IBM veruje da je blokčajn elegantno rešenje za Internet stvari | Bosnian.Lamareschale.org

IBM veruje da je blokčajn elegantno rešenje za Internet stvari

IBM veruje da je blokčajn elegantno rešenje za Internet stvari

To nije vijest da je IBM istražuje Bitcoin tehnologije i njene primjene. Ali kompjuterski gigant je sada objavio novi izvještaj, koji tvrdi da je blockchain može biti puno čekala rješenje za logistička pitanja oko evolucije Interneta stvari.

U bliskoj budućnosti, naš svakodnevni život će se eksponencijalno u interakciji sa "mreža milijardi inteligentnih uređaja," IBM predviđa. To znači da će biti potrebna veća i snažnija podrška connectionto svih ovih uređaja. Mreže koja povezuje sve tačke se već zove Internet stvari.

"Kao globalna elektronska kompanija, mi [IBM] razumiju probleme sa kojima se suočava high-tech industrije i kontinuirano transformacije potrebne da napreduje. Preko industrije, tvrtke se okreću njihove pažnje od pametnih telefona i tableta na novu generaciju povezanih uređaja koji će preobrazi, ne samo elektroničku industriju, ali i mnogi drugi. "

To se već događa, jer to nije samo naš kompjutera koji su sada povezani na Internet. Naša telefoni, tableti, automobila, pa čak i nekih kućanskih aparata - više od milijardu inteligentnih uređaja - već zavisi od globalne povezanosti na posao. I povijest nam govori da je jedini način za tehnologiju je gore. Međutim, više uređaja i nove mogućnosti zahtijevaju šire mreže koja povezuje sve i svakoga.

"Očekivani širenje stotine milijardi više [uređaja] nas stavlja na pragu transformacije zapljusnula elektronske industrije i mnogi drugi", kaže IBM-a.

Narednih mjeseci istrage, IBM smatra da Bitcoin-a "blockchain nudi vrlo elegantno rješenje" problema i dalje oko evolucije Interneta stvari. Kompanija kaže: "san pametan, sigurno i efikasno budućnosti prijeti pretplate, sveprisutni oglašavanje i nametljivo nadzor", pitanja koja bi se mogla riješiti integraciji blockchain. Tvrdnja je dio novog izvještaja pod nazivom demokracije uređaja - Čuvanje budućnost Interneta stvari.

Već smo znali da je blockchain je vjerovatno će imati više aplikacija u financijskom svijetu, ali hrabar tvrdnja IBM je prilično uzbudljivo. To znači da je međunarodna kompanija traži ne samo u Bitcoin jezgra tehnologiju kao dio nove platni promet, ali može imati veće planove za decentralizirano knjigu kriptovaluta a.

Prvi izvještaj IBM-ov pokazuje da je "low-cost, privatno-by-dizajn" demokratija uređaja 'će se pojaviti ", kako bi se" omogućilo nove digitalne ekonomije i stvaraju novu vrijednost, nudeći potrošačima i preduzećima u osnovi bolje proizvode i korisničko iskustvo. "

Prema poduzeće, struktura koristimo u ovom trenutku već treba reboot i masivnim ažuriranje. IBM smatra da je trenutna Internet stvari neće skalira na mrežu koja može nositi stotine milijardi uređaja. Operativnih riječ "promjena" i tu će doći blockchain u ruci.

Povezane vijesti


Post ICO

Gems Gomila prodaje počela 30. novembra

Post ICO

Bitcoin i doznake: Da li može da radi?

Post ICO

Može li Bitcoin pomoći da izbjegnemo poreze?

Post ICO

HashPrime Prevara pravi mnoštvo pitanja Blockchain.info integritet

Post ICO

Bitstamp poboljšava verifikaciju identiteta i sigurnost sa tehnologijom GBGroup-a

Post ICO

Dell proširuje opciju plaćanja Bitcoin u UK i Kanadu

Post ICO

Klijenti BitStamp-a koji ne potvrdjuju identitet pod rizikom da izgube sve svoje BTC

Post ICO

Da li bi 2014 mogao da ostvari rast koji Liteco očekuje?

Post ICO

Bitkein stručnjaci za industriju trebaju sada povećati obrazovne napore

Post ICO

BtcChina snižava provizije za komercijalne provizije na 0,1%

Post ICO

Može li Bitcoin opstati u budućnosti? Uglavnom dio 2

Post ICO

FBI je ovlastio da proda skoro 30.000 bitkoina od poplave svilenog puta