Goldman Sachs i IDG ulažu 50 miliona dolara u Bitcoin startup Circle | Bosnian.Lamareschale.org

Goldman Sachs i IDG ulažu 50 miliona dolara u Bitcoin startup Circle

Goldman Sachs i IDG ulažu 50 miliona dolara u Bitcoin startup Circle

Raste Bitcoin kompanija Circlehas osigurano 50 miliona $ za finansiranje u investicije oko zajednički vodio čuveni Goldman Sachsand IDG Capital Partners, kineski venture firma.

Kripto-startup, sa sjedištem u Bostonu (SAD), uspio impresionirati velike ajkule finansija, potpuno mijenjaju svoje mišljenje o Bitcoin. Prije godinu dana, Goldman Sachs javno saidthat BTC nije bio siguran prodavnica vrijednosti, ali sada izgleda da je američka multinacionalna investicionog bankarstva firma da je postao pro-Bitcoin. Ili barem dovoljno da odustane od nekoliko miliona u Bitcoin ekosistema.

Osvrćući se na nove financiranja krug, direktor kruga Jeremy Alaire saidthat "danas [April 29] objavili smo veliki korak naprijed u izvršenju naše vizije i strategije proizvoda."

Prema Alaire, Goldman Sachs i IDG pridružili su se svi kruga postojećih investitora, uključujući i Breyer Capital, general Catalyst Partners, Accel Partners, Hrast Investment Partners, Fenway Summer, digitalnu valutu Grupe, Pantera Capital, i strateški pojedinaca.

"Mi ne može biti sretniji s našim novim strateškim investitorima. Oni donose jedinstvene, snažne mogućnosti i kapital koji će nam pomoći da se nastavi sa izgradnjom nove vrste globalne potrošačke kredite kompanija, zasnovan na otvorenim platformama, open source softver, i sveprisutni mobilnim uređajima. "

Zahvaljujući investiciji, krug - koji koristi blockchain za obradu transakcija i kretanje novca brzo naknade masivne transakcije bez - dodao je nove mogućnosti za svoju digitalnu platformu.

Po prvi put, krug kupci mogu držati, slati i primati američkih dolara, kao i BTC "odmah, sigurno i bez naknade." Osim slanje i primanje američkih dolara ", kupci će moći da uživaju u prednostima Bitcoin mreže bez rizika volatilnosti cijena."

Da li kupci odlučuju da drže američkih dolara ili BTC, "oni mogu deponovati i povuku svoje krug salda svoje vanjske Bitcoin novčanike, kao i na njihove američke bankovne račune i kreditne / debitne kartice."

Tom Jessop, direktor u Goldman Sachs 'glavnog strateške investicije grupe, rekao je da "kao financijskih usluga industrija nastavlja kako bi postali više digitalnih i otvoren, vidimo značajne mogućnosti u kompanijama i rješenja koja imaju obećanje da transformiše globalnim tržištima kroz tehničke inovacije. Mi mislimo da je vizija proizvod krug i izuzetan menadžment tima predstavljaju neodoljiv priliku u digitalnom plaćanja prostora. "

Povezane vijesti


Post ICO

BitPay obrađuje najveću pojedinačnu transakciju od milion dolara za Butterfly Labs

Post ICO

Bitcoin cena prelazi više od 200 dolara i registruje najviši vrh od prošlogodišnjeg balona

Post ICO

FTC Labs zatvorio Butterfly Labs, optužen za nepravedne i varljive prakse

Post ICO

Coinbase olakšava verifikovanim korisnicima instant Bitcoin transfer

Post ICO

Da li bi Bitcoin bankomati mogli biti bankarstvo budućnosti?

Post ICO

Airbnb bi mogao biti bliži prihvatanju Bitcoina: CEO zahteva mišljenja na Twitter-u

Post ICO

Skoro sam dobio scammed po navodnom Coindesk-u

Post ICO

15 lokacija za sva vaša kripto pitanja

Post ICO

Upoznajte BCI, novu investicionu kompaniju fokusirana na blokove koju je pokrenuo Cryptor Trust

Post ICO

Centar za australijski nacionalni rječnik bira Bitcoin kao riječ iz 2013. godine

Post ICO

Braća pčela: mladi kriptocutni preduzetnici i dalje uspevaju i već minirani svoj prvi bitkoin

Post ICO

Kompanija gubi bankovni račun nakon proizvodnje bitkoinskog medaljona