon Matonis, direktor Bitcoin Fondacije, a objavio Coindesk. Predstavnik je otišao u instituciju koja gotovo povezuje sve Swiss financijskih institucija i veliki broj banaka van zemlje da predstavi Bitcoin na nekoliko bankarskih službenika na e-commerce konferencije. I rezultati su bili pozitivni, kao što vidimo.

Prema Matonis, ovaj kod, u okviru ISO 4217 standard za valutu šifre "je značajna, ipak zbog svog utjecaja na evoluciju matematike na bazi valute".

On dodaje da je "izvan propisa i odobrenja vlade koja tako često podupiru rasprave o legitimnosti Bitcoin, drugu vrstu legitimiteta emergingand ima sposobnost da out-preživi izabran uprave pravne nadležnosti".

Ova promjena će sigurno otvoriti mnoga vrata za kriptovaluta. Kao što su Jon Matonis kaže: "XBT može predstavljati početak za Bitcoin standarda i tržišne legitimitet, ali je svakako nije kraj". A tu je još jedan izazov: simbol Unicode za Bitcoinwith znak? kao jedan od glavnih kandidata.

Preko coindesk.com


Grupa Bitcoin sastaje sedam federalnih agencija da razgovaraju o regulativiBitcoin zajednica se priprema za ono što bi mogao biti istorijski događaj. Sedam federalne agencije sastaju predstavnik Bitcoin groupto raspravljati regulacije. Na skupu je postavljen da se dogodi ovo u ponedjeljak (26).

Patrick Murck će predstavljati Bitcoin Foundation, kao generalni savjetnik. On će napraviti prezentaciju i odgovarati na pitanja iz nekoliko vlasti: Federalne rezerve, Odjel riznice, Federal osiguranje depozita, Ured kontrolora valute Internal Revenue Service, FBI i tajnih službi. Nije jasno da li će prisustvovati sastanku predstavnika bankarskog polje.

Murck sigurni da je zadovoljan priliku da daju više informacija na vlasti ", tako možemo i krenuti naprijed na isti sigurno regulatornog okruženja". Prema predstavniku Fondacije ", mi razumijemo postoje specifične izazove koje idu uz Bitcoin i postoji veliki potencijal i želimo raditi s njima [vlastima] da zacrta siguran kurs".

Prema Wall Street Journal, ovaj sastanak pokazuje thatthe federalne vlasti ulažu napore da shvatim kako da regulatethe neobične svijetu virtualne valute. Do sada, njihov jedini postupci su se sastojala od nadzor i oduzimanje imovine od nekih Bitcoin razmjene, kao što su Mt. Gox.

Ranije ove godine, Mreža Departmenta trezora finansijski kriminal izvršenju (FinCEN) izdala neke osnovne smjernice koje stavlja cryptocurrencies i njegove razmjene pod istim pravilima za borbu protiv pranja novca, s obzirom na Bitcoin-u vezi trgovinskih platformi kao novac-prijenos poslovanja.

Povezane vijesti


Post ICO

Bivša Bitcoin razmjena Mt. Gox dobija američku stečajnu zaštitu zahvaljujući američkom sudu

Post ICO

Upoznajte BCI, novu investicionu kompaniju fokusirana na blokove koju je pokrenuo Cryptor Trust

Post ICO

Bitcoin fondacija je drago da vidi više studija o kriptocurrency (čak i onima koji tvrde da će se srušiti)

Post ICO

Bitcoin razmene: Coinbase širi u UK, Švedska odobrava prvu BTC berzu

Post ICO

Asocijacija Bitcoin Francuska je najnovije poglavlje Bitcoin fondacije afilijat

Post ICO

Skoro sam dobio scammed po navodnom Coindesk-u

Post ICO

Bitcoin nije siguran - Lie su rekli banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Post ICO

Avalon bi mogao dobiti investiciju od 200 miliona dolara i 20nm tehnologiju kako bi postao lider rudarskog tržišta

Post ICO

4 najpopularnijih poruka na BitcoinTalk

Post ICO

1-800-Flowers će prihvatiti Bitcoin

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom