Klijenti Hashie.co-a izgubili su profit nakon nestanka Bitcoin rudarske platforme | Bosnian.Lamareschale.org

Klijenti Hashie.co-a izgubili su profit nakon nestanka Bitcoin rudarske platforme

Klijenti Hashie.co-a izgubili su profit nakon nestanka Bitcoin rudarske platforme

"Operacije Hashie-a su privremeno" je poruka koju sada možete pročitati kada posjetite web Hashie.co. Bitcoin mining usluga u oblaku - koji služi (ili koristi za posluživanje) preko 40.000 klijenata - zvanično suspendovao sve operacije i nestao s korisničkim sredstva u iznosu od oko 1.481 BTC.

Neki od korisnika platforme su navodno izgubili tokena prethodno kupio preko servisa, ali i drugi klijenti bili u mogućnosti da se njihov tokena na AMHash, posebnoj lokaciji koja je kupila rudarstvo ugovora iz Hashie.co.

U međuvremenu, neko preobrazila Hashie.co stranice u jedan Alternativna Reality Game (ARG) koja nudi tragove igračima, prenosi CoinTelegraph. I, iznenađujuće, korisnici koji su izgubili svoja sredstva igraju zajedno.

Sumnja je okružena poslovanje u oblaku dugo, pogotovo zato što je kompanija nikada nije objavljen javnosti Bitcoin adresama koje su služile kao dokaz da vlasnici sajta zapravo rudarstvo bilo BTC, jer to BitcoinTalk.org nit objašnjava.

Nekoliko učesnika u ovom online razgovoru sugeriraju da Hashie.co je zapravo Ponzi shema. U početku, platforma iskušenju potencijalnim klijentima s niskim cijenama i puno obećanja. Naime, obećanje slobodnog 10GH / e rudarskih mašina koje su uključivale drugi "uslovima".

Zatim, realnih problema prije nekoliko dana je počelo kada je nekoliko korisnici žalili da Hashie.co o nestalim plaćanja. 27. Decembra, web platforme je zamijenjen s MP3 aplikacija svira hit "Let It Go" iz filma "Frozen".

Sada se čini da su korisnici očekuju isplate iz Hashie.co rudari - Gen 1 ili FireHasher - definitivno izgubili svoja sredstva.

S druge strane, AMHash je garantovao da će poštovati ugovore kupljene na Hashie.co, ali zajednica se još uvijek čeka više detalja o ovom pitanju.Havajska kompanija za čaj Tealet prihvata kriptocurrencyKompanija Tealet sada prihvata Bitcoin kao oblik paymentin bi "izrezati neke od neefikasnosti naše globalne finansijske sisteme". Je firma sa sjedištem na Havajima objavio je vijest preko foruma BitcoinTalk.org, gdje su objasnili da su "na misiji da izrezati neefikasnosti u globalnoj distribuciji čaj sistema; osiguravanje više profita za proizvođača i kvalitetnije čaj za potrošača".

Svoju mrežu uzgajivača uključuje 20 poljoprivrednika iz devet različitih zemalja, koje proizvode "niz slobodnih listova čaja dolaze iz jedne polazne, očuvanja jedinstvene terroir svakog farmi".

Tealet ima posebne pošiljki pretplatu i tri različita paketa za ljubitelje čaja. Ako razmišljate o kupovini čaja, požurite jer je prvi klijenti koji plaćaju sa Bitcoin dobiti besplatan sampleof Hawaii uzgaja čaj zajedno sa svojim reda.


Heineken otvara vrata BitkuinuA tweetposted ovaj ponedjeljak (16) od strane proizvođača piva u svijetu Heineken pokrenula neke dobre haos u Bitcoin ekosistema.

Međunarodne brand, koja trenutno ima više od 140 pivara u više od 70 zemalja, a prodaje se prilično svuda, objavljen ovu poruku na Twitteru: "Naša vizija budućnosti Drink pravi pivo, plati sa virtuelnim novcem (...) #Bitcoin #?. OpenYourWorld ".

Iako kompanija ne namjerava usvojiti Bitcoin za sada, to je pozitivan znak i ogroman odobrenje za poznati kriptovaluta. Prema zvaničnim Twitter račun Heineken, brand zaista voli ideju za primanje digitalnih moneyand garantira da "vjeruje u budućnost".

Pitanje o tome kada bi mogao ove promjene biti objavljeni, Heineken jednostavno rekao da je "i dalje na putovanje do odredišta nepoznat", zaključno sa savet: "pazi ovaj prostor", a koja se odnosi na Twitter nalog. U najmanju ruku, to osigurava navijači koji će uvijek biti prenositi bilo većih novosti putem društvenih mreža.

Kompanija je jasno pokušava izmjeriti reakciju javnosti na takvu mogućnost (to može biti samo marketinški trik), ali s obzirom na protok komentarima i pozitivnim reakcijama, Heineken možda mogla prihvatiti Bitcoin jedan dan. "To je sve malo previše koincidencija za nas", brand napisao je na Twitteru.

U međuvremenu, platforme Coinbase i BitPay također je odgovorio na Heineken tweet, nudeći sebe da pomogne brend prihvatiti kriptovaluta. Heineken je rekao da voleo duh obje kompanije "i napisao" sada znamo gdje da ste pronašli ".

Osnovana je 1863. Gerard Adriaan Heineken, u gradu Amsterdam, Heineken je trenutno jedan od najboljih konzumira piva na planeti.


Zdravo, 500 dolara! Bitcoin je u pobjedničkoj serijiBitcoin je dostigla novi svih vremena tokom ovog vikenda, nadmašujući $ 500 prekretnicu. Dok prije nekoliko tjedana zajednice je razjapljenih kada 1 BTC dostigao $ 300, u kriptovaluta se trenutno trguje na $ 505 na Mt. Gox, iako na BtcChina se i dalje trguje na $ 488 i na $ 462 na Bistamp (oko 18:30 GMT).

Trenutna visoka vrijednost je gotovo dvostruko veći od najviših cijena registrovan u aprilu prošle godine - oko $ 266 - prije Bitcoin potonuo. To znači da, ako ste bili dovoljno hrabri da zadrže svoj Bitcoin u tom trenutku, vi ste sada udvostručio svoju investiciju, umjesto panike prodaje u to vrijeme.

Možda ćete čak su proslavili dešava sa Bitcoinity pomoć, kao platforma pokrenula novu slavljeničku animaciju s Kermit žaba kao zvijezda.

Bitcoin je eksponencijalni val rasta se događa nakon velikih događaja kao što je zatvaranje ilegalnog tržišta svile, koji je viđen kao potencijalnu opasnost za stabilnost digitalnu valutu. Međutim, Bitcoin je uspeo da opstane i raste jaka od sloma u aprilu.

Trenutno, ukupna tržišna kapitalizacija je $ 5581140286, sa 12.003.175 Bitcoine u postojanje, prenosi Coindesk. Iako je američki dolar je i dalje najomiljeniji valutu trgovaca, BtcChina se vladajuća berzanskom tržištu.

Naravno, skok cijena će dovesti do više spekulacija o mogućem balon i, iskreno, samo budućnost će pokazati u kojoj je na čelu Bitcoin. Za sada, uživajmo ovaj novi dostignuće.

Povezane vijesti


Post ICO

Hrvatska smatra da je Bitcoin legalan - 45 članova švajcarskog parlamenta želi to isto

Post ICO

Erik Voorhees izgubio 550 BTC zbog Mt. Propast Gox-a: pripremite se, jer će biti ružna nedelja

Post ICO

Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz kreće se na Island

Post ICO

Kupi automobil u virtuelnoj valuti: Aussie proizvođač automobila Tomcar prihvata Bitcoin

Post ICO

70 lokacija koje vam pružaju besplatne bitkoine - da li stvarno funkcionišu?

Post ICO

BitPay obrađuje najveću pojedinačnu transakciju od milion dolara za Butterfly Labs

Post ICO

Bitcoin razmena Igot.com pokreće uslugu obrade plaćanja u 40 zemalja

Post ICO

Crypto News Summary za 60 sekundi Januar 8, 2017

Post ICO

Lakši način primanja e-pošte putem Bitcoin adrese? Da molim

Post ICO

Da li bi Bitcoin bankomati mogli biti bankarstvo budućnosti?

Post ICO

Pregled: dosta zabrinutosti sa GAW Miners Hashlet Service

Post ICO

Andersen baca još jedan predlog za povećanje granice veličine bloka