Indija će biti u fazi Global Bitcoin konferencije 2013. u decembru | Bosnian.Lamareschale.org

Indija će biti u fazi Global Bitcoin konferencije 2013. u decembru

Indija će biti u fazi Global Bitcoin konferencije 2013. u decembru

Tu je novi događaj na kripto-horizont: theGlobal Bitcoin Conference 2013, koja će se održati 14. Decembra u Bangaloreu (Indija). Na skupu će prisustvovati velikih ličnosti iz Bitcoin zajednice kao što su predstavnici velikih institucija kao što su Buttercoin, BitPay, Mt. Gox ili Bitcoin Fondacije.

Konferencija će se fokusirati na izazove i mogućnosti koje se mijenjaju Bitcoin svemira, posebno kada je u pitanju uticaj kriptovaluta u drugom po veličini naseljena zemlja i jedan od najvećih ekonomija na planeti. Organizacioni tim očekuje da će događaj biti igra-changer, šireći Bitcoin znanje i razumijevanje koje promjene može dovesti do lokalne i globalne ekonomije.

Iako je ovaj izbor mesto ukazuju na neki drugi način, da se sjećate da su indijske vlasti i dalje pokušavaju da odluče šta da radim kriptovaluta. Indijska vlada i posebno Reserve Bank of India neodlučno: to je razlog zašto se zemlja čeka pred šutiranja-off bilo koji proces propis vezan za virtualne valute kako bi se gledati i naučiti malo više. Posmatrači i stručnjaci tvrde da je ovaj pristup može biti pozitivno za budućnost.

Ali zašto je Indija je veliko tržište za Bitcoin? Osim činjenice da je Indijski rupija ne živi svoj najbolji dani, doznake su od vitalnog značaja za ekonomiju zemlje kao gotovo 3 posto bruto domaćeg proizvoda dolazi od njega. I svi Bitcoiner zna nekoliko prednosti kriptovaluta kada je u pitanju tržište doznaka.

Organizatori uvjeriti da će uskoro biti pokretanje web portala za podršku događaj i omogućiti ljudima da se registrujete. Za sada, možete provjeriti najnovije ovdje.

Preko forexminute.comIndonežanski Bitcoineri sada mogu kupiti BTC u 10.000 trgovinah IndomaretNikada nije bilo tako lako kupiti Bitcoin u Indoneziji. Lokalna Bitcoiners sada mogu kupiti kriptovaluta u više od 10.000 cigle i malter lokacija, zahvaljujući dogovor uspostavljena između Bitcoin.co.id, glavni Bitcoin razmjena u zemlji, i lanac prodavnicama Indomaret.

Revolucionarni partnerstvo će omogućiti Indonezija je 238 miliona stanovnika lako kupiti BTC sa Indonezijski Rupiah na mnogim Indomaret lokacije proširio širom zemlje, financiranje njihove Bitcoin.co.id računa.

kriptovaluta usvajanje raste u Indoneziji i ovaj posao će sigurno povećati svoju popularnost.

Stvari mogu ići samo dobro za Bitcoin uz pomoć velikog brenda likeIndomaret, osnovana 1988. Godine, a trenutno sa sjedištem u Džakarti, glavnom gradu. Trenutno, čuva lanca također omogućiti klijentima da plati račune, kao što su energija i plin.

Međutim, broj Indonezijski trgovca prihvatanja BTC kao opciju plaćanja je još uvijek vrlo niska, prema Bitcoin.co.id suosnivača Oscar Darmawan, a prenosi CryptoCoinsNews.

S obzirom na navedeno, razmjena planira "na podizanju svijesti o Bitcoin" u zemlji održava seminare i pokretanje korisne informacije. Prema Darmawan, cilj kompanije je "podizanje vrijednosti Bitcoin transakcija u Indoneziji od dvije milijarde rupija mjesečno za dvije milijarde rupija dnevno".


Internet Giants se kreću ka Bitcoinu i višeU ovom sedmice news letter smo fokusirajući se mnogo na iznos podrške Bitcoin prima i za dobar razlog. Brojne važne kompanije i pojedinci su pokazuju potpunu podršku ili barem znakova da Bitcoin mogao doista talas budućnosti. CEO eBay John Donahoe je ponudio veliku podršku za Bitcoin, tvrdeći da će takav virtualne valute igraju važnu ulogu u online digitalni plaćanja i za platforme kao što je PayPal. PayPal je trenutno najvećih online sistem plaćanja na svijetu, tako da ako Bitcoin je ikada prihvaćena ili podržan od strane sistema, Bitcoin popularnost mogla poletjeti uvis.


