Mastodon pravi talase sa 6. pozicijom na bilbordu | Bosnian.Lamareschale.org

Mastodon pravi talase sa 6. pozicijom na bilbordu

Mastodon pravi talase sa 6. pozicijom na bilbordu

Svake sedmice Billboard je stavljanje van liste najprodavanijih albuma radio stanice, raznih televizijskih kanala i široj javnosti na internetu.

Nedavno Mastodon debitovao je novi album Once More 'Round The Sun. Mnogi čitaoci će se da ovaj album je prodat preko Bitcoin za Prednarudžbe kao što smo ranije pisali.

BitPay je ranije najavio partnerstvo s Warner Bros. Records umjetnika, Mastodon, što ih čini prva velika etiketa bend da prihvati Bitcoin kroz BitPay.

"Mi smo uzbuđeni raditi s kolegama Atlanta-domoroci BitPay za naš novi album," rekao Mastodon u izjavi u to vrijeme. "Želimo da našim fanovima što više mogućnosti da kupi naš novi album je to moguće, i da su sretni što Bitcoin može biti jedan od tih izbora."

Sada se čini da je davanje navijači izbor na mnoštvo opcija, uključujući i Bitcoin je svakako isplatilo.

Mastodon ove nedelje debitovao na Billboard 200 ljestvice je najvišu poziciju u povijesti benda osvojivši 6. Spoton grafikona.McGill University Bitcoin AirdropBitcoin Embassyand McGill kriptovaluta kluba su sa zadovoljstvom objavljuje na "McGill University Bitcoin Airdrop", projekt neprofitne da podstakne interes za kriptovaluta među studentima i promovirati usvajanje njegove upotrebe na kampusu. Oni imaju za cilj da pruže 30 mBTC besplatnih oko 600 studenata.

Osim kriptovaluta, studenti će dobiti praktične informacije o korištenju Bitcoin, zašto kriptovaluta stvari, i druge obrazovne resurse poput letaka, činjenica listova, i pozive na besplatnu Bitcoin predavanja i radionice.

Ovaj događaj, koji je postavljen da se Proljeće 2015, inspirirana je MIT Bitcoin Airdrop i da će se u skladu sa proces razvijen od strane Bitcoin ambasade, koji je dijelili besplatne bitkoine kao dio svog mandata usvajanja Bitcoin od Ljeto 2013.

Novčanike papir koji sadrži sredstva će se dijeliti u zatvorenoj koverti edukativni paket. Ovaj paket uključuje tutorial o tome kako uvoz sredstava iz novčanika papir i vodič na novčanik sigurnosti najbolje prakse. Kopija javnosti adresa se nalazi na vanjskoj strani koverte, tako da se sredstva mogu biti učitani ispred primalaca-često njihov prvi Bitcoin transakcija. Primatelji su jasno uputstvo da papir novčanik dobili od nekog drugog nije sigurna za čuvanje bitkoine i ima za cilj da se privremeno, jer kreator može zadržati kopiju privatnog ključa.

Kampanja za podizanje potrebna sredstva je tek počela. Donacije se mogu poslati multisignature projekta wallet3PbkLoXDg77wCCYaHxwHLJ74zkHXFRUKvM. Većina sredstava će biti podignuta do sponzorstva od neprofitnih organizacija i Bitcoin biznisa.


Upoznajte BTC Markete, Australijsku novu Bitcoin (i Litecoin) platformu za razmjenuAustralija je stvarno klađenje na Bitcoin. Bitcoin Examiner već ti je rekao o stvaranju lokalnih poglavlja Bitcoin Foundationand čak o prvom Beers4Bitcoins događaj, koji je postavljen da se dogodi u Sidneju ovog vikenda, ali je glavna vijest danas je nedavno lansiranje trgovinske platforme Sydney-based BTC tržišta.

Razmjenu, koju je Martin Bajalan, počeo je sa radom prije oko dvije sedmice i podržava Bitcoin i Litecoin transakcija. Bajalan je lokalni kriptovaluta poduzetnik i član tima koji radi na tome da formiraju Australian temelj. Prema mjestu Coindesk, platforma omogućava korisnicima da obavljaju trgovine u realnom vremenu, bez naplate naknade za transfer novca. Umjesto toga, dobit BTC tržišta od trgovine komisije koje se kreću od 1 posto.

Martin Bajalan, koji ima za cilj da izvrši miliona trgovine mjesečno do kraja 2014. Godine, izjavio je Coindesk da će "izazov biti koliko brzo možemo pružiti adekvatnu likvidnost nove financijske proizvode za privlačenje trgovcima, kao i prevladati probleme regulacije preko narednih nekoliko mjeseci ".

Trenutno, Australija ima