U porastu su kripto-prevare: Bitkoineri su prevarili lažnim Bitcoin fondacijama | Bosnian.Lamareschale.org

U porastu su kripto-prevare: Bitkoineri su prevarili lažnim Bitcoin fondacijama

U porastu su kripto-prevare: Bitkoineri su prevarili lažnim Bitcoin fondacijama

Bitcoin Foundationhas je nedavno otkrila da je pritužbe o malverzacijama kriptovaluta u vezi su u porastu. Najnovija prevara uključuje najmanje dvije lažne web stranice koje su zapravo lažno verzije web stranice Fondacije.

load...

"U proteklih nekoliko dana uočili smo značajan skok u pritužbi usmjerena na našu pomoć stolu o prevari što je učinjeno na nevine korisnike Bitcoin", Bitcoin Fondacija je objavila na svom zvaničnom blogu.

Website Bitcoin Fondacije se klonirao i lažnih na web adrese i domene koje nemaju apsolutno nikakve veze sa Bitcoin Fondacije. Web stranice uvredljiv znamo o u ovom trenutku uključuje bitcompensation.com i bitsecuretransfer.com. Ni jedan od ovih domena ima bilo kakve veze sa Bitcoin Fondacije.

load...

Organizacija podsjeća da korisnici budu svjesni takvih prevara, koje su koristeći nestabilnom cijene Bitcoin za hvatanje pažnju žrtava. "Ako vam se obratili i upućeni na stranicu koja izgleda kao screenshot ispod, molimo zatvorite pretraživač kao i vi uskoro biti prevareni od svojih Bitcoine".

Temelj je identifikovala dvije adrese, bitcompensation.com i bitsecuretransfer.com, kao izvor prevara. ZDNet.com reportsthat oba domena su očigledno registrovao istog vlasnika sredinom novembra.

Oba web stranice sadrže kampanju koja obećava da nadoknadi Bitcoiners koji su izgubili dio svojih kripto-uštede zbog cijena poniranje u drugoj polovini 2014. Godine Kada su žrtve otvoriti stranice, kampanja traži svoje Bitcoin adresu kako biste aktivirali njihov poklon, a "random iznos novca".

load...

"S obzirom da je cijena Bitcoin pao mnogo, članovi Bitcoin zajednice su izgubili previše. Da biste smanjili ovaj gubitak i da podrži naš novčić, Mi, Bitcoin Fondacija zajedno sa blockchain, će ponuditi svakom od naših članova slučajni količinu novca ", lažni online stranice obećanja.

Prema Bitcoin Foundation, žrtve se prosljeđuju lažni BTC novčanik gdje su pozvane da odustanu informationthat će omogućiti prevaranti da ukradu njihove kriptovaluta.

"Iz onoga što možemo reći, jednom Bitcoin adresa je ušao, korisnik se prosljeđuje lažni Bitcoin novčanik phishing stranice za njih 'tvrde' svoje Bitcoine. Ako se korisnik prijavi u taj lažni Bitcoin novčanik phishing stranice koristeći svoje podatke za prijavu, onda sajt će biti omogućeno da im ukrade novčanik korisničko ime ili se prijavite, lozinkom i Bitcoin ", rekao je glasnogovornik za osnivanje ZDNet.

Bitcoin Fondacija sada radi za uklanjanje ovih web stranica sa interneta. Organizacija je također u potrazi za dodatnim online prijevara, pa neka znaju ako naiđete na potencijalni fraudby slanje e-mail sa naslovom liniji "SCAM SITE.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin u Litvaniji: taxi kompanija JazzExpress prihvata kripto plaćanje

Post ICO

Bitcoin osvaja dva nova glavna pristalica: Evro-pacifičari Peter Schiff i Julian Assange

Post ICO

Bivša Bitcoin razmjena Mt. Gox dobija američku stečajnu zaštitu zahvaljujući američkom sudu

Post ICO

Bitcoin aplikacija ZeroBlock stekao popularnu uslugu Blockchain.info

Post ICO

BTC Guild zaustavi

Post ICO

BitJoy pruža ažurirane informacije o Bitcoinu umotanim u uredan dizajn

Post ICO

Bitcoin sajt za igre na sreću bio je prevaran za skoro $ 1 milion dolara

Post ICO

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu

Post ICO

Može li Bitcoin pomoći da izbjegnemo poreze?

Post ICO

Dobrotvorne institucije: opšti slučaj bitkoinfobije

Post ICO

Nova Bitcoin Ponzi shema? Exchange MyCoin nestaje sa 387 miliona dolara

Post ICO

6 Potencijalne Bitcoin poslovne prilike