Predstavljamo DigestBilo je to prije samo nekoliko nedelja da smo pokrenuli naš novi premium servis vijesti Coin Fire +.

Danas popodne, mi pokrećemo još jedan karakteristika Coin Fire + zove Digest.

Digest je ručno kustos, stalno ažuriraju središte kriptovaluta vijest da je važno isključivo za Coin Fire + članova. Svaki dan, pretplatnici će naći kratak rekapitulaciju vrhu priče uz direktnu vezu sa pročitati punu verziju. Digest mogu se naći na http://CoinFire.io/digest(or u meniju Plus).

Razmišljajte o Digest kao prijatelja koji dijeli najrelevantniji veze sa vama tokom dana o kriptovaluta.

Pregled je jedan od nekoliko novih funkcija dolazi po Coin Fire + članova. Novčić od požara urednički tim ima nekih većih subjekata u radovima i da će biti otkrivajući još više funkcija u bliskoj budućnosti.

Za više informacija o Coin Fire + i njegove prednosti, molimo vas da posjetite Coin Fire + stranici.


Iransko preduzeće prodaje kožnu obuću klijentima širom sveta zahvaljujući BitcoinuDok su neki biznis prihvatiti cryptocurrencyas dopuna njihove konvencionalne prodaje, postoje i druge kompanije koje to sve rizik isključivo prihvatanjem Bitcoin za svoje proizvode. Međutim, ovo bi mogao biti potpuno rješenje za neki brendovi, poput online trgovine perzijski cipele, koje treba da napreduju u svijetu u kojem trgovanja granice su često lukav.

Ovaj iranski biznis "sa preko 70 godina iskustva u industriji obuće" pokrenula u virtualnu avanturu sa Bitcoin pomoć, nadajući se da će isporučiti ručne izrade kvalitetne cipele proizveden uz prirodne kože klijentima širom svijeta.

Osim proizvodnju vlastitih cipela kalupa, perzijski Cipele razvija originalni dizajn za drugu cipelu odluka u Iranu.

Dok pretražujete putem web stranice brenda, možete saznati neke informacije kriptovaluta u vezi. Kompanija objašnjava svoje Bitcoin samo politiku, rekavši da je digitalna valuta "je odličan brz način za nas da primimo uplatu. Rečeno nam je da je uzbudljivo kao kupujete novi par perzijski Cipele kupnje Bitcoin".

Kao iu nekoliko drugih slučajeva, kriptovaluta je jedini odgovor na ova iranskih trgovaca koji žele prodati svoje proizvode u druge zemlje.

Volimo prodavati naše proizvode širom svijeta i više kupaca, to bolje. Problem je u tome što rade u Iranu i većini sistema plaćanja ili nisu spremni da nam služe na sve ili nametnuti veliki rizik na naše poslovanje.

Prije pokretanja ovog sajta, naša međunarodna prodaja je bila ograničena na nekoliko posvećen kupcima koji su znali o kvaliteti naših proizvoda i bili spremni proći kroz puno problema za nas platiti.

Prema web stranici perzijski cipele "," prije nego što sazna o Bitcoin, primanje naš novac je broj jedan prepreka za proširenje našeg poslovanja. Sada, sa Bitcoin i pomoć Bitcoin zajednice nadamo se da ćemo postati uzor za druge male biznise u Iranu da globalne klijente ".

Bitcoin mijenja svijet... Korak po korak.

Povezane vijesti


Post ICO

Gaming kompanija Big Fish se bavi Coinbase-om da prihvati Bitcoin

Post ICO

Krug je van beta i obećava da će Bitcoin plaćanja biti lakše

Post ICO

Bitcoin 2014 Convention Highlights

Post ICO

BitPay poboljšava Bitcoin plaćanja stvaranjem novih mera podrške

Post ICO

Coinbase ima nove Bitcoin limite, dok Microsoft dozvoljava aplikaciji Kraken da uključi funkciju trgovanja

Post ICO

Gliph predstavlja korisnička imena i korisničke profile

Post ICO

Bitcoin razmena Igot.com pokreće uslugu obrade plaćanja u 40 zemalja

Post ICO

Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency

Post ICO

Finalna BitLicense verzija objavljena od strane finansijskog autoriteta u Njujorku

Post ICO

Gatesova fondacija gleda na Bitcoin tech kako bi pomogla siromašnima

Post ICO

Bitcoin sajt za igre na sreću bio je prevaran za skoro $ 1 milion dolara

Post ICO

Bitkain preduzetnik Erik Voorhees naplaćeno od strane Komisije za hartije od vrijednosti i razmjene