Charlie Shrem osudio je 2 godine zatvora | Bosnian.Lamareschale.org

Charlie Shrem osudio je 2 godine zatvora

Charlie Shrem osudio je 2 godine zatvora

Charlie Shrem, bivši potpredsjednika Fondacije Bitcoin i osnivač BitInstant, osuđen je na dvije godine zatvora Sutkinja Jed Rakoff.

Shrem izjasnio krivim za optužbe za pomaganje i podržavanje rada nelicenciranog novca prenosi poslovanja. Shrem prodao Bitcoins Robert "BTCKing" Faiella koji su na kraju se koristi u nezakonite transakcije droge od svile.

Prije dva dana, Shrem tweetovao:

Moje izricanja presude je u tačno 48 sati. Molim vas da me u svojim mislima i molitvama. Vires u Numeris... Budućnost je sada #bitcoin

- Charlie Shrem (@CharlieShrem) 17 Dec 2014

Shrem je također naloženo da izgubi $ 950.000 napravljen od posla.

Nakon što je njegova kazna koju mu je danas popodne, on tweetovao:

Ja sam osuđen na 2 godine, da sami predaju u 90 dana. S obzirom da sam bio okrenut 30 godina, pravda je zadovoljena. #Bitcoin

- Charlie Shrem (@CharlieShrem) 19 Decembar 2014

Slika ljubaznošću Charlie Shrem.Charlie Shrem osuđen na dvije godine zatvora zbog transakcija vezanih za Svileni putBitInstant osnivač, Charlie Shrem, osuđen je na dvije godine zatvora ove sedmice zbog njegove veze sa online ilegalnim tržištu svile. Nakon njegovog hapšenja u januaru, kriptovaluta poduzetnik je zatvoren za slanje u vrijednosti od BTC 1 milion $ na Internet bazar.

SAD okružni sudija Jed Rakoff smatra da su akcije Shrem nisu bili "one-time greška". Naprotiv, direktor BitInstant.com "uzbuđeno" koji se koristi inovativni digitalni novčić da poveća ilegalni schemethat prodavao drogu i druge nezakonite stvari. "Sama inovativnost to je to opasnost za kontrolu trgovine drogom", rekao je sudija.

Rakoff je isti Sjedinjene Države su službeno da je naredio Shrem da izgubi $ 950.000 nakon Bitcoin poduzetnik se izjasnio guiltyin septembra do pomaganje i podržavanje nelicenciranog novac prenosa poslovnih, prenosi Reuters. Shrem priznao da je pomogao dilera 'BTCKing' - nadimak svile dilera Robert Faiella - uz ilegalnu prodaju 1 milion $ u BTC kupcima tržištu.

Prema tužiocima slučaj je samo motivacija Shrem je bio finansijski. Preduzetnik se navodi u sudskim dokumentima koji je rekao da je njegov poslovni partner u tom trenutku nije želio da zabrani Faiella kao customerbecause on ih je "dobar profit" napravio.

Čovjek poznat kao 'BTCKing' je također priznao krivicu za operativni nelicenciranog novac prenosa poslovnih i treba biti osuđen sredinom januara 2015. Godine.

Prije nego što Shrem kazna je objavljen njegov advokat tražio uslovnu, tvrdeći da je predmet već poslala snažnu poruku Bitcoin zajednici. Shrem rekao sudiji da "nema više pranja novca. Oni su prestravljeni" Svakako, strategija odbrane poduzetnika nije radila.

Nakon hapšenja ranije ove godine i na kraju BitInstant.com - njegove poslovnog poduhvata u Bitcoin svijetu - Charlie Shrem podneo ostavku na brodu Bitcoin Fondacije direktora i fokusiran na svoju pravnu bitku sa američkim pravde.


Čikago sudija zamrzava imovinu koja pripada Mt. Gox američki affiliateSjedinjene Države-based ogranak stečaj japanske Bitcoin razmjena Mt. U Gox je imao svu svoju imovinu frozenthis u utorak (11) od strane federalnog sudije u Chicagu.

Akciju donosi američki okružni sudija Gary Feinerman protiv Mt. Gox Inc. Vidi svjetlo dana neposredno nakon razmjene bankrot u zemlji. Prema odluci sudije, najavio je nakon saslušanja, sva sredstva koja pripadaju Mt. Gox je Amerikanka podružnice, svoje korporativne "roditelja" Tibanne KK i bivši direktor Mark Karpeles aretemporarily zamrznute do 25. Marta.

