Proslava Dana pica bicikla za dečiju bolnicu Bernard & Millie Duker | Bosnian.Lamareschale.org

Proslava Dana pica bicikla za dečiju bolnicu Bernard & Millie Duker

Proslava Dana pica bicikla za dečiju bolnicu Bernard & Millie Duker

Laszlo Hanyecz objavljeno na Bitcoin razgovor 17. Maja 2010. Godine pitao da li je neko mogao da ga kupi pizzu koristeći bitkoine. U niti on navodi da će platiti 10.000 bitkoine za dva velika pice.

22. Maja 2010. Drugo Bitcoin korisnik Jeremy Sturdivant zatvorio ugovor sa Laslo preko IRC da završi picu isporuku dva pica.

Sturdivant, stanovnik Kalifornije se često navodi kao živi u Velikoj Britaniji je 18 godina u vrijeme i završen čitav posao preko IRC-a. Je bitkoine koristi u transakciji izjednačavaju na oko $ 40 USD u to vrijeme i trenutno iznosi oko 2,324,000.00 $ na današnjoj kurseva će ući u istoriju Bitcoin kao prvi dokumentirani trgovine za fizičke dobar sa Bitcoin.

"Prošlo je pet godina od tog istorijskog transakcija dogodio, a sada je došao puni krug sa Papa John je postao 14. Objekta na Capital Region da prihvati Bitcoin", rekao je Chris Dosch, član NY Bitcoin Grupe. "Činjenica da je neko pola svijeta može imati pizzu dostavljena u dječjoj bolnici, bez potrebe da unesete broj kreditne kartice, ili se udari sa međunarodnim naknada je velika demonstracija ove tehnologije i savršen način da se proslavi Bitcoin Pizza dan".

Kao dobrotvorne organizacije su počele primanje bitkoine do razuman i mladih demografske, neki razmišljaju više netradicionalnih metoda za primanje donacija i rade sa različitim kriptovaluta grupama i kompanijama kako bi te ideje u život.

NY Bitcoin Group, BitPay, i prodavnica lokalne Papa John u New Yorku rade zajedno kako bi probati jedan od ovih više netradicionalnih metoda za primanje donacija u proslavu Dana Bitcoin Pizza.

"Dok Bitcoin možda prvobitno su korišteni za kupovinu pizzu, to je sada koristi kao pomoć u katastrofama Nepalu i da se bori protiv bolesti djetinjstva. Zahvalni smo za mogućnost da se omogući toliko divno dobrotvorne organizacije da prihvati Bitcoin donacije za svoje divljenje rad. Na ovom trenutku, bitcoin je mnogo više od štreber valute, to se promenilo hiljade života na bolje i postavljen je da promeni mnogo više u budućnosti ", rekao je Julia Patterson, direktor komunikacija u BitPay.

Kako bi proslavili Bitcoin Pizza Dan New Scotland Ave, Albany Papa John lokaciju će se koristiti za isporuku pizza kriške djeci na Bernard i Millie Duker Dječja bolnica.

Bernard i Millie Duker Dječja bolnica u Albany Medical Center je 125 kreveta objekt posvećen isključivo medicinske potrebe dojenčadi, djece i adolescenata, te je referentni centar za sve ozbiljno bolestan, a ranjeno djecu od 25 okruga u New Yorka i zapadni New England. Ona je sastavljena od 140 ljekara obučeni u 40 subspecijalnostima i više od 400 pedijatrijske medicinske sestre, terapeuti, socijalni radnici i dijete život stručnjaka.

Pojedinci mogu kupiti komad pizze koji će biti isporučeni do Dječja bolnica preko BitPay: https://bitpay.com/cart/add?itemId=RPKx5DpoBBxyV3f9gUKiMN

Svaki slajd košta $ 1.50. Slices kupiti putem na link iznad će biti isporučeni u petak 22. Maja do Bernard i Millie Duker Dječja bolnica u Albany Medical Center. Ako se kupuje više pizze nego što je potrebno da se hrani 60 djece i njihovih porodica će biti isporučeni u redovnim intervalima prema zahtjevu bolnice.

Novčić Vatra će biti doprinos Pizza Proslava Dana preko kupovine kriške.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin Black Friday 2014 lomi sve podatke: Gyft, NewEgg imaju najbolji dan prodaje ikada

Post ICO

50,000 bita za aukciju

Post ICO

Centar za australijski nacionalni rječnik bira Bitcoin kao riječ iz 2013. godine

Post ICO

Australijska poreska uprava (konačno) objavljuje Bitcoinove smjernice

Post ICO

5 Bitcoin plugins-a da maksimalno iskoriste svoje WordPress stranice

Post ICO

Evo prve Bitkoinove bebe

Post ICO

Skoro polovina britanskih korisnika bitkoina veruje u regulaciju kripto-vrenja

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom

Post ICO

Lakši način primanja e-pošte putem Bitcoin adrese? Da molim

Post ICO

Bitcoin alternativa Bytecoin slavi prvi blok, najavljuje nove karakteristike

Post ICO

7 Razlozi da tvoj Bitcoin Biznis gubi korisnike

Post ICO

Bitcoin za kozmetičku hirurgiju: kriptocurrency prihvaćen na Florida klinike Vanity