Bitcoin Mining - pregled | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin Mining - pregled

Bitcoin Mining - pregled

Bitcoin je sada u modi. Inovativni i nove sve digitalne valute osporava samu prirodu nacionalnih valuta. Dakle, kako se jedan stvoriti Bitcoin? Bitvoins su stvoreni kroz proces koji se zove "rudarski". Pitate se što to znači i kako može neko moj komad digitalnih informacija? Čitajte dalje.

Proces rudarstvo predstavlja možda najradikalniji inovacija Bitcoin. Ukratko, ljudi i organizacije mogu koristiti računala za rješavanje izuzetno složene jednadžbe. Nakon rješavanja jednadžbe, a "blok" je stvoren i za uzvrat solver je nagrađen sa 25 Bitcoine. Svake četiri godine u iznosu od Bitcoin nagrađeni za izvršavanje blok se smanji na pola, tako da u 2009. Godini je neko dobio 50 Bitcoine. I na još nekoliko godina, nagrada će biti ponovo smanjiti na pola.

Što su rudarstvo nastavi, "teško" metrike povećava složenost, tako da svaki novi Bitcoin blockharder moje. Cilj matrice poteškoća je kako bi bili sigurni da je novi blok Bitcoin minirano otprilike svakih deset minuta. Ovo pomaže da se osigura stabilno i predvidivo priliv novih Bitcoin na tržište. Važan stvar koju treba shvatiti je da ove jednadžbe nisu kao one koje ste naišli u High School Algebra klase. Jednadžbe su izuzetno složeni i sada zahtijevaju velike količine napajanje kompjutera, a samim tim i električne energije, koje treba riješiti.

Kada su pokrenute Bitcoin, teškoća je bila toliko niska da u osnovi svako ko ima kompjuter mogao rudnik Bitcoine. Kao teškoća povećan, hardverske zahtjeve također povećana. Nakon kratkog vremena jednostavno procesor PC više nije bio dovoljno snažan da kopaju Bitcoine. Rudari otkrili da su mogli da koriste moćne grafičke kartice, međutim, da i dalje moje.

Troškove električne energije i zahtjeva procesorsku snagu nastavio da raste, međutim, i uskoro hardvera stručnjaci su stvarali polje-gate-nizovi (FPGA). FPGA u suštini običaj je izgrađen hardver izrađen posebno za rudarstvo Bitcoine. Oni imaju dovoljno snage, ali konzumiraju niske količine energije. Čak i tako, FPGA je brzo postao neadekvatan i na kraju Computer Hardware kompanija počela proizvodnju BitCoin rudarstva specifičnih čipova, nazivaju ASIC, isključivo u svrhu rudarstva. ASIC predstavljaju teoretske granice Bitcoin mining hardwareand su dizajnirane iz temelja da bude moćan, već da troše malo struje. Oba komada hardvera je teško objasniti, ali dovoljno je reći da su moćni i energetski efikasne električne energije.

Jedna od najvažnijih funkcija Bitcoin miningis da povezuje valute na stvarne vrijednosti. Trenutno, većina valuta se sastoje od samo papira ili jeftini metala bez zlata, srebra, ili neki drugi oblik podloge. I ne samo to, nego centralne banke mogu stvoriti novi novac po volji. U tom smislu, većina valuta samo imaju vrijednost jer vjerujemo rade. Vezujući Bitcoins rješavanju složenih jednačina, rudarstva uliva određenu inherentnu vrijednost u kovanice. U najmanju ruku, Bitcoin mining osigurava da novac mora zapravo biti stvorena kroz proces koji zahtijeva trud i ulaz, a centralne banke mogu jednostavno stvoriti onoliko novca koliko žele.

Osim toga, postoje samo 21 milion Bitcoin na raspolaganju će biti minirano. Trenutno, stručnjaci procjenjuju da oko polovine svih Bitcoin uspješno su minirana. Rudarski sistem je dizajniran da omogući jednadžbe koje treba riješiti u deset minuta u prosjeku. Svake četiri godine, međutim, broj Bitcoin dodjeljuje po uspešan blok miniranog će biti prepolovljen. To će usporiti protok Bitcoin na tržište značajno.

Dakle, treba da se uključe u Bitcoin mining? Iskreno, osim ako ne planiraju uložiti hiljade dolara sada traži da kupi odgovarajuće opreme, rudarstva vjerojatno ne vrijedi. U ovoj fazi, samo ozbiljne kompanije ili pojedinci sa velikim zalihama kapitala će imati sredstava da kupi moćne i energetski efikasne opreme potrebne za rješavanje složenih jednadžbi.

A ako razmišljate o ulaganju u opremu, trebalo bi biti upozoreni: to je visok rizik ulaganja. Odgovarajućeg hardvera sada može koštati 20.000 dolara ili više i konkurencija moja kovanica je u porastu. I ne samo to, nego Bitcoin su tako novi oblik valute da niko nije siguran koliko su zapravo vrijedi. Bitcoin deviznim tržištima su vidjeli divlje ljuljačke, skok na preko 250 dolara po novčić, prije nego što nagli pad na manje od $ 100 dolara u roku od nekoliko dana. Dakle, prije nego što uložiti uštede vašeg života, trebalo bi potrajati neko vrijeme da se izvrši dalja istraživanja.

Povezane vijesti


Post ICO

7 Razlozi da tvoj Bitcoin Biznis gubi korisnike

Post ICO

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu

Post ICO

Bitcoinovi novčanici zasnovani na Androidu su nadograđeni nakon greške u kriptografiji i bezbednosnih problema

Post ICO

Bitcoin 2015 Cijena - predviđanje Bitcoinove vrijednosti kroz množinu mudrost

Post ICO

Bitkein stručnjaci za industriju trebaju sada povećati obrazovne napore

Post ICO

5 načina eksploatacije niske cijene Bitcoina u vašoj meri

Post ICO

Bitkain preduzetnik Erik Voorhees naplaćeno od strane Komisije za hartije od vrijednosti i razmjene

Post ICO

50,000 bita za aukciju

Post ICO

Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency

Post ICO

5 awesome Bitcoin priče koje dele Redditeri

Post ICO

Evo prve Bitkoinove bebe

Post ICO

Bitkoin Evanđelist Jason King vodi 3.237 milja radi promovisanja kriptocurrency