Blockchain.info traži korisničke lozinke | Bosnian.Lamareschale.org

Blockchain.info traži korisničke lozinke

Blockchain.info traži korisničke lozinke

Iako Blockchain.infoclaims da nikada ne daje svoju lozinku nikome, uključujući njih čini se da je malo backpedaling se događa oko te politike.

Nedavno Blockchain.info prijavio sigurnosno pitanje koji je uključivao "mali dio" baze korisnika vide privatne ključeve koji se otkriva i Bitcoine biti nesiguran. Drugi korisnik na bitcointalk pod nazivom johoe je prijavio da mu je čisti addressesthat više nisu sigurne i slanje sredstava nazad u Blockchain.info.

Blockchain.info je nekoliko izjava koje je to pitanje bavio, ali što više pronalaze sa keša preglednik koji možda neće biti slučaj i nekoliko ljudi i dalje izvještavanje pitanja i vide privatne ključeve biti ugrožena servis. Kako je u toku saga se nastavlja broj adresa koje su ugroženi i račune koji su ugroženi i dalje raste.

Blockchain.info rekao da bi bilo nadoknade korisnika koji su ugrozili ključeve i čini se da je odluka dobro na to obećanje, ali je ostao u do blagog prepreku sada zahtijeva korisnika koji su pogođeni ovim sigurnosti propust za slanje informacija novčanik sa servisom, uključujući lozinku na Blockchain.info račun.

Prema Reddit post od strane službene Reddit račun poduzeća:

Blockchain nikad ima pristup vaše adrese ili privatne ključeve.

To također znači da naš tim za podršku nema optike u novčanik bilanse ili adresama.

Kao dio našeg procesa da nadoknadi korisnicima moramo pitati za njihov doprinos i preispitati svaki novčanik pojedinačno.

Evo kako to radimo. Prvo, pitamo vlasnici novčanik uspostaviti potpuno novi novčanik onda potez bilo preostala sredstva u potpuno nove adrese. Zatim, kada je novčanik s pitanjima ima praznu ravnotežu, mi tražimo korisnika za svoje originalne lozinke, tako da može da dešifruje novčanike i potvrđuju da su bili u pritvoru slabo generira adresu u vrijeme kada su sredstva su swept. Konačno, nakon potvrde su imali adrese smo ih nadoknade na novu adresu koju od strane krajnjeg korisnika.

Mi smo ih upozoriti vrlo jasno da prvi potez sredstva i nikada više koristiti taj novčanik.

Shvatamo da je ovo stresno vrijeme za mnoge i radimo danonoćno zaokružiti nadoknade. Do sada smo obrađuju stotine i ako imate pitanja ili nedoumica ispustiti nam slučaj blockchain.zendesk.com

Mnogi su pronašli praksu traži Blockchain.info informacije putem običan tekst preko e-mail neprihvatljivo sa korisnicima reddit komentarišući:

Kako se situacija dalje razvijati to služi kao podsjetnik na mnoge zašto koristeći novčanik web-baziran je tako loša ideja, posebno onaj koji ne implementira RFC6979.

Oni koji ne žele biti pogođene takvim ozbiljan problem kao što je ovaj su predložili da radi bolje rješenje, koje provodi RFC6979 ili razmotriti pokretanje sebe novčanik. Za one koji su već pogođeni sigurnosno pitanje kompanija traži korisnicima da šalju ulaznicu preko: https://blockchain.zendesk.com/home

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin platforma Cex.io najavljuje pauzu u oblaku rudarstva zbog niskih profita

Post ICO

9 Igrice koje su inspirirane u kripto valutama koje morate igrati

Post ICO

Bitcoin Worldwide zakonski i usvojeni status

Post ICO

61% Kanadjana očekuje da će do 2019. koristiti digitalni novčanik

Post ICO

Bitcoinova vest ažurirana 5. decembra

Post ICO

BitLicense je dizajniran da ubije Bitcoinove inovacije

Post ICO

7,170 BTC ukraden iz hladnog novca BTER-a, kineska razmjena najavljuje nagradu

Post ICO

70 lokacija koje vam pružaju besplatne bitkoine - da li stvarno funkcionišu?

Post ICO

Bank of England pohvaljuje Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute

Post ICO

Bitfloor ima vesti: razmjena bitkoina konačno refundira svoje korisnike

Post ICO

Bitkoineri razbiju svoje iPhone uređaje nakon što Apple kaže ne za aplikaciju Blockchain

Post ICO

Bigcoin Big Wigs