Bitcoin dostigao novi prekretnicu: 10.000 trgovaca Sada prihvataju valutu | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin dostigao novi prekretnicu: 10.000 trgovaca Sada prihvataju valutu

Bitcoin dostigao novi prekretnicu: 10.000 trgovaca Sada prihvataju valutu

Bitcoin je dostigla novu prekretnicu u posljednjih nekoliko dana: više od 10.000 različitih trgovci primaju novčić kao plaćanja. Od samog početka, Bitcoin je održivost kao kriptovaluta je dovedena u pitanje zbog činjenice da će ga nekoliko preduzeća prihvati kao plaćanja. Dok je 10.000 trgovci je još uvijek mali broj u svijetu ispunjen milijune poslovanja, to ukazuje na sve veći zamah iza Bitcoin pokreta.

Vijest provalio je saopštenje BitPay, jedan od najpopularnijih pružalaca usluga platnog prometa za Bitcoin. Kompanija pomaže trgovca rukovati Bitcoin denominirane prodaje. Nedavno je kompanija izgradila sistem koji omogućava vlasnicima poslovnih koristeći popularni računovodstveni softver QuickBooks lako integrirati Bitcoin plaćanja njihov softver.

BitPay je također istakao da je broj trgovaca prihvatanja Bitcoin je porastao od 1.000 do 10.000 na vrijeme samo godinu dana. Dakle, dok je broj trgovaca potpisivanja za Bitcoin i dalje je niska, moment raste. Nadalje, BitPay je istakao da trgovci širom svijeta su sada prihvataju Bitcoin. Samo 50% transakcija se odvijaju u Sjevernoj Americi, sa još 25% dolazi iz Evrope, a 25% za ostatak svijeta. Ako Bitcoin prihvatanje i dalje raste, valuta će dobiti samo na snazi ​​i popularnosti.

Bitpay su zabilježile više od 6,4 miliona dolara u prodaji u avgustu sam, a skoro 35 miliona za godinu do danas. Dok je taj iznos ostaje mali u više milijardi dolara online prodaja industrije, ona ukazuju na to da Bitcoin se uzima ozbiljno online trgovaca i kupaca. Ipak, Bitcoin još nije direktno prihvaćen od strane nekih većih distributera.

Ostale kompanije kao što su Bitcoin 4 Amazon, međutim, rade na tome da daju rešenja za plaćanje putem Bitcoin za kompanije koje direktno ne prihvati valutu. U osnovi, ideš u Amazon, pronađite proizvod koji želite kupiti, a zatim podnijeti kako bi Bitcoin 4 Amazon. Dok sistem ostaje sirova, to je važan korak naprijed za Bitcoin i takve aktivnosti eventualno ohrabriti online trgovcima da izrezati posrednika i prihvatiti Bitcoine direktno.

Offline trgovci imaju sve više prihvataju Bitcoin kao plaćanja. Prošlog proljeća, EVR postao prvi bar u New Yorku da prihvati Bitcoine kao plaćanja. U osnovi, korisnici će skenirati barkod sa svojih pametnih telefona, a troškovi njihovog pića se oduzimaju od njihovih Bitcoin računa. Ako je više od cigle i malter pokretanje biznisa da prihvati Bitcoin, to bi moglo postati popularan način za povezivanje online i offline svjetova.

Dok je ovakav razvoj svakako predstavljaju otkrića, navijači Bitcoin treba i dalje oprezni. Do sada je samo mali broj trgovina i restorana prihvataju Bitcoin i svaki veliki trgovci do sada izbjegavali valute. Brzo i dramatično fluktuirajući devizni kurs, nedostatak nadzora vlade, kao i brojne druge stvari i dalje čine Bitcoin-a koristi kao stvarni valute problematično, u najmanju ruku. Ipak, ako impuls nastavlja da gradi, te brige mogli brzo biti sklonjeni u stranu.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitkein stručnjaci za industriju trebaju sada povećati obrazovne napore

Post ICO

5 načina eksploatacije niske cijene Bitcoina u vašoj meri

Post ICO

Bitcoin u pokretu: evo novčanika za Android uređaj

Post ICO

Bitcoin fondacija je potrošila 150 dolara mesečno, izgubila 4,6 miliona dolara za manje od godinu dana

Post ICO

Bitcoin ATM registruje 140 transakcija na Campus Party pre nego što bude instaliran u Sao Paulu

Post ICO

Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz kreće se na Island

Post ICO

Bitcoin 2014 Convention Highlights

Post ICO

Bill Egan, eGifter: radimo na dobijanju nekih brendova koji će stvarno biti uzbudljivi za Bitcoin zajednicu

Post ICO

Kako 7,9 miliona ljudi usvaja Bitkoin na Bliskom istoku

Post ICO

Banka Zapada zatvara račun Amagi Metals zbog Bitcoin plaćanja

Post ICO

5 awesome Bitcoin priče koje dele Redditeri

Post ICO

Bitcoin platforma Cex.io najavljuje pauzu u oblaku rudarstva zbog niskih profita