Bitpay osvaja 10.000 klijenata iz više od 160 zemalja | Bosnian.Lamareschale.org

Bitpay osvaja 10.000 klijenata iz više od 160 zemalja

Bitpay osvaja 10.000 klijenata iz više od 160 zemalja

Godinu dana je bilo dovoljno da preuzme plaćanje procesor Atlanta-based Bitpayfrom 1.000 do 10.000 klijenata, u 164 različitih zemalja. To znači da 10.000 trgovaca širom svijeta sada koriste usluge i primanje novca u obliku digitalne valute.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na Bitpay blogu, oko 50 posto ovih klijenata nalaze se u Sjevernoj Americi, 25 posto u Europi i 25 posto u ostatku svijeta.

Većina ovih novih klijenata su uglavnom eCommerce trgovci

Konkretnije 90 posto njih ", uključujući i potrošačke elektronike, plemenitih metala i IT usluga". Prema BitPay, brojevi su pozitivni, naravno, ali to nije definitivan znak da Bitcoin ide mainstream... Još.

Samo u 2013. Godini, kompanija, koja je podržana od strane kapitalista povezan sa PayPal, kao obrađene 34 miliona $ u plaćanjima Bitcoin, punjenje trgovca naknadu usluga od jedan odsto za rukovanje transakcije.

Samo da imaju ideju o broju, web GigaOM.com razgovarao direktor Bitpay-a, Tony Gallippi, da biste saznali kako su mnogi od ovih trgovci su plaćeni u Bitcoin na redovnoj osnovi. On je rekao da je jedna trećina do polovina trgovca koristeći Bitpay dobio najmanje transakcije u toku prošlog mjeseca. Ali postoje "nekoliko stotina" koje su sve više od pet transakcija dnevno.

"Mi smo još rano u ciklusu usvojitelja. Samo 3-4000000 ljudi širom svijeta imaju Bitcoin", objašnjava direktor. Prema Gallippi, najčešći klijenti su izdavačke platforme WordPress i online poklon kartica dobavljača Gyft, koja je nedavno pokrenula novu uslugu poklon registra.BitPay pomaže Toshiba VisualTouch POS sistemu da prihvati BitcoinSvjetski lider u poslovna rješenja za Bitcoin ekonomije, BitPay, se udružio sa VisualTouch, Toshiba premijera POS softver rješenje, koje trenutno koristi više od 6.000 trgovca širio 1.600 lokacija.

Integracija u trenutku prodaje sistema će omogućiti kriptovaluta do hiljada novih poslova, pa čak i više korisnika u ugostiteljstvu, prehrambenoj, trgovina, maloprodaja i koncesije industrije.

"Ovo partnerstvo znatno proširuje broj poslovnih subjekata koji će sada biti u stanju da prihvati Bitcoin. BitPay je izuzetno uzbuđeni zbog odnosa i mogućnost da se proširi Toshiba VisualTouch rješenje uključiti Bitcoin", rekao je Tony Gallippi, izvršni predsjednik BitPay a.

Sposobnost za kupce da koriste Bitcoin na poslovanje sa VisualTouch POS sistemima pruža trgovca izuzetno lojalni baze klijenata koji će otići iz svojih način da se podrži kompanije koje prihvate Bitcoin.

Tony Gallippi

S druge strane, Marius Kimel, predsjednik Visual Information Proizvodi (tim odgovoran za Toshiba VisualTouch), zajamčena je bio jednako uzbuđen sa dobrim vijestima. "Zaista smo uzbuđeni da objavimo naše partnerstvo sa BitPay kako bi se donijeti poboljšane mogućnosti za naše sadašnje kupce i privući nove poslovne putem naše kombinaciji vodeću poziciju u ovoj oblasti", rekao je on.

Iako partnerstvo - koji osigurava povećanje rasta Bitcoin i globalnu svijest - već je potvrdio kako kompanija, zvaničnog lansiranja će se dogoditi samo na National Restaurant Association za 2014. Godinu pokazuju, postavite se dogoditi ove subote (17) u Chicagu.


BitPay zapošljava jezgro-programera Jeff GarzikCore-developer Jeff Garzik je pronašao još jedan "doma". On sada radi za BitPay, jedan od najpoznatijih Bitcoin trgovac plaćanje-usluga.

Stručni su radili puno radno vrijeme za Red Hat, kompanija koja stvara open source sistema, dok je sarađivao sa novim voljeni svijet kriptovaluta, kao i njegov protokol i klijenata. Ali, sada, njegova situacija promijenila, a to može značiti puno dobrih stvari.

