Bitkominski scammers prisiljeni da se smire sa FTC | Bosnian.Lamareschale.org

Bitkominski scammers prisiljeni da se smire sa FTC

Bitkominski scammers prisiljeni da se smire sa FTC

Bitcoin je dovela mnoge napredak u smislu online financijske sigurnosti, ali nažalost Bitcoin zajednica nije slobodan od onih u potrazi za napraviti brzu zaradu, ili u ovom slučaju bitcoin, preko beskrupuloznih sredstvima. Developer Ryan Ramminger i Equiliv Investicije su bili prisiljeni da postignu dogovor sa SAD Federalna komisija za trgovinu preko optužbi da je kompanija ilegalno oteli pametne telefone naroda i instaliran rudarstva softvera.

Ove vrste prevare su bili među više popularnih prevare Bitcoin programeri su pokušali da koriste. Premisa je jednostavna, oteti računarstvo moć naroda i koristiti ga na moj bitkoine. Koristi za prevarante je očigledna, oni mogu mesh računar moć hiljada korisnika zajedno sa mojim bitkoine. Sve dok oni ne moraju da ulažu u skupe rudarske opreme ili platiti za struju.

Kao rudarski kao postaju sve teže, žalba rudarstva malware postaje sve veća.

Je "cijenjeni" prevara je bio jedan od programa pametniji Bitcoin mining malware tamo. Prvobitno je na tržištu kao potrošača nagrade aplikaciju i postao razumno popularan na Play Store Google. Tajno, što je instaliranje rudarstva softvera na telefonima naroda, koje su zatim koristi za moj bitkoine. Equiliv zadržao sve prihoda od rudarskih aktivnosti.

Su bili potrebni kompanije i Ramminger platiti samo $ 5,200 dolara dolara naselja $ 50,000. Strane uključene u naselju također suočavaju desetljeća izvještavanja zahtjeva kako bi se osiguralo da oni opet ne pokušavajte sličnu prevaru. Dok konačnog poravnanja bila prilično niska, to ipak treba da pošalje jasnu poruku da bi-biti hakeri koji je FTC uzima Bitcoin prevare ozbiljno.

Samo to je dobra vijest za Bitcoin zajednicu. Dok Bitcoin je stvoren da bude relativno vlada bez, neke osnovne nadzor vlasti i pravne provođenje dodaje vjerodostojnost i pravne stabilnosti u bitcoin. Do sada, većina vlada odbili da priznaju Bitcoin kao valutu, ali je priznao da je to nešto od vrijednosti i zaslužuje pravnu zaštitu.

Ako ste zainteresirani za uzimanje pogled na punom naselju, možete ga pročitati ovdje.

Bitcoin prevare košta milijune dolara godišnje

Ranije ove godine, objavljeno je da je ukupan iznos novca izgubljen zbog Bitcoin prevare je dostigao 11 miliona $ dolara.Firma Istraživanje je provedeno od strane skeniranje putem online foruma i drugih resursa, tako da je iznos prijavljenih treba uzeti sa zrnom soli. Zahvaljujući teško otkrivanja i otkrivanja takve prevare, stvarni iznos novca izgubila bi mogao biti mnogo veći.

Nadalje, ovo ukupno zapravo isključuje malware, pay-za-klik stranicama, i drugih oblika prevara.

Bitcoin korisnici ne bi trebalo biti previše zabrinut, međutim. Opreza može smanjiti rizik od prevareni. Ostvarivanje oprez prilikom transakcije, koristeći papir novčanike i stvaranje jake lozinke može pomoći u zaštiti vaše Bitcoin bogatstvo. To je također preporučujemo da veliki fundusa biti podijeljen između više novčanika. Nikada ne stavljajte sve svoje jaja u jednu korpu, zar ne?

Kada je u pitanju skidanje softvera, njegova preporučuje se koristiti samo uspostavljene i pouzdane kompanije. Rizik od malware i drugih subverzivne softver je veća sa novijim i manje osnovana kompanija. Općenito, korisnici interneta su dobri u otkrivanju prevara ako dato dovoljno vremena.

Što se tiče gledanja za malware, ako korisnici primijetiti da je njihov vijek trajanja baterije se prazni na abnormalno brzo stopa, njihova upotreba podataka je vrlo visoka, ili njihov računar resursi neobjašnjivo se konzumira, postoji šansa da neki tip malvera je otet njihov uređaja i koristi računar snage za jedan od načina ili drugi.

Korisnici bi trebali uvijek zadržati zatvoriti oči na svojim uređajima, bez obzira da li su uključeni u bilo šta vezano za bitcoin ili ne. Je "cijenjeni" prevara ciljani korisnici koji nisu Bitcoin kao i Bitcoin sami korisnici. Mnoge druge prevare jednostavno ne uključuju Bitcoin na sve, ali koriste računala za slanje spam e-mailove, viruse i druge stvari.

Povezane vijesti


Post ICO

100,000 besplatnih izdanja na lancoru

Post ICO

Bitcoin i doznake: Da li može da radi?

Post ICO

Predviđena platforma Bitcoin predviđanja sada nudi ugovore o širenju

Post ICO

Početni vodič za Monero (Kupovina, trgovina, rudarstvo)

Post ICO

Bank of England pohvaljuje Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute

Post ICO

Amerikanci su bolesni od novčane manipulacije: Bitkoin je možda odgovor

Post ICO

4 najpopularnijih poruka na BitcoinTalk

Post ICO

Bitcoin i uloga koju može igrati u B2B zajednici

Post ICO

Stavite svoje digitalne novčiće u novi online kazino Bitoomba

Post ICO

3dcart trgovci mogu prihvatiti Bitcoin u blicu zahvaljujući partnerstvu s BitPay-om

Post ICO

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu

Post ICO

5 awesome Bitcoin priče koje dele Redditeri