Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija | Bosnian.Lamareschale.org

Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

A newstudy o digitalnim plaćanja trendsrevealed da kriptovaluta je dio dugoročne strategije od 60 posto poslovnih subjekata i organizacija Sjedinjene Države osnovi.

U izvještaju za bezbednost i trendovi Compliance u Inovativni Electronic Payments- objavio Ponemon instituta i naručio elektronski gigant HP - ispitanih 634 Sjedinjene Američke Države stanovnika. Većina učesnika rade u IT operacija, sigurnosti i tehnologije raspoređivanje. Oni su "upoznati i uključeni" u elektronsko plaćanje njihovih organizacija postojeće prakse i buduće stategies.

Nakon razgovora sa ovih učesnika tech-pamet, studija ne samo otkrio da tri od svakih pet institucije planiraju da podrže Bitcoin i druge digitalne valute, ali i da je 80 posto ispitanika smatra da kriptovaluta će prestići fiat valute u budućnosti.

Za sada je broj kompanija već podržava digitalne valute je ograničena, sa samo 14 posto ispitanika koji otkriva njihove organizacije podržavaju virtualnog novca u ovom trenutku. Ipak, 11 posto ispitanika je priznao da planiraju integrirati podršku u narednih šest mjeseci. Devet odsto plan da to učine u narednih godinu dana.

Većina ispitanika - 45 posto - rekao je njihove organizacije će čekati više od godinu dana prije usvajanja digitalne valute. S druge strane, 21 posto, rekao je da nema planova za podršku.

Na sličnom tonu, većina ispitanika su veliki fanovi digitalne novčanike

 24 posto je potvrdio da će usvojiti digitalne novčanike do 2016. Godine, dok je 56 posto izjavilo je da će to učiniti u periodu od 5-10 godina.

U izvještaju, koji također fokusira na druge teme kao što su bežični standardi poput Near Field Communication i usluge kao što su Apple Pay i Google Wallet, pokazuje da, iako je većina američke kompanije zainteresirane u digitalnom valutama, sigurnost i poštovanje i dalje su dva velika problema.

Sigurnost je i dalje najveća prepreka kada je u pitanju Bitcoin usvajanje

Izvještaj otkriva. Ali većina učesnika se slažu da je raširena upotreba cryptocurrencies je "neizbježan" zbog rastućeg usvajanja ove tehnologije.

Sve u svemu, studija pokazuje da su američke kompanije vide digitalnog novca kao tehnologija sa puno potencijala i očekujemo da vidimo Bitcoin i drugih digitalnih kovanica preticanja fiat valuta u pet do deset godina. Samo 20 posto ispitanika ne vjerujem u tu mogućnost.

Slika izvor: Ponemon Institut

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin 2015 Cijena - predviđanje Bitcoinove vrijednosti kroz množinu mudrost

Post ICO

Bitcoin crni petak - najbolji način da potrošite svoje bitke

Post ICO

Airbnb bi mogao biti bliži prihvatanju Bitcoina: CEO zahteva mišljenja na Twitter-u

Post ICO

4 najpopularnijih poruka na BitcoinTalk

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom

Post ICO

Bitcoin ATM registruje 140 transakcija na Campus Party pre nego što bude instaliran u Sao Paulu

Post ICO

EasyCoin je spremna za početak poslovanja 31. decembra

Post ICO

Bankarski giganti koji podržavaju Bitcoin tehnologiju

Post ICO

Apple App Store ponovo integriše aplikaciju Bitkoin Blockchain-a

Post ICO

Bitcoin fondacija je potrošila 150 dolara mesečno, izgubila 4,6 miliona dolara za manje od godinu dana

Post ICO

Bitkoin za putovanje: utakmica napravljena na nebu

Post ICO

Članak iz Bitcoina iz 2013. može biti propast ruske stranice