Britanske banke prisiljavaju na pružanje bankarskih rešenja da otuđuju Bitcoin projekat Isle of Man | Bosnian.Lamareschale.org

Britanske banke prisiljavaju na pružanje bankarskih rešenja da otuđuju Bitcoin projekat Isle of Man

Britanske banke prisiljavaju na pružanje bankarskih rešenja da otuđuju Bitcoin projekat Isle of Man

Najmanje dvije britanske banke nisu zadovoljni Capital trezora usluge 'vezu sa Isle of Man nedavno formirana Bitcoin industriji. Kompanija je odgovorna za uspostavljanje veze između lokalnih kripto-biznisa u Isle of Man i bankarskog sistema u zemlji.

Usluga trezora poznat kao CTS - podružnica Capital International Group koja upravlja sredstva za različite vrste firmi -, dobio upozorenje i sada bi trebalo da smanji veze sa digitalnim sektor valutu narednog mjeseca.

Ovo upozorenje je izdao neki od bankarskih partnera kompanije, grupa koja uključuje značajna imena kao što su HSBC i RBS. Ove dvije banke, među drugim kompanijama, primoravaju CTS da napuste kriptovaluta ekosistema.

"Iako je podrška vlade je veoma jak i bili smo spremni da se iza inicijative vlade, mi smo samo u mogućnosti da to učine sa širim podršku finansijskom sektoru, koji je, nažalost, sada povučen", navodi se u najnovijim saopštenju Capital trezorskih usluga, a prenosi Coindesk.

U dokumentu je najavio CTS neće raditi sa novim kripto-biznisa. Trezora usluga također zatvara tekućim računima Bitcoin-u vezi do oktobra. Postojeći klijenti će i dalje primati novac do kraja septembra i svih drugih plaćanja će se obrađivati ​​do sredine oktobra.

U međuvremenu, vlasti su počeli u potrazi za rješenje. Eric Benz, predstavnik Velike Britanije digitalnu valutu pridruživanju, rekao je Isle of Man vlasti i lokalne kompanije financijskih usluga čine sve što mogu da pomognu lokalnim kriptovaluta firmi i preduzeća koja prihvati digitalni novac kao opciju plaćanja.Britanska Bitcoin razmena Bit121 objavljuje period hibernacijeIako pola svijeta trenutno dobrodošlicu proljeće, exchangeBit121 sjedištem u Velikoj Britaniji je odlučio da je to najbolji put da se naspavam. Bitcoin platforma je najavila da obustavlja sve aktivnosti trgovanja i privremeno zatvaranje.

Odluka nije trajno, tvrde u kompaniji. To je više sličan proces "hibernacije", Bit121 otkriva u saopćenju objavljenom na svojoj web stranici: "želimo da mislim da smo jednostavno otišao u hibernaciju, a mi smo u potpunosti namjeru da ponovo otvori u nekom trenutku u bliskoj budućnosti".

Naučili smo mnogo i stekla puno iskustva u našem 4-5 mjeseci vođenja Bitcoin razmjene. To je bio izazov nekoliko mjeseci, bez sumnje, ali i puno zabave. Želimo da se zahvalimo svim našim klijentima za vaše poslovanje, vašu podršku, vaš feedback i na razumijevanju.

Međutim, razmjena nije otkrio kada će se vratiti na posao. Jedini datum objavila je na svojoj web stranici je dan suspenzije, 31. Marta.

Prema izjavi Bit121, većina funkcionalnosti sajta je uklonjen 26. Marta. Ipak, do sada korisnici su bili u stanju da vide svoje stanje na računu i izvoda, povući sva preostala Sterling veći od 50 $ bez plaćanja uobičajene naknade i povući bilo Bitcoin ravnotežu na raspolaganju.

Međutim, "korisnici više neće biti u stanju da deponuje Bitcoine ili trgovinu. Svi otvoreni nalozi će biti otkazana od strane bit121 administracije". Razmjene su počeli obavljanje povlačenja na svakom računu sa pozitivnim GBP saldo od 27. Marta.

U međuvremenu, razmjena otkrio Coindeskthat je odlučio da zatvori jer je predugo da se osigura alternativni bankarski partner.


Britanska kompanija za taksi prihvata Bitcoine za vožnjuNakon San Francisco taksi počeo oglašavanja Bitcoinand svoj potencijal, sada je britanski taksi firma koja prihvaća kriptovaluta kao isplata. Ovaj inovativni društvo možete pronaći u Cumbria, županije u North West England.

U Cumbria Kabine Carlisle-based počeo primanje virtualnih novčića prije samo nekoliko tjedana, nakon otvaranja trgovački račun kroz plaćanje procesor Bitpay. Prema poduzeće, naknada niži transakcije i smanjen rizik od fraudappealed da poslovnog modela taksi firme. Plaćanje se može lako učiniti u kabini, samo jednostavnim skeniranjem QR koda s pametnog telefona kupca.

Cumbria Kabine 'vlasnik, Alistair Nixon, kaže da je "privukla je veoma mali naknada za slanje i primanje uplata u odnosu na kreditne kartice, PayPal i druge online plaćanja. Sa Carlisle što je najdalje grad u Velikoj Britaniji od bilo koje međunarodne zračne luke, Cumbria Kabine završi mnogo dugih putovanja do i od aerodroma ".

"To u kombinaciji sa velikim brojem poslovnih ljudi kao i značilo Bitcoin činilo efikasno rješenje za plaćanje. Jedna od glavnih prednosti za nas je opcija da primamo uplate iz bilo kojoj valuti i iz bilo koje zemlje u svijetu. To je odlično za ljude leti u Velikoj Britaniji i koji žele rezervirati transfer aerodrom sa nama ", dodaje on.

Nixon se navodi da "kada vlasnici poslovnih shvate da oni mogu uzeti rezervacije i uplate iz bilo gdje u svijetu, u bilo kojoj valuti, uz naknadu vrlo male transakcije i rizik prevare oni će sigurno žele da imaju tu opciju."

Što se tiče vlasnik kompanije, zna, Cumbria Kabine je prva i jedina kompanija u Cumbria da prihvati Bitcoin:. "Znam jednog drugih taksi kompanija u Velikoj Britaniji koja prihvata Bitcoin ali puno biznisa već ih prihvati možete kupiti šolju kafa ili platiti za taksi sa Bitcoin u SAD-u, pa zašto ne u Cumbria? ".

Preko cumberlandnews.co.uk

Povezane vijesti


Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Post ICO

Bitcoin Exchange Bitkurex ne pokreće nikakve naknade za Grčku

Post ICO

10 Bitkovinskih mitova razapetih na komade

Post ICO

Bitorca je novo digitalno tržište na kojem kreatori mogu zaraditi bitkoine

Post ICO

Američki preduzetnik ima za cilj da podstakne svoju Valley of Blockchain pomoću Tesline pomoći

Post ICO

Evo prve Bitkoinove bebe

Post ICO

1-800-Flowers će prihvatiti Bitcoin

Post ICO

Bitkoin Evanđelist Jason King vodi 3.237 milja radi promovisanja kriptocurrency

Post ICO

Upoznajte BCI, novu investicionu kompaniju fokusirana na blokove koju je pokrenuo Cryptor Trust

Post ICO

20 Bitcoin stručnjaka na koje trebate pratiti na Twitter-u

Post ICO

Bitcoin core verzija 0.11.0 je objavljena

Post ICO

Bitstamp poboljšava verifikaciju identiteta i sigurnost sa tehnologijom GBGroup-a