Bitcoin u porastu dok se Grexit plaši | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin u porastu dok se Grexit plaši

Bitcoin u porastu dok se Grexit plaši

Od početka mjeseca, Bitcoin je skočio od $ 223 dolara na nešto više od $ 250 dolara, nakon što je došao na $ 257. Ovo označava jedan od najboljih staza u posljednjih nekoliko memorije i čini se da su izazvani povećanjem zabrinutosti izlazak Grčke, ili "Grexit", kako se to ponekad naziva.

Centralna banka Grčke je upozorila Grčku da bi to moglo bukvalno biti izbačen iz oba Eurozoneand Europske unije ako se ne postigne sporazum sa svojim kreditorima brzo. Ovo je prvi put da je centralna banka je objavila takav kobne izglede, naglašavajući sve veću ozbiljnost situacije.

Grčki preostaje da podigne 1,6 milijardi eura kako bi se isplata MMF-a samo dvije sedmice. Od sada, grčka vlada nema gotovine i pokušava da podigne još jednu rundu kredita u zamjenu za više koncesija i reforme.

Razgovora, međutim, nisu dobro ide tako farwith i grčke vlade i njenih kreditora odbija popustiti o ključnim pitanjima.

Grčka je izjavio da su njegove javne penzije, koje iznose nevjerovatnih 16 posto BDP-a zemlje, nisu na pregovaračkom stolu. Grčke kreditori, međutim, bili su insistirali da se Grčka treba smanjiti penzije najmanje 1 posto BDP-a. Kreditori identificirali rani odlazak u penziju, a ne pojedinac penzije kao svoju metu.

Kreditori su također u potrazi za povećanje Grčke poreza PDV-a, posebno na struju, iako se također razmatraju druge stavke za povećanje poreza. Grčka vlada je rekao da neće podići poreze na bilo električne energije ili lijekova.

S vremenom se brzo ističe i obje strane preostalih do sada, osim u smislu njihova očekivanja, rizik od izlaska Grčke iz eurozone i potencijalno čak i Evropska unija postaje češće svakim danom.

Dok još ima vremena za dogovor da će biti postignut, osim ako je napravio proboj, Grčka bi mogla da se nađe otplate svojih dugovanja.

Ako je tako, financijskim tržištima mogla biti pogođena val nestabilnosti. Europskim tržištima vjerojatno snositi teret teret, ali zbog sve zamršenosti globalnih finansijskih tržišta, niti jedna zemlja neće biti siguran.

Velika Britanija je javno objavio da se već priprema za "Grexit", iako većina drugih centralnih banaka su preostale mama. U svakom slučaju, investitori su sve više oprezni financijske nestabilnosti, i globalnom tržištu su već pogođene neke turbulencije.

Mogao Bitcoin pojavljuju kao krajnji "sigurno utočište" valuti?

U finansijske krize 2008. Godine na američki dolar je postao sigurno utočište valuti, sa investitorima iz cijelog svijeta povlači svoj novac iz dionice, roba, i stranoj valuti da parkiraju svoje bogatstvo u američkim dolarima. Američki dolar je dugo biti de facto sigurno utočište valutu zbog veličine i relativna stabilnost američke ekonomije.

Sada, Bitcoin se može pojaviti kao alternativa utočište valute, kao što je vidljivo po nedavni rast digitalne valute. Kao Bitcoin je vezana za nikakav određenu zemlju ili roba, to neće biti skloni bilo kakve ekonomske slabosti u bilo kojoj zemlji, ili pad tržišne cijene za robu.

Nedostatak bilo kakve centralne vlasti takođe znači da Bitcoin ne može biti zloupotrebljena od strane centralne banke i neće biti skloni "ljudske greške".

Nezavisne i nesvrstane status valute mogao da ga veliki sigurno utočište valutu. Dodaj u toj valuti regulirana je šira zajednica i je valuta peer-to-peer i Bitcoin izgleda još atraktivnije.

Ovi faktori objašnjavaju zašto Bitcoin je uživao takav dramatičan rast u posljednjih nekoliko tjedana, lako nadmašivši glavnih berzi indeksi i dobiti za većinu roba.

Povezane vijesti


Post ICO

20 Insane Bitcoin Mining Rigs

Post ICO

Bitcoin razmjena BTC-e pogođena DDoS napadom

Post ICO

Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji

Post ICO

Lekcija bitkoina: Kako umrežena finansijska struktura može promijeniti svet

Post ICO

Bitkoin za putovanje: utakmica napravljena na nebu

Post ICO

Nova i specijalna Bitcoin platforma za trgovanje stiže u julu

Post ICO

Pribavljanje Limonovog novčanika od strane LifeLock-a briše sva očekivanja od Bitcoin podrške

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom

Post ICO

1911 United PAC je prvi koji podržava kriptocurrency i bitcoin-friendly kandidate

Post ICO

Da li je Bitcoin banka na svom putu? Osnivač Mt.Gox gubi $ 50K i više

Post ICO

15 lokacija za sva vaša kripto pitanja

Post ICO

Bitcoin ne ispuni gotovinski test i smatra se robom u Finskoj