FBI je ovlastio da proda skoro 30.000 bitkoina od poplave svilenog puta | Bosnian.Lamareschale.org

FBI je ovlastio da proda skoro 30.000 bitkoina od poplave svilenog puta

FBI je ovlastio da proda skoro 30.000 bitkoina od poplave svilenog puta

Federalni zavod za istrage je dao zeleno svjetlo da proda 29,655 BTC swept od svile serversduring bistu najvećih ilegalnih marketplacein the Dark Web.

Vlasti su čekali zeleno svjetlo da se likvidira kriptovaluta zalihu od oktobra, kada je operacija pao, pa čak i pretrpjeli val pranksthat meti FBI-a Bitcoin novčanik. Međutim, sada federalci su ovlašteni prodavati digitalne kovanice, trenutno vredi skoro 25 miliona $ (u vrijeme pisanja).

je 'da' je došao iz ureda Manhattan državnog tužioca, koji je zadužen za slučaj svile. Ured objavio je u četvrtak (16) da je sudija Paul Oetken je potpisao nalog za oduzimanje za one kovanice, što znači da su sada slobodni će se prodavati ili na aukciji.

A to je upravo gdje se sumnja početi: kako će FBI prodajte ogromna količina BTC?

Oni neće koristiti Mt. Gox, sigurno, kao razmjena je bila uključena u pravnim problemima u SAD-u u 2013. Godini Forbes reportsthat najverovatnije opcija će biti na aukciji, uz sav prihod ide u US Treasury.

"Uz gubitak vrijedan 28 miliona $ od Bitcoin sa sajta svile, globalni cyber poslovne dizajniran da posreduje kriminalne transakcije, nastavljamo naše napore da se profit od kriminala i signal onima koji bi se obratili mraku web za nezakonite aktivnosti koje su izabrali pogrešan put. Ove Bitcoin su oduzeti ne zato što su Bitcoin, ali zato što su bili, jer je sud, prihoda od zločina ", rekao je Preet Bharara, Manhattan državnog tužioca.

Ured nije mogao pružiti datum za likvidaciju, ali obećava da će vrlo brzo rješavanje operacije, glasnogovornik Jim Margolin dodao.

Ulbricht je kriptovaluta
 

Osim ovih 29,655 BTC, FBI i zaplijenila 144.336 digitalnih kovanice od Ross Ulbricht, osumnjičen da je mozak bazar droge svile, također poznat kao Dread Pirate Roberts. Savezni sud Manhattan mu se puni po jednoj tački narkotika zavjere, jedna od tački udruživanja radi vršenja računar hakerskih i jednoj tački za pranje novca zavjere.

Prema Barara "Ulbriht podnio zahtjev u akciji civilnog oduzimanje, tvrdeći da je on vlasnik Bitcoin naći na njegovom kompjuteru hardvera i osporava oduzimanje tih Bitcoine". Ako su vlasti da proda blago navodno u vlasništvu Dread Pirate Roberts, oni bi imali profit od 120 miliona $ prema važećem kursu.

Ove kovanice će se čuvati u federalnom novčanik za sada, jer vlasti još uvijek čekaju službenu riječ u vezi sa ovim parče zalihu, a čini sve Bitcoiner straha za zdravlje kriptovaluta u slučaju rasprodaje iznenada dogodi.

Povezane vijesti


Post ICO

Specijalac Bitcoin kaže da je digitalna valuta već počela da zamenjuje američki dolar

Post ICO

Coinbase je drugi najinteresantniji početak 2013. godine: još je uzbudljivo nakon ulaganja od 25 miliona dolara

Post ICO

Bitcoin novčanik

Post ICO

El Passion je prva kompanija koja je prihvatila Bitcoin u Varšavi

Post ICO

Bitcoin Apps

Post ICO

Bitcoin prevare

Post ICO

Bitcoin prelazi preko 300 dolara, Grexit je sve češće

Post ICO

Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz kreće se na Island

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom

Post ICO

Bitcoin za kozmetičku hirurgiju: kriptocurrency prihvaćen na Florida klinike Vanity

Post ICO

British Passion VIP je prva agencija za pratnju koja prihvata Bitcoin

Post ICO

Sledeća era bitkoinske tehnologije: Platforma Ethereum