Dorian S. Nakamoto zapošljava advokata da objasni njegovo ime na sudu | Bosnian.Lamareschale.org

Dorian S. Nakamoto zapošljava advokata da objasni njegovo ime na sudu

Dorian S. Nakamoto zapošljava advokata da objasni njegovo ime na sudu

A Los Angeles-based zakon firma je angažovan Dorian Satoshi Nakamoto, koji je nedavno nazvan kao kreatora Bitcoin je Newsweek, u pokušaju da obrišete ime muškarca.

Uredu, koju zastupa advokat Ethan D. Kirschner, objavio je izjavu koju je potpisao Nakamoto tokom vikenda. "Ova firma je zadržala Dorian S. Nakamoto, predmet nedavnog Newsweek poklopac priču o Bitcoin. On je izdao prilogu pripremio izjavu. Nemam više komentar će biti gospodin Nakamoto ili firma".

load...

"Nisam stvoriti, izmisliti ili na drugi način raditi na Bitcoin. Ja bezuslovno negira izvještaj Newsweek", Japanci čovjek tvrdi, dodajući da je prvi put čuo riječ 'Bitcoin' kada je njegov sin je govorio o kriptovaluta još u februaru. To je bio prvi put da je porodica je kontaktirala Newsweek.

"Moja pozadina je u inženjerstvu. I ja imam sposobnost da programirate. Moje najnovije posao je bio kao inženjer elektrotehnike za rješavanje problema oprema za kontrolu zračnog prometa za FAA. Ja nemam saznanja niti sam ikada radio na kriptografiji, peer to peer sistema, ili alternativne valute ", kaže Nakamoto u izjavi, prema LA Times.

load...

A šta je sa nedavnim prazninu u čovjeka rezime istakao Newsweek? U članku se ukazuje na to da Nakamoto iskoristio vremena za pisanje i oslobodi bijeli papir Bitcoin-a. Ali ne prema Dorian:

Nisam bio u mogućnosti pronaći stalan posao kao inženjer ili programer za deset godina. Ja sam radio kao radnik, anketara, i zamjena učitelja. Ja prekinuti moje internet usluga u 2013. Godini, zbog teške financijske nevolje. Trudim se da se oporavi od operacije prostate u oktobru 2012. Godine i moždani udar sam patila u oktobru 2013. Moj izgledima za unosan posao je ugrožen zbog Newsweek članak.

To je glavni razlog zašto Nakamoto je spremna da ide na sud. "Newsweek lažni izvještaj je bio izvor mnogo konfuzije i stressfor mene, moj 93-godišnja majka, moj brat i sestra, i njihove porodice".

load...

"Nudim najiskrenije zahvaljujući tim ljudima u SAD-u i širom svijeta koji su mi je ponudio svoju podršku", rekao je on, misleći na mnoge Bitcoiners koje su se odlučile donirati kriptovaluta kako bi se pomoglo Nakamoto traže pravdu. "Ja sam zadržao pravnog zastupnika. To će biti naš posljednji javnu izjavu o tome. Ja vas da sada poštuju našu privatnost".

Povezane vijesti


Post ICO

Britanski otok želi da bude prvi Bitcoin centar u svetu: fizički kovani novac su deo plana

Post ICO

Belgijski ministar finansija ne predviđa probleme između nacionalne banke i Bitcoina

Post ICO

Kupi svoje igre s bitkoinima na Humble Bundle

Post ICO

7 Razlozi da tvoj Bitcoin Biznis gubi korisnike

Post ICO

5 Bitcoin plugins-a da maksimalno iskoriste svoje WordPress stranice

Post ICO

Bitcoin fondacija je drago da vidi više studija o kriptocurrency (čak i onima koji tvrde da će se srušiti)

Post ICO

Kanada ima marketinšku grupu koja radi u korist Bitcoina i novog restorana koji prihvata kriptocurrency

Post ICO

Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji

Post ICO

Bitcoin je u (bijeloj) kući: Rand Paul je prvi kandidat za predsednika koji prihvata donacije za kriptokovrednost

Post ICO

Bitcoin tehnologija otkriva tajne Wall Streeta

Post ICO

Bitcoin razmjena BTC-e pogođena DDoS napadom

Post ICO

Bitcoin i doznake: Da li može da radi?