Bitcoin rudari i investitori nisu novac predajnici, kaže FinCEN | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin rudari i investitori nisu novac predajnici, kaže FinCEN

Bitcoin rudari i investitori nisu novac predajnici, kaže FinCEN

Mreža Sjedinjenih Američkih Država finansijski kriminal izvršenju (FinCEN) objavila je dva nova upravna presude najavljujući da Bitcoin rudari i investitori se ne smatraju predajnika novac.

load...

Dokument objavljen u četvrtak (30) uključuje dvije presude. Prvi kaže "da, u mjeri u kojoj korisnik kreira ili" mine "kabriolet virtualne currencysolely za vlastite potrebe korisnika, korisnik nije novac odašiljač pod BSA [tajnosti banke]". Drugi tvrdi da je "kompanija kupovinu i prodaju konvertibilne virtualne valute kao ulaganje isključivo za dobrobit kompanije nije novac odašiljač".

load...

Propisi BSA definisati pojam "novac odašiljač" uključiti osobu koja pruža prijenos novca usluge ili bilo koje druge osobe koje se bave transfer sredstava.

Smjernice jasno da je "korisnik koji dobije konvertibilne virtualne valute i koristi ga da kupi pravi ili virtualnih dobara i usluga nije MSB [novac odašiljač] pod FinCEN je propisima". Ova grupa korisnika uključuje rudara i kupcima, prema vlasti.

FinCEN razumije da Bitcoin mining nameće nikakve obaveze na Bitcoin korisniku da šalje minirano Bitcoin na bilo koju drugu osobu ili mjesto za dobrobit drugog. Umjesto toga, korisnik može slobodno koristiti minirane virtualne valute ili njegov ekvivalent za vlastite potrebe korisnika, kao što su za kupovinu stvarnih ili virtualnih dobara i usluga za vlastite potrebe korisnika.

load...

U mjeri u kojoj je korisnik rudnika Bitcoin i koristi Bitcoin isključivo za vlastite potrebe korisnika, a ne u korist drugog, korisnik nije MSB pod FinCEN je propisima, jer su ove aktivnosti uključuju ni "prihvaćanje" ni "prenos" na konvertibilna virtualne valute i nisu prijenos sredstava u smislu vladavine.

Rudarskom zajednica je zadovoljan sa vijestima. "Mi smo sretni što FinCEN je pojasnio što vjerujemo im je namjera sve zajedno i da Bitcoin rudari sada mogu nastaviti rudarstva sa sigurnošću", Jeff Ownby, potpredsjednik marketinga proizvođača hardvera Butterfly Labs, rekao CoinDesk.

Oba rješenja su razvijeni tumačenje povezane upute FinCEN izdat marta 2013. Godine.Bitcoin vesti 15. Novembar 2013Evo vrhunaca iz prošle sedmice u Bitcoin:

Kineski investitori Push Bitcoin u New Heights

Bitcoin i dalje da dobije pare širom svijeta. Sada, investitori u Kini guraju cijene Bitcoin na nove visine. Bitcoin je premašio granicu od četiri stotine dolara, uglavnom zbog povećane kupovine u Srednjeg kraljevstva. Centrala u Kini, BTC Kina, zapravo nadmašio Mt. Gox u smislu obima trgovanja dok su mnogi vladi i novine i TV emisije su odobravaju online valuta.

Originalni post

Bitcoin Pati Drugi Million Dollar Heist

Tek nešto više od milion dolara od Bitcoin su ukradeni iz inputs.io. Osnivač sajta, koji ide samo po imenu "TradeFortress", tvrdi da hakeri ukrali novac, iako su neki nagađaju da bi to mogao biti posao iznutra. Sa učestalost takvih pljački, mnogi stručnjaci pozivaju ljude da čuvaju svoje novčiće mreži.

Originalni post 

Prva Latinskoj Americi Bitcoin konferencija Najavljene

Prva ikada konferencije Latinske Amerike Bitcoin će se održati ovog dolazi decembra na 7thand 8.. Konferencija se pod pokroviteljstvom Fundacion Bitcoin Argentina i da će ugostiti predavača i gostiju iz cijele regije. Bitcoin je posebno popularan u Argentini zbog napuhavanje argentinski peso.

