Bitcoin je glavni konkurent, kaže novi izvještaj koji je objavio MasterCard | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin je glavni konkurent, kaže novi izvještaj koji je objavio MasterCard

Bitcoin je glavni konkurent, kaže novi izvještaj koji je objavio MasterCard

MasterCardhas imenovan Bitcoin kao glavni competitorin njihovih godišnjih SEC (Securities and Exchange Commission SAD) izvještaj. Je američka multinacionalna financijskih usluga korporacija spominje digitalnog novca tri timesacross dokument, uvijek navodeći svoje 'konkurent' statutom.

load...

U dokumentu se počinje pozivajući se na Bitcoin i druge altcoins kao dio MasterCard grupe konkurenata. Grupa je također uključuje fiat valuta, čekovi i drugih emitenata kreditnu karticu, između ostalog, usluge i tehnologije.

Ali izvještaj ide na spomenuti kriptovaluta kao dio "pokretanje i nastajanju konkurenata" kategoriju.

"Ovi konkurenti uključuju digitalni novčanik provajdera kao što je PayPal, Alipay i Amazon, trgovca. [...] usluge mobilnog operatera, usluge kao što su mPesa, slušalica proizvođača, a cryptocurrencies ", navodi se u dokumentu.

load...

Kasnije dodaje da "može doći do brze i značajne tehnološke promjene, što je rezultiralo u nove i inovativne načine plaćanja (uključujući cryptocurrencies) i programe koji bi nas staviti u nezavidan položaj i koja bi mogla smanjiti upotrebu MasterCard proizvoda."

Međutim, MasterCard novom izvještaju se također razmatra drugih prijetnji u svoj poslovni model, stavljajući državnim propisima na vrhu liste. "U proteklih nekoliko godina, mi smo doživjeli nastavak cijene pritisak. Potreba od naših kupaca za bolje aranžmane cijene [...] umjerenjaka naš rast", rekao je kompanija države.

"Mi možda neće biti u stanju nastaviti naše strategije proširenja [...] na nivoima dovoljan da nadoknadi takav niže naknade ili povećane troškove u budućnosti [...]. Možda nećemo uspjeti u [troškova zadržavanja] napore."

load...


Skandal malicioznog Bitcoin-a dovodi do tužbe protiv ESEADržavi Kalifornija je domaćin više pravnih epizoda uključuje Bitcoin. Sada, tri tužioci podnijeli tužbu protiv E-Sports Entertainment Association (ESEA) zbog bolno otkriće: kriptovaluta vezane za malware je pronađen u popularnim anti-varanje klijenta zajednice.

U tužbi se podnosi Kevin Gallette, Jackson Smith i Roy Han i traže odštetu. Tri podnosioci insistiraju na suđenje pred porotom, u skladu sa "Protiv Computer Spyware Zakona kalifornijska zaštiti potrošača, nelojalnoj konkurenciji, prevara, Conversion and Pouzdanost proizvoda" čin.

Sve je pao u maju prošle godine. U to vrijeme, igrači su koristili ESEA klijenta, posebno u igrama kao što su "Counter Strike", "StarCraft 2" ili "Team Fortress 2", kao anti-cheat uređaja. Međutim, neki korisnici počeli primetio da je klijent skretanja neuobičajeno velike količine sistemskih resursa. Pa, toliko da barem ova tri sreće igrača prijavljenih šteta u svojim GPU.

Nakon brzog istrage, otkriće: klijent je domaćin malver, koja je kapitalizaciju mirovanja korisnika da kopaju Bitcoine. Navodno, malware pomogao proizvesti neverovatnu količinu $ 3,713.55.

Eric Thunberg, direktor ESEA je tvrdio malware je samo eksperimentalna kod koje je uklonjena. Ipak, nakon što je više proširene istrage, pravo lice malware je bio izložen i ESEA bio prisiljen da prizna problem. Usluga je donirao dva sredstva bere kod za American Cancer Society, ali to nije zadovoljiti sve oštećeni igrača. Konačno, zaposleni je okrivljen za puštanje kodeksa.

Preko vg247.com


Bitcoin sastanci u Cirihu i Buenos AiresuSaznali smo redovni Bitcoin Meetup koja se redovno događa u gradu Zürich, u Švicarskoj. Grupa ima oko 50 članova i oni okupljaju svake dvije sedmice, u nedjelju, ali je brzo raste.

Mjesto sastanka u Starbucks na Bahnhofstr 39, 8000 Zürich. Prema organizaciji, to je velika prilika za razgovor s drugim Bitcoin entuzijastima, kao i programerima i rudara. Možete pronaći na službenoj web-stranici Bitcoin Meetup Zürich ovde i potvrdili vaše prisustvo.

Također, Meetup Fundación Bitcoin Argentina organizira redovne Meetups u Buenos Airesu. Provjerite zakazane događaje ovdje.

Prije ste rekli smo o regularnom Meetups u New Yorku, koji se dogoditi svakog četvrtka. Ako znate o drugim grada u kojem se događaju ovakve Meetups, pošaljite nam poruku i podijeliti neke informacije.


Bitcoin bi mogao biti novi Edward Snowden novi najbolji prijateljNakon upozorenja cijelom svijetu o sistemu megalomanski špijuniranje sjeverno-američki, Edward Snowdenis vjerojatno osuđena na propast. Bivši analitičar CIA-e i NSA trenutno živi u ruskom aerodromu, čekajući pozivnice poput one koju Venecuela i odlučuje gdje treba da ide tražiti azil.

23. Juna, leteo je iz Hong Konga i sletio u Moskvi, na Šeremetjevo, gdje je i dalje, posebno zbog toga što mu je pasoš je ukinuta od strane američkih vlasti.

Od sada, on ne može imati bankovni račun, pasoš ili kreditne kartice. Dakle, ono što je ostalo Edward Snowden? Možda Bitcoin... Najpoznatiji svjetski kriptovaluta za najpoznatijih svjetskih (i sada najcenjenija) špijun i izdajnik prema američka vlada.

Pod pretpostavkom da zna osnove o Bitcoin i uzimajući u obzir da je on stručnjak za kompjuter, virtualni valute može biti odgovor na neke od svojih problema jednom kad je sređeno. Bitcoin će mu dati neke slobode i anonimnost koja mu je potrebna, bez SAD vlasti uvijek u potrazi preko ramena.

Za sada, Edward Snowden će vjerojatno ostati u Rusiji. Osim toga Venecuela, Bolivija i Nikaragva su također ponudila azil špijun, ali je prva zemlja izgleda najbolja prilika Snowden je, barem prema dobro poznati član ruskog parlamenta. Aleksej Puškov, šef odbora međunarodne poslove u Rusiji parlament, objavio tweet kaže "Venecuela čeka odgovor od Snowden. To je, možda, je njegova posljednja šansa da dobiju politički azil".

Istovremeno, u SAD-u vlada nije zadovoljan, naravno. Predsjedavajući Zajedničkog štaba, general Martin Dempsey, rekao je nedavno da su otkrića o programima nadzora u zemlji su potkopana odnosa između Amerike i nekoliko drugih zemalja, što utiče "važnost povjerenja" među narodima.

Sramota je da je Argentina se ne poziva Snowden da ostane s njim. On će imati mnogo pomoći u Bitcoin svijetu postoji, jer je Meetups u Buenos Airesu su uspjeh, s više od 180 ljudi.

Preko coindesk.comand cbsnews.com

load...

Povezane vijesti


Post ICO

Usvajanje Bitkoina: Top 5 zemalja u razvoju

Post ICO

1-800-Flowers će prihvatiti Bitcoin

Post ICO

Bankarski giganti koji podržavaju Bitcoin tehnologiju

Post ICO

Bitcoin razmjena BTC-e pogođena DDoS napadom

Post ICO

100,000 besplatnih izdanja na lancoru

Post ICO

Da li je Bitcoin banka na svom putu? Osnivač Mt.Gox gubi $ 50K i više

Post ICO

Australija razmišlja o regulisanju bitkoina kao valute

Post ICO

Andersen baca još jedan predlog za povećanje granice veličine bloka

Post ICO

Bitkoin osvaja Virgin Galactic: platite putovanje u prostor s kriptocurrency

Post ICO

Bit4coin najavljuje vesti za 2014. godinu nakon prodaje više od 1.000 BTC poklon kartica

Post ICO

Airbnb bi mogao biti bliži prihvatanju Bitcoina: CEO zahteva mišljenja na Twitter-u

Post ICO

Amazon dalje odbija PayBase. Uključivanje rudara u GAW