Suosnivač i izvršni direktor BitPay kaže da je platforma "prepoznaje potrebu za više resursa i razvoja u jezgru Bitcoin protokol, posebno u oblasti skalabilnost i pouzdanost". Kao što je navedeno Tony Gallippi, BitPay "snažno potiče druge Bitcoin kompanije da učine isto, bilo kroz crowdfunding napore ili direktne ugovore, donacije ili stipendije."

Ovaj novi posao će omogućiti Garzik posvetiti sve svoje vrijeme za Bitcoin. To bi moglo značiti puno napredak u osnovne principe koji se odnose na digitalnu valutu.

Jeff Garzik kaže da je "Bitcoin raste, više nije hobi, ali sada profesionalni plaćanje mreža koja se koristi širom svijeta. BitPay je doprinos Bitcoin open source softver će imati cijelu zajednicu. Nakon rada na Bitcoin open source softver za godina kao volonter ja sam uzbuđen da BitPay sada sponzorira moj rad ".

Preko siliconangle.com


BitPay pokreće novi Open Source Bitcoin novčanik Copay sa funkcijom višestrukog potpisaNa uvjerenju da će "multi-potpis tehnologije igraju važnu ulogu u pomaganju ljudima osigurala njihova Bitcoin od gubitka ili krađe", kripto-plaćanja procesor BitPay najavio pokretanje novih digitalnih novčanik zove Copay na bazi.

Open-source novčanik je nastao iz "vlastite potrebe da se sigurno pohraniti Bitcoin" BitPay je, navodi se u blogu objavila je kompanija. U međuvremenu, reakcija zajednice na lansiranje je bio izuzetno pozitivan sa BitPay zaslužuje komplimente nekoliko Redditors, na primjer.

Iako Copay se već smatra zanimljiv alat, njegova najuzbudljiviji karakteristika je svakako mogućnost multi-potpis, smatra "vruća tema ovih dana u Bitcoin svijetu".

"Zajednica počinje da naglasi važnost imaju pravi posjedovanje Bitcoin, a ne veruju čuvanje vaše Bitcoins trećoj strani (treba podsjećamo ljude Mt. Gox?)", Piše BitPay, dodajući da je "izazov čini to i jednostavno i sigurno za održavanje posjedovanje vašeg Bitcoine u pravi walletand vjerujemo multi-potpis predstavlja važan skok u tom pravcu ".

Ali kako to radi?

Ispravno implementacija Bitcoin multi-potpis tehnologija zahtijevaju više potpisa na Bitcoin transakcija.

Bitcoin rudari će odbiti multi-potpis transakcija ako nema potreban broj potpisa. Svaka stranka može samostalno potpisati transakcija na različitim fizičkim uređaj bez privatnih ključeva ikada trebaju biti ko-stanovnik na bilo jednom uređaju.

Te privatne ključeve čak i ne moraju biti pod kontrolom jedne osobe. Ovo je vrlo važno sa aspekta bezbednosti, jer bi lopov treba da kompromis ne samo jednu kavu, ali dva ili više. Ovo dramatično ublažava rizik od krađe. Ovaj koncept je toliko moćan da vjerujemo da će praktično eliminiše problem krađe Bitcoin. Važno je da se obrazujete i koristiti usluge koje nude pravu Bitcoin multi-potpis novčanika.

Copay je još uvijek u beta fazi, za sada, ali BitPay planira da "pojednostavi korisnički interfejs i čine ga lako koriste početnici", kako bi se pokrenuli novčanik u bliskoj budućnosti.

Slike ljubaznošću Copay / BitPay

Povezane vijesti


Post ICO

Platforma koja je prilagođena bitcoin-u Gyft dobija ulaganja od 5 miliona dolara i proširuje se u nove zemlje pomoću kriptocutne pomoći

Post ICO

BitGive primi 503 (c) (3) Status od IRS

Post ICO

Bitcoin prevare

Post ICO

Proslava Dana pica bicikla za dečiju bolnicu Bernard & Millie Duker

Post ICO

Bitcoin servis HashingSpace otvara centar za prenos podataka u Vašingtonu

Post ICO

Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji

Post ICO

5 awesome Bitcoin priče koje dele Redditeri

Post ICO

Bitcoin i druge digitalne valute

Post ICO

Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency

Post ICO

Bitcoin Mining - pregled

Post ICO

Korisnici Bitcoin novčanika zasnovani na Androidu moraju preduzeti mere kako bi izbegli sigurnosnu ranjivost

Post ICO

100,000 besplatnih izdanja na lancoru