Originalni post

Bitcoin Exchange koja će biti otvorena u Singapuru

Grad-država Singapur je već svjetski poznat po svom financijskom sektoru. Sada, kompanija, itBit Singapuru zasnovan, želi da uspostavi grada-države kao trgovačko središte Bitcoin. Kompanija planira da pokrene globalnu razmjenu trgovanja koji će omogućiti trgovinu u američkim dolarima, SG dolara i eura. S azijskim investitori sve više traže Bitcoin kao način borbe protiv inflacije, razmjena može stoke jače lokalne potrebe.

Originalni post

A Bitcoin Bubble? Mixed mišljenja

Neki tvrde da Bitcoin gradi u drugi balon. Drugi su grozničavo se brani. Do sada je, međutim, investitori su daje valute izglasavanje povjerenja i da su leđa skine nedavnom nizu loših vijesti, uključujući i prethodno navedene pljačku. Sa više prodavnice, restorane, i druge kompanije prihvatanje Bitcoin je valuta je vjerojatno tu da ostane, iako cijene se može napuhati.

Originalni post


Bitcoin News Summary za 60 sekundi Jan 15, 2018Evo šta se desilo ove sedmice u Bitcoin u 60 sekundi

Drugi tjedan 2018. Vidio medvjedast trend igrati u kripto tržištima. Bitcoin cijena pala sa nivoa na nizak oko 12.800 $ $ 17.000 dolara. Ovaj dip je bio u pratnji nekoliko negativnih vijesti, što se kasnije ispostavilo da je neosnovane. Bucking volujske trend Ethereum, koji je zatvoren od nedelje iznad 1000 $.

KFC Kanada je prihvatanje Bitcoin! Za ograničeno vrijeme možete kupiti "Bitcoin Bucket" za oko 20 kanadskih dolara u zavisnosti od trenutnog kursa.

U ponedjeljak, 8., Bitcoin smanjen je za više od $ 2,000. Ostali cryptocurrencies također pao teško, posebno Ripple (ticker kod XRP). Ripple je cijena flash srušio više od 20%, što je izazvalo manji paniku. Kasnije se ispostavilo da je ovaj potez je prvenstveno rezultat CoinMarketCap je delistingof nekoliko tržišta korejski Ripple. CoinMarketCap je popularna lokacija za praćenje cijena kripto i tržištu kape, trenutno rangiran kao 162ndmost popularan site online.

Glasine kruže tokom sedmice da će Južna Koreja zabraniti sve trgovine u kripto. Kao Koreja sada čini veliki procenat Bitcoin obim trgovanja, ova priča izazvalo veliku zabrinutost. Međutim, osnova priče ispostavilo se da ništa više od misquoteof državnog službenika. U stvarnosti, Južna Koreja je dodatno reguliše kripto trgovinu, ali nema izjavio namere da to zabrani.

Dobra vijest za danas je najava VPN usluga, TorGuard, da će početi primanje novca Lightning mreže. Iako Lightning mreže broj još nije u potpunosti pouzdan, TorGuard su rekli da će nadoknaditi kupcima za sva sredstva koja zaluta. Ova vijest je posebno pozdravljaju s obzirom da Bitcoin naknade su ostali konstantno visok tokom sedmice.

load...

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin suočava se sa rastućom konkurencijom od ostalih sve-digitalnih valuta

Post ICO

Centar za australijski nacionalni rječnik bira Bitcoin kao riječ iz 2013. godine

Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Post ICO

Bitcoin je glavni konkurent, kaže novi izvještaj koji je objavio MasterCard

Post ICO

Bitcoin je sada opcija plaćanja u piceriji u Vermontu

Post ICO

7,170 BTC ukraden iz hladnog novca BTER-a, kineska razmjena najavljuje nagradu

Post ICO

5 Izvanredne Bitcoin video snimke koje morate gledati

Post ICO

Australijska kancelarija za oporezivanje odlaže odluku - još uvijek želi Minimalni TX rekord

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijaju ekskluzivni pristup pre ulaznice

Post ICO

Bitkoin osvaja Virgin Galactic: platite putovanje u prostor s kriptocurrency

Post ICO

15 lokacija za sva vaša kripto pitanja

Post ICO

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu