Italijanski parlament domaćin specijalnim Bitcoin saslušanjima - švedska centralna banka objavljuje novi izvještaj | Bosnian.Lamareschale.org

Italijanski parlament domaćin specijalnim Bitcoin saslušanjima - švedska centralna banka objavljuje novi izvještaj

Italijanski parlament domaćin specijalnim Bitcoin saslušanjima - švedska centralna banka objavljuje novi izvještaj

Parlamenta Italije saopštila je da je trenutno domaćin ročišta za raspravu uticaj Bitcoin na ekonomiju zemlje. Saslušanja počela u Rimu tokom prošle nedelje, 11. Juna, a uključuju nekoliko svjedočenja prava odluka, stručnjaci kriptovaluta, ekonomisti, pa čak i od članova italijanske vlasti.

Iako Italija nije prva zemlja koja drži ovu vrstu sastanka - hajde da vas podsjetim da su neke američke države kao što su New York su to i ranije -, postupak se ne vidi kao normalan dio procesa usvajanja još. Međutim, sve više zemalja treba ugostiti slične rasprave u bliskoj budućnosti.

Zadnji put Italija spomenuo Bitcoin je još u januaru, kada su vlasti počele rasprave o prisustvu najpoznatijih svjetskih kriptovaluta u zemlji.

Za sada, zvanični stav Italije u vezi Bitcoin je i dalje prilično generički. "Upotreba elektronskih valuta je ograničena na banke i elektronskih institucija novac - to jest, privatna pravna lica propisno ovlašteni i registrirana od strane Centralne banke Italije. Pored ovih dešavanja, Italija ne uređuje Bitcoin korištenje od strane privatnih lica, a trenutno provođenje inicijativa koje se odnose na upotrebu elektronskih valuta leži sa Evropskom unijom ", moguće je pročitati na web stranici Bitlegal.io.

Nekoliko italijanskih preduzeća već prihvatiti Bitcoin (iako ne toliko koliko u nekim okolnih zemalja) i evropska nacija ima čak i najmanje jedan poseban ATMthat omogućava korisnicima da kupuju Bitcoin. Prema Coin Telegraph, mašina se može naći u Udinama, a regija se nalazi na sjeveroistoku zemlje. Međutim, vlasnik bankomata je već jasno da je izuzetno teško doći do potrebnih odobrenja koje omogućavaju mašinu da funkcionira u skladu sa zakonom.

Ipak, činjenica da je lokalni parlament je domaćin ove rasprave bi se moglo zaključiti da su neki od Bitcoin regulacije je u razvoju. Nadam se da će Italija postaviti primjer i ohrabriti druge evropske zemlje da pogleda kriptovaluta kao opcija treba razgovarati.

Ročišta se očekuje da se na nekoliko sedmica prije nego što je napravio bilo kakve odluke, što može dovesti do povećanje posvećenog zakonodavstva. Sa Evropskom unijom omogućava svake nacije da se reguliše Bitcoin u skladu sa lokalnim zakonima, vijesti se mogu pojaviti u bliskoj budućnosti.

U međuvremenu, u Skandinaviji, švedski centralna banka upravo je objavio izvještaj o digitalnim valutama. U dokumentu se tvrdi da je Bitcoin ", kao i druge inovacije, u suštini pozitivna, jer može doprinijeti ispunjavanju nove potrebe plaćanja i plaćanja jeftiniji i sigurniji".

"Virtualni valute može biti bolje prilagođen za mala plaćanja, tzv mikro plaćanja, na nekim web stranicama", dodaje se u izvještaju, koji pokazuju da je švedska centralna banka očito ne namjerava da se bori Bitcoin.

Slike sa Wikimedia

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoinova vest ažurirana 5. decembra

Post ICO

9 Igrice koje su inspirirane u kripto valutama koje morate igrati

Post ICO

Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Post ICO

Istorija Bitkoina: Putovanje virtualne valute

Post ICO

Fidor i Kraken tim za banku kripto valutu

Post ICO

Pitanje regulatornog statusa kovanice

Post ICO

Bounties za promociju Crypto

Post ICO

Poslodavac Nije na bitcoin banduagon? Bitwage ima rešenje

Post ICO

Dorian Nakamoto poriče priču Newsweek: Ja nemam nikakve veze sa Bitkominom

Post ICO

10 Bitkovinskih mitova razapetih na komade

Post ICO

Upoznajte prvu decentralizovanu Bitcoin razmjenu: Coinffeine lansira u 70 zemalja

Post ICO

Holiday Inn Brooklyn ima BTC osobu