Mračni web ilegalni tržišni operateri nestaju sa 12 miliona dolara u Bitcoinu | Bosnian.Lamareschale.org

Mračni web ilegalni tržišni operateri nestaju sa 12 miliona dolara u Bitcoinu

Mračni web ilegalni tržišni operateri nestaju sa 12 miliona dolara u Bitcoinu

Dva administratora zadužen za online ilegalne bazar Evolution Marketplace su nestali sa više od 12 miliona $ u Bitcoin. Operatori - poznat kao Verto i Kimble - nestala u utorak (17) noć.

Ova vijest nije iznenađenje za nekoliko Bitcoiners i korisnici platforme. Reddit korisnik NSWGreat, koji tvrdi da je biti dio osoblja ilegalnog tržišta je, podigao crvenu zastavu prije nestanka operatera. Korisnik objavio Poston je DarkNetMarkets subreddit pod nazivom "Evolution Exit Prijevara".

Mrzim glasnik loših vijesti, ali sam bio sumnjičav u zadnjih par dana sa povlačenja ne rade i administratori su obično više dalje dolaze u objašnjavajući zašto su spori, ali oni nisu bili ovaj put. Samo nastavio da mi vremenski okvir.

Imam admin pristup vidjeti dijelove leđa kraju, administratori se pripremaju za 'izlazak prevara "sa svim sredstvima. Niti jedan povlačenje je prošla u skoro nedelju dana. Automatsko povlačenje je onemogućen koji radi samo u rijetkim prilikama

(...) Imam više od 20.000 $ u escrow sebe od prodaje. (...) Ne mogu da verujem. Dajem ovo upozorenje da vas sve čim sam možda mogao Of. Suočeni Kimble i Verto o tome, oni su potvrdili da i oni sada rade.

Poruke se navodi da su administratori potvrdio prevara. Oko sat vremena kasnije na sajtu je zatvorena. NSWGreat kasnije objavio nekoliko ažuriranja, potvrđujući na tržištu servera su bili dolje, uključujući i back up servera koji se koristi od strane osoblja.

"Žao mi je za sve gubi, ja sam bez utrobe i bez teksta. Osjećam se tako izdao. Da je ovo stvarno, ne to nije održavanja. Ne, ne mogu pomoći nikome. Evolucija se službeno biti staviti na zid srama. Volio bih da mogu od učinio više, nadam se da ćeš mi oprostiti što nisam primetio i govor se ranije ", dodao je NSWGreat.

Prevara postaje javno ubrzo nakon osude Ross Ulbricht, koji su od strane online pseudonimom Dread Pirate Roberts i vodio ilegalne bazar droge svile.

Pada Evolution Marketplace, jedan od najvećih ilegalnih platformi koje djeluju u dubokoj web, znači ogromne gubitke za nekoliko trgovca. Dva proizvođača razgovarao sa Guardianand otkrio posljedice ovog "izlaz prevara '.

Jedan od trgovca je radio sa tr u posljednje dvije godine. "Sada ga nema; Upravo sam izgubio moju karijeru ", a oko 5.000 $ u prevari. Drugi trgovac tvrdi da je izgubio $ 50.000 u vrednosti od BTC." Izgubila sam sve što sam radila u proteklih godinu dana. To je bio moj penzioni fond ", rekao je prodavač.

Priča stalno razvija u cijeloj srijedu (18). Još jedan Reddit korisnik, ovo se zove duboko grlo, najavio mreži koja Verto i Kimble imao 24 sata da vrati novac ili da bi njihov identitet javnosti.

Administratorima dobio poruku, ali njihov odgovor nije ono što je duboko grlo očekuje. Verto i Kimble navodno pokušao da podmiti Reddit korisniku, ali duboko grlo nije prihvatio $ 5,000 i držeći riječ.

"Ne mislim da je fer da se ljudi opljačkan ovako", dodao je grlo. The Guardian izvještava da je pokušao da kontaktira Reddit korisnik, ali još nije dobio odgovor.

U međuvremenu, cijena BTC je pao sa oko 290 $ do $ 253. Loša vijest izgleda su prekinuli povećanje eksponencijalni vrijednost koja je počela početkom marta.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin Exchange Bitkurex ne pokreće nikakve naknade za Grčku

Post ICO

Da li je na ostrvu bitkoin ostrvo? Džersi planira da radikalno prihvati kriptocurrency

Post ICO

Osnivač BitInstant-a Charlie Shrem se izjasnio krivim za optužbe za Silk Road

Post ICO

Brawler se isključi

Post ICO

CheapAir.com oslobađa 1,5 miliona dolara prodaje preko Bitcoina

Post ICO

61% Kanadjana očekuje da će do 2019. koristiti digitalni novčanik

Post ICO

Plan ekspanzije Coinbase čini uslugu dostupnom u 14 zemalja

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken prelazi kanadsku granicu

Post ICO

Bitcoin je glavni konkurent, kaže novi izvještaj koji je objavio MasterCard

Post ICO

Coinbase prati kupovinu kupaca i zatvara račune koji krše pravila

Post ICO

Bitcoin predviđanje platforme Predviđanje osvaja 1000 registrovanih korisnika i ima nove funkcije

Post ICO

Coinapult Compromise Timeline