Da li je odeljak 22.1 jedini razlog zašto Apple izgleda da mrzi Bitcoin? | Bosnian.Lamareschale.org

Da li je odeljak 22.1 jedini razlog zašto Apple izgleda da mrzi Bitcoin?

Da li je odeljak 22.1 jedini razlog zašto Apple izgleda da mrzi Bitcoin?

Apple je udaljavaju iz Bitcoin zajednice otkad kriptovaluta počeo raste, ali istina je da mi i dalje ne razumijem zašto se to događa.

Nakon prethodne "incidente", u proteklih nekoliko mjeseci, tehnološki gigant je odbijanje bilo Bitcoin u vezi servicethat ni blizu svojih plemenitih App Store. To se dogodilo sa Coinbase je aplikacija za iOS, koji je smanjen sa platforme sredinom novembra, a još nedavno sa Gliph.

Prema blogu, Apple zatražio je od poruka i plaćanja aplikaciju peer-to-peer ukloniti bilo koju funkciju u vezi sa Bitcoin. "Nakon sedam mjeseci dostupnosti, Apple je zatražio da ukloni mogućnost slanja Bitcoin iz Gliph aplikacije", poručeno je iz društva.

Rob Banagale, od Gliph, rekao TechCrunchthat ovo odbijanje je probablybased na dionici 22.1 App Store smjernice pregled Apple. Ovo pravilo navodi da "aplikacije moraju biti u skladu sa svim zakonskim zahtjevima na bilo kojoj lokaciji na kojoj su dostupni korisnicima. Obaveza je programera da razumiju i u skladu sa svim lokalnim zakonima".

Može li ovo znači da je Apple smatra Bitcoin nelegalno? Pa, iako kriptovaluta još uvijek nije u potpunosti reguliran od strane bilo koje vlade ili institucije, to je i nije nezakonito. Ali to je vjerojatno to nesigurnost koja čini Apple reći 'ne' Bitcoin aplikacije.

Međutim, u slučaju Gliph-a, odbijanje je još čudno. Prema Banagale, aplikacija radi sa novčanicima poput onih iz Coinbase i BIPS, ali ne i sam novčanik i ne bavi se razmjena ili transakcije.

TechCrunch rizici objašnjenje: "Apple je odbio i Coinbase i Gliph zasnovana na vladavini 22.1 posebno", uzimajući siguran put do onemogućavanjem bilo koju funkciju transakcija kriptovaluta se odnose na App Store-u. U međuvremenu, Google, koji ima slične smjernice koji uređuje Play Store, do sada je dozvoljeno Bitcoin aplikacije za Android. Banagale želi vjerovati otkriva "optimizam" o budućem pravnom statusu Bitcoin.

Bitcoin dobiva masivni medijsku pokrivenost

Iako Apple je zauzet mrzi Bitcoin, najpoznatiji kriptovaluta na svijetu dobiva pažnju velikih medialike CNN i Time.

Samo ovaj utorak (10), CNN-a Going Global objavio je članak o virtuelnim coinwith naslovom "Mogu Bitcoin zamijeniti PayPal?", Rekavši da je "implikacije za e-trgovinu iz Bitcoin eksperimenta i dalje intrigira ekonomisti i financijski analitičari kao što neki smatraju da kriptovaluta bi revoluciju na globalnom tržištu ".

Bitcoin također osvojili izuzetan položaj prošle sedmice: virtualne valute je izabran da bude dio poklopca vremena. Dok su neki Bitcoiners se još raspravlja o sadržaju teksta objavljenog magazina, ovo je sjajan komad publicitet za kriptovaluta.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin vijesti 22. novembar 2013

Post ICO

Priča o hakiranju kofere

Post ICO

GMO bavi se BitFlyerom: preko 48.000 japanskih trgovaca će moći da prihvate Bitcoin

Post ICO

Bitkein stručnjaci za industriju trebaju sada povećati obrazovne napore

Post ICO

Bitcoin Worldwide zakonski i usvojeni status

Post ICO

Alarmantno prozirna urednička operacija

Post ICO

Dokumentarni život na Bitcoin-u počinje u utorak

Post ICO

Kraj Bitcoin Bowl: BitPay i ESPN otkazuju ugovor o sponzorstvu

Post ICO

Prvo pogledaj Gems Messenger

Post ICO

Klijenti Hashie.co-a izgubili su profit nakon nestanka Bitcoin rudarske platforme

Post ICO

Bits of Gold omogućava Izraelcima da kupe Bitcoins lično

Post ICO

Mračni web ilegalni tržišni operateri nestaju sa 12 miliona dolara u Bitcoinu