BitFury pokreće još 6 miliona dolara u najnovijem krugu finansiranja | Bosnian.Lamareschale.org

BitFury pokreće još 6 miliona dolara u najnovijem krugu finansiranja

BitFury pokreće još 6 miliona dolara u najnovijem krugu finansiranja

BitFury je furiozno podizanje ogromne količine novca, što je samo osigurao dodatnih dolara 20 miliona $ za finansiranje, što je čini daleko najviše dobro finansirana Bitcoin rudnik na svijetu. BitFury je sada uspjela prikupiti više od 60 miliona $ dolara u fondove u posljednje tri godine.

Narednih rival je KnCMiner, koja je podigla impresivnih 29 miliona $ dolara na vlastitu. Sve u svemu, to je Procjenjuje se da 116.500.000 $ dolara uloženo je u rudarskih radova, tako BitFury je zapravo uspio da zaključa više od polovine svih investicija.

Finansiranje dolazi iz grupe ozbiljnih investitora i rizičnog kapitala firmi. Nisu svi su imena javno dostupan, ali znamo da je gruzijski Co-investicioni fond, kao i iTech kapitala i DRW Venture Capital, učestvovao je u ovoj rundi financiranja. Sva tri kompanije su učestvovali u finansiranju kola u maju i oktobru 2014. Godine, tako da oni moraju vide vrijednost u njihovim investicijama.

BitFury planira koristiti sredstva za kupovinu novog 100MW data centar u Republici Gruziji, zemlja blizu Rusije i Bliskog istoka, i bivši član Sovjetskog Saveza. Kompanija je osnovana od strane Valery i Vavilov Nebesny u 2011. Godini.

U avgustu 2014. Godine BitFury Procjenjuje se da je odgovoran za rudarstvo 40 posto svih novih bitkoine. Sada, neki analitičari procjenjuju da BitFury zapravo proizvodi više blokova na blockchain nego svi drugi privatni rudari zajedno.

Trenutno, relativno male vrijednosti Bitcoin je što otežava za rudare proizvesti profitne marže. Ovo se posebno odnosi na male rudara razmjera koji nemaju energetski najefikasniji hardver. Mnoge manje rudara su zapravo istisnuta iz industrije, rudarstvo sada dominiraju mali broj rudarskih radova i kompanija.

Kao što je dizajniran, proizvodnja rudarstvo i povećanja snabdevanje Bitcoin ostao relativno stabilan. Skoro 14,5 miliona bitkoine dosad minirano, čime je ukupna tržišna kapitalizacija Bitcoin na skoro 4 milijarde $ dolara. Bitcoin je imao tržišnu kapitalizaciju od preko milijardu $ 8 dolara samo godinu dana, iako je snabdijevanje bitkoine u opticaju u to vrijeme bio znatno manji, ali cijene su u međuvremenu ohladio.

Dok BitFury je sada dominira na tržištu, i dalje neke konkurente ostavio koji se daje kompanija trčanje za svoj novac. KnCMiner nedavno pokazao planove za 18.000 kvadratnih metara pogona u Evropi koja će zapravo koristiti Arctic Air ohladi rudarskog objekta. Vođenje rudarstvo bunare Cool je jedan od najvećih troškova vezanih za rudarstvo.

Ovo se razlikuje od BitFury pristup, koji koristi 28nm čipova visokih performansi radi na stabilnu temperaturu pomoću "tehnologiju izlaska hlađenje", koji je razvijen od strane vlastite podružnice, Allied kontrole. Na kraju krajeva, koji dobije ovu bitku tehnologija može postati firma postaje najveće rudarske outfit na bloku.

BitFury već ima još jedan rudarski objekt u Gruziji, a treća rudarskog objekta na Islandu. Ovi podaci centri su pružena kompanija ogromna količina moć u rudarskoj industriji, i BitFury planira da zadrži svoju vodeću poziciju po udvostručiti performanse po vatu svakih šest do dvanaest mjeseci.

Povezane vijesti


Post ICO

Proslava Dana pica bicikla za dečiju bolnicu Bernard & Millie Duker

Post ICO

Bitkoini ne mogu da vam kupe sreću, ali mogu sigurno da vam daju slaninu svinjskog javora

Post ICO

Kako 7,9 miliona ljudi usvaja Bitkoin na Bliskom istoku

Post ICO

Bit4coin najavljuje vesti za 2014. godinu nakon prodaje više od 1.000 BTC poklon kartica

Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Post ICO

Airbnb bi mogao biti bliži prihvatanju Bitcoina: CEO zahteva mišljenja na Twitter-u

Post ICO

Procesor plaćanja Bitcoin Egopay zamrzava fond usred glasina o greškama

Post ICO

Nova Bitcoin Ponzi shema? Exchange MyCoin nestaje sa 387 miliona dolara

Post ICO

Bitkoin nije najmanje balon, prema ovim argumentima

Post ICO

Bitkoin priznanje polako dobija pare uprkos uspjesima

Post ICO

Bitcoin je novo zlato: Zašto Bitcoin postati sigurna valuta

Post ICO

Bitcoin London 2013 je ovde i mi ćemo vam pružiti kompletan pregled