Jeff Garzik želi zaštititi Bitcoin i njegovu mrežu u svemiru | Bosnian.Lamareschale.org

Jeff Garzik želi zaštititi Bitcoin i njegovu mrežu u svemiru

Jeff Garzik želi zaštititi Bitcoin i njegovu mrežu u svemiru

To je jedan mali korak za projekat BitSat, ali jedan veliki za Bitcoin. Jeff Garzik je Dunvegan Space Systems i kompanija Deep Space Industries Inc. Upravo potpisao preliminarni ugovor dizajn da razviju Bitcoin u vezi orbitalni sistema. Prvu uplatu do prostora izvođač radova je napravljen u digitalnom novca putem plaćanja procesor BitPay.

projekta, uz podršku isključivo donacijama, namerava da izgradi mala satelita u stanju da funkcioniše u niskoj orbiti oko Zemlje koji će prenositi najnovije Bitcoin blokova.

"U BitSats će se sastojati orbitalni čvor za Bitcoin mreže sada na Zemlji sa konstelacija sitnih BitSats kontinuirano emitovanje najnovije Bitcoin blok iz orbite, jačanje otpornosti Bitcoin u slučaju poremećaja ili ispada da zemaljske Bitcoin P2P mreže mreže", navodi se u saopštenju koje je objavio BitPay.

"Privatna svemirskih letova je razbijanje velikih, smanjujući troškove, tako da velike ideje poput BitSats su na dohvat ruke, čak dobrovoljno neprofitne organizacije", rekao je Garzik, um stoji iza projekta. "Želimo zadržati Bitcoin zdrava i freeby pronalaženje alternativnih načina za distribuciju blockchain podataka", dodao je Bitcoin core programer.

Glavni cilj projekta je jačanje kriptovaluta mreže: BitSats emitiranje nedavno riješen blokova će omogućiti cross-ček da biste potvrdili da nisu lažni blokova dostupni na zemaljskoj mreži. Oni će također pružiti najnovije blokova na lokacije van zemaljske mreže.

Prema projektu, satelita može koristiti CubeSat standard pojedinih 10 centimetara kocke, sa jednom do tri ova kocke potencijalno čine svaki BitSat. Kada dođe vrijeme za uređaje koji se šalje u svemir, oni će biti poslan putuje sa većim satelitima, što će smanjiti troškove stavljanja u orbiti.

"Deep Space je uvijek rekao da su o korištenju prostornih resursa -. To uključuje samog prostora Iako je ovo najava može iznenaditi neke ljude, to je zapravo jako puno u skladu sa našim razvojem svemirske letjelice planove, uključujući i drugi privatni svemirski brod sistem ćemo objaviti u. Nekoliko mjeseci koji će koristiti mnoge iste komponente i sisteme to znači mnogo niže troškove - vrlo važno za donaciju na bazi BitSat napor ", rekao je Rick Tumlinson, predsednik Deep Space-a.

Jeff Garzick smatra da bira prostor izvođač radova bila je najbolja odluka za projekt.

Vjerujem prostor drži obećanje naše budućnosti, a također nudi mnogo komunalnih sada. Izabrao sam DSI za ovaj projekat zasniva na dubini od njihovih prijedloga, stručnost imaju interno i unutar svoje mreže i činjenice da oni guraju oštrice - baš kao što su na Dunvegan.

Za sada, Garzik će zadržati prikupljanje kripto-donacije za daljnji razvoj projekta putem Bitcoin adresu 1M9MyyPsAak7zRjW4D96pTxDaAEpDDZLR7.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin suočava se sa rastućom konkurencijom od ostalih sve-digitalnih valuta

Post ICO

Može li Kenija biti novi veliki dolazak u bitkoin univerzum?

Post ICO

Indija će biti u fazi Global Bitcoin konferencije 2013. u decembru

Post ICO

Bitcoin novčanik

Post ICO

Udruženje britanskih bankara pokušava da se bori protiv bitkoinog rasta u Velikoj Britaniji

Post ICO

BitcoinTalk Server kompromitovan

Post ICO

Amerikanci su bolesni od novčane manipulacije: Bitkoin je možda odgovor

Post ICO

Cryptocurrency Dark Market Evolution nestaje

Post ICO

Korisnici bankrota Blockchain.info su ukradeni - usluga je pokrivala grešku i uveravaće da će povratiti sve

Post ICO

Kompanija Bitcoin Coinsilium pokreće prvi IPO bloka u Velikoj Britaniji

Post ICO

Kompanije mogu uskoro dati bitkoin kroz Tango

Post ICO

Charlie Shrem osudio je 2 godine zatvora