Ni jedan od tih subjekte je predstavljen na sudu, jer je samo advokati Tokija Mt. U Gox su bili prisutni, bez obzira na činjenicu da je ova akcija ne utječe na japanske kompanije i njene imovine.

Jednom najveća razmjena Bitcoin na svijetu, Mt. Gox je trenutno uključena u velikoj skandal. Kompanija navodi gotovo 750.000 BTC pripadaju klijentima i 100.000 BTC svoje kriptovaluta zalihu - oko sedam posto svih Bitcoin - nestao.

Ročištu održanom u utorak (11) dio je samo jedna od mnogih akcija koje podnijela protiv Mt. Gox, piše Bloomberg. Dok većina bivši klijenti optužuju razmjenu malverzacije i prevare, Mt. Gox Co je dobila zaštitu od kreditora u SAD-u zahvaljujući kako donosi američki stečajni sudija Harlin Hale. Taj dokument, izdat u Dallas, štiti kompanija iz parnice.

Istaknuti slike iz Wikimedia


Čile postaje prva zemlja koja prodaje nekretnine u zamjenu za BitcoinNakon što je u mogućnosti da kupi auto sa Bitcoin, sljedeći logičan korak je... Kupiti nekretninu. I to je upravo ono što sada možete učiniti u Čileu, gdje Galt je Gulchjust pretvorio u prvi slobodarske projekt nekretnina prihvatiti kriptovaluta. Prostor je osmišljen kao stambeno organske poljoprivredne zajednice i nudi sve prednosti prirode, čistom vodom, organske hrane i obnovljivih izvora energije.

Prema saopštenju i web stranice projekta, naziv je inspiriran John Galt, poznatog protagonista knjige Ayn Rand "Atlas Shrugged", filozof i izumitelj koji vjeruje u moć ljudskog uma i pojedinačnih slobodu.

Nadamo se da možete uzeti vremena da se upoznaju sa vizijom, strast i svijest iza Galt je Gulch Čile i shvatiti da je ovo velika zajednica se stvara uz istu viziju John Galt, pera prije Ayn Rand godina.

Ovaj samoodržive zajednice s više od 11.000 jutara se može naći u centralnoj Čile, gdje uživa lokalne blage mediteranske mikroklime. Portparol Galt je Gulch Čile i i osnivač StockHouse.com, Jeff Berwick, tvrdi da je "postoji bolji način da investiraju Bitcoin nego na nekretninama, posebno zakonom zaštićena zemljišta s čistom vodom i organskim poljoprivrednog zemljišta u brzo tržišta u razvoju, kao što je Čile".

"Baš kao Bitcoin, mislim da je zemljište na tržištima u razvoju će se povećati samo u vrijednosti u narednim godinama. Američki dolar i druge fiat valute će se nastaviti do kolapsa i preporučujemo onih koji smatraju dolara oslobode tih dolara kao najkraćem mogućem roku. Također želimo pokazati našu posvećenost Bitcoin i prihvatiti da je veoma sretno kao plaćanje za zemljište na Galt je Gulch ", dodaje on.

Ako ste zainteresirani za ulaganje svoj kriptovaluta da se nešto zemlje, cijene mogu ići od $ 75.000 za 1,25 jutara puno $ 195.000 za pet jutara mnogo, u prvoj fazi prodaje. Međutim, tu je i još jedna opcija: "za sve vas tamo koji žele da žive u Galt je Gulch Čile, ali su u potrazi za nižoj ceni da nam se pridruže u našoj velikoj zajednici, napravili smo naš Razlomak Vlasništvo programa, što vam omogućava da kupiti 1/2 puno u zajednici ".

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin krediti od Fiat kredita

Post ICO

Bitcoin rudarski proizvođač HashFast isključi i prodaje aukcije preostala sredstva

Post ICO

50,000 bita za aukciju

Post ICO

BitPay nudi finansijski podstrek za razvojne korisnike koji se bave bitkominom u LAUNCH Hackathon-u

Post ICO

CEX.io postaviti kriptocutne usluge u Latinskoj Americi

Post ICO

Bitcoin kao valuta protiv Bitkoina kao tehnologije

Post ICO

Britanski sud naredi Moolah da vrati 750 BTC-a Syscoinovim programerima

Post ICO

Bitcoin novčanik

Post ICO

Da li prihvatate Bitcoin kao isplatu? Recite da, ali u isto vreme budite oprezni

Post ICO

Blockchain inspiriše centralne banke da naprave hibridne sisteme

Post ICO

BetCoin Casino tim pokreće novu web stranicu BetCoin Circle i priprema vijesti

Post ICO

BitcoinTalk Server kompromitovan