Bits of Gold omogućava Izraelcima da kupe Bitcoins lično | Bosnian.Lamareschale.org

Bits of Gold omogućava Izraelcima da kupe Bitcoins lično

Bits of Gold omogućava Izraelcima da kupe Bitcoins lično

Novog partnerstva između Bitcoin razmjena Komadići Goldand Global transfera novca (GMT) sada omogućava Izraelci kupiti Bitcoin na njihove lokalne centrale biro, za maksimalni iznos od 10.000 izraelskih novih šekela (oko $ 2.800).

Ova saradnja znači da Bits of Gold pravilno prati sadašnje i buduće propise za borbu protiv pranja novca i kupca u vezi u zemlji. Sjajna vijest za direktora razmjene, koji tvrdi da je zaljubljen u Bitcoin otkad je čuo za "prekogranične prirode" kriptovaluta po prvi put, još 2010. Godine.

Jonathan Rouach kaže da "nije mogao da spava tri sedmice" u to vrijeme. "Čitao sam sve što sam mogao i praktično ponovno učenje značenje novca. Butit potrebno neko vrijeme da ljudi stvarno veruju ideju valute matematike na bazi. Za mene, to je oko 1,5 godina", objasnio je on.

Poduzetnik do tačke u životu kada je volio ideju Bitcoin toliko da je dobio hrabar. "Ja napustim dobar posao, iskoristiti priliku i otvorite kompanija", Rouach govori. I tako je odlučio pružiti novu priliku da novi stadion: "kao veća tržišta online usluga početi da prihvati Bitcoin, Izraelci koji žele da učestvuju u tom ekonomija će skočiti na Takođe smo u pregovorima s velikim lokalnim trgovcima da izraelske proizvode. Prodaje u Bitcoin, ali to će potrajati neko vrijeme ".

Trenutno nema propis u Izraelu koji se odnosi na Bitcoin na bilo koji način. Ili na digitalno valutama na sve. "Izraelska vlada je u suštini čeka SAD da zauzme jasan stav. I izraelski ekvivalent FinCEN i Centralne banke ne žele da se uključe u ovu novu tehnologiju dok oni zaista moraju", kaže Rouach.

Međutim, digitalni tema intrigira izraelska vlada toliko da guverneri zemlje počele su se bave sa lokalnom Bitcoin zajednice. A šta o budućnosti inovativne Bits zlata? Kako je saopšteno iz Rouach, kompanija želi da proširi svoje poslovanje u Južnoj Americi i na Bliskom istoku. U prvom dijelu projekta rast će početi u prvom kvartalu 2014. Godine.

Preko coindesk.comBitseed v2 Hardware Preferencijski čvor počinjeBitseed sada prihvata prednarudžbe za narednu generaciju predanom Bitcoin punu uređaj čvora.

Verzija 2 Bitseed server će imati novi dizajn slučaju, nadograđen korisnički interfejs, i bolje alate za upravljanje čvor čiji je cilj što je lakše nego ikada za ne-tehnički korisnici vode svoje Bitcoin punu čvora.

Bitcoin Edition od Bitseed Personal Server dolazi prekonfigurisan kao Bitcoin punu čvor. Pokretanje službene Bitcoin Core open source klijent, održava čitav Bitcoin blockchain.

Uređaj koristi manje od 10 vati, prema najnovijim izjavama kompanije, u odnosu na standardni desktop koji može koristiti više od deset puta više energije.


Bitstamp će nastaviti operacije u roku od 24 sata nakon hakovanja koji uzrokuju gubitak od 5 miliona dolaraNakon velikog napada, slovenački Bitcoin razmjena Bitstamp se sada sprema da nastavi svoj rad u manje od 24 sata. Platforma predviđa sve operacije treba vratiti u normalu ove srijede (7), navodi se u tekstu koji je objavio slovenački sajt Rtvslo.si. 

U ovom trenutku, web Bitstamp.netis jednostavno prikazivanja poruke koja počinje informisanje klijenata koji Bitstamp je "privremeno" svoje usluge. Razmjena je bio meta masovnog hack u nedjelju. "4. Januara, neki od operativnih novčanika Bitstamp bile su ugrožena, što je rezultiralo gubitkom od manje od 19.000 BTC", ekvivalent nešto poput $ 5 miliona u vrijeme napada.

Ali, bez obzira na ogromne sume ukraden od strane hakera, kompanija garantuje da nema razloga za paniku. "Ovo kršenje predstavlja mali dio Bitstamp je ukupno Bitcoin rezervi, velika većina koji se održavaju u sigurnim Offline sistem hladnjace. Želimo uvjeriti sve Bitstamp klijentima da njihova salda održanoj pred našim privremene obustave usluga neće biti ugrožena i da će biti poštovan u cijelosti ", navodi se u poruci postavljenoj na Bitstamp.net homepage.

Ipak, budući da je razmjena pretrpio novčanik povredu, Bitstamp kupci su beingwarned ne položi bilo BTC u odnosu na prethodno izdate Bitcoin depozit adresu. "Nakon saznanja za povredu, odmah smo obaviješteni svi kupci koji bi trebalo da više ne čine depoziti u odnosu na prethodno izdate Bitcoin depozit adresama".

Kao dodatna mjera sigurnosti, prekinuli smo naše sisteme, dok se u potpunosti istraži ovaj incident i aktivno uključe policijskih službenika.

Osim sarađuje sa vlasti da pronađu krivce, Bitstamp je i "postavljanje duplikat kompletne infrastrukture u San Francisku", koja će omogućiti kompaniji da nastavi sve operacije u narednih nekoliko sati, rekao je Bitstamp suosnivač Damijan Merlak RTVSLO.si.

"Bistamp ostaje tečnost, ali ne mogu reći više zbog istrage", kazao je Merlak, dodajući da je kompanija zatvorila razmjenu jer u suprotnom "važne staze mogu biti izbrisani".

Slika izvor: Bitstamp

Povezane vijesti


Post ICO

Kompanija Bitcoin Coinsilium pokreće prvi IPO bloka u Velikoj Britaniji

Post ICO

BitPay obrađuje najveću pojedinačnu transakciju od milion dolara za Butterfly Labs

Post ICO

Nova Bitcoin Ponzi shema? Exchange MyCoin nestaje sa 387 miliona dolara

Post ICO

Bitcoin v0.9 release će doneti nove mogućnosti trgovcima

Post ICO

Procesor plaćanja Bitcoin Egopay zamrzava fond usred glasina o greškama

Post ICO

Bivša Bitcoin razmjena Mt. Gox dobija američku stečajnu zaštitu zahvaljujući američkom sudu

Post ICO

Bitcoin 2015 Cijena - predviđanje Bitcoinove vrijednosti kroz množinu mudrost

Post ICO

Skoro polovina britanskih korisnika bitkoina veruje u regulaciju kripto-vrenja

Post ICO

Nedeljni vesti o Bitcoinu, novembar 2013

Post ICO

1911 United PAC je prvi koji podržava kriptocurrency i bitcoin-friendly kandidate

Post ICO

Bitcoin core verzija 0.11.0 je objavljena

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijaju ekskluzivni pristup pre ulaznice