Bitcoin novčanik | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin novčanik

Bitcoin novčanik

Tražim da kupim Bitcoine? Ako je tako, vi ćete trebati novčanik da ih drže u. Dakle, kako je Bitcoin Wallet rad i gdje možete dobiti jedan? Ima dosta da razumiju i da ćete imati nekoliko opcija pri odabiru vaš novčanik, ali mi ćemo vam pružiti neke uvide i savjete za odabir i koristeći pravo novčanik.

Bitcoin koristiti digitalne potpise, ili čitljiv nizovi brojeva i slova, za plaćanje. Ovi digitalni potpisi se nazivaju "javne ključeve" ili "adresa". Ove adrese mogu se preneti i nazad kroz javnu knjigu koja prati sve razmjene (ali štiti svoj identitet). Kako bi se pratiti koliko Bitcoin imate, potreban vam je novčanik, što je program ili online servis koji čuva svoj novac.

Postoje brojni Bitcoin novčanike na raspolaganju. Kako bi se naći dobar novčanik, trebalo bi da izlaze na web i početi u potrazi. Kao Bitcoin je sve-digitalnu valutu, internet je apsolutno neophodno. Neki novčanici su plaćene usluge koje naplaćuju naknadu za svaki transakcije, dok su drugi potpuno besplatan, open source aplikacija.

Iako postoji previše mogućnosti da ih sve navesti u ovom članku, mi ćemo ići preko dva od najpopularnijih programa i navesti njihove prednosti i slabosti. Ovaj proces također bi trebao pomoći da naučite što tražiti prilikom ocjene drugih novčanika.

Možete koristiti plaćeni Bitcoin programe poput Coinbase. Ova platforma je vrlo jednostavan za korištenje i može se pristupiti preko Interneta ili mobilnog uređaja, kao što je pametni telefon. Također se možete pozvati na plaćanje putem telefona. Sa Coinbase, transakcija se javljaju u roku od nekoliko sekundi. Sistem je izuzetno siguran, efikasan, intuitivno, i može se pristupiti sa samo o bilo koju vrstu internet omogućen uređaja. Ipak, dok je ovaj sistem je vrlo jednostavan za korištenje, to naplaćuje naknadu za svaku transakciju od 1 posto.

Ne žele platiti naknade? Možete koristiti BitCoin QTinstead. Ovaj besplatan, open source program ne naplaćuje nikakve naknade. Trebalo bi biti upozoreni, međutim, da to može potrajati i do dan za instalaciju, jer on mora provjeriti čitav Bitcoin knjigu, a poznat po tome što glomazan. I ne samo to, nego transakcija potrebno puno vremena za provjeru. Osim toga, možete podržati samo jedan novčanik u jednom trenutku, a zbog neke funkcije softvera, teško je postaviti Bitcoin QT na šifrovanu hard disk. Sa Bitcoin QT možete dodati dodatni softver, kao što su Armory, dodati više slojeva kriptologije, ali to može koštati.

Nadalje, treba shvatiti da open source programi imaju svoje moguće dobre i loše strane. Sve open source softver je otvoren za javnost, što znači da ljudi mogu uzeti kod i razvoj softvera i nove verzije softvera s njim. Jer open source softver je lako dostupan javnosti, hakeri mogu pretraživati ​​kod da pokuša pronaći slabosti iskoristiti. S druge strane, programeri i zajednice u cjelini, traženje koda i dalje ga jačaju.

Postoji nekoliko stvari koje trebate shvatiti o vašem Bitcoin novčanik. Kao prvo, trebalo bi uvijek rezervnu kopiju novčanik. Većina programa vam omogućiti da napravite to bilo kroz štampanje ga na komadu papira, koristeći USB disk, ili oboje. Trebalo bi pokušati za šifriranje informacije i koristiti druge sigurnosne mjere kako bi zaštitili svoje novčanik. Uzmite trenutak za pretraživanje interneta i mapirati sve svoje mogućnosti.

Takođe je potrebno da izaberete vrlo siguran lozinke. Ne samo da sa normalnim "Password11" ili nešto što neko drugi će biti u stanju da puca. Zapamtite, Bitcoin je decentralizirana sistem i ako neko treba da otmu svoj identitet može biti teško, ako ne i nemoguće, da se oporavi vaše podatke i novac.

Prilikom odabira programa, treba uzeti vremena da se odluči o vašim potrebama. Ako ne možete priuštiti, plaćeni programi često nude bolje iskustvo nego većina open source softver trenutno dostupan na tržištu. Najvjerojatnije, open source verzije će poboljšati tokom vremena i eventualno rival programa premium pomoći. Ako želite da sačuvate na novac, open source programi treba da odgovara vašim potrebama, samo da budu spremni da provedu vremena za učenje sistem i sve njegove Kinks!

Povezane vijesti


Post ICO

Da li je Bitcoin banka na svom putu? Osnivač Mt.Gox gubi $ 50K i više

Post ICO

9 Igrice koje su inspirirane u kripto valutama koje morate igrati

Post ICO

Australijanci vole Bitcoin Bill Pay

Post ICO

Bitcoin rudarski proizvođač HashFast isključi i prodaje aukcije preostala sredstva

Post ICO

Bivša Bitcoin razmjena Mt. Gox dobija američku stečajnu zaštitu zahvaljujući američkom sudu

Post ICO

Bitcoin aplikacija ZeroBlock stekao popularnu uslugu Blockchain.info

Post ICO

Bangladeš preti da kazni Bitkoinere do 12 godina u zatvoru

Post ICO

Bitcoin razmena Igot.com pokreće uslugu obrade plaćanja u 40 zemalja

Post ICO

Bitcoin prelazi preko 300 dolara, Grexit je sve češće

Post ICO

Bitcoin Exchange Bitkurex ne pokreće nikakve naknade za Grčku

Post ICO

Australijska poreska uprava (konačno) objavljuje Bitcoinove smjernice

Post ICO

Bitcoin je stigao u Iran sa novom internet prezentacijom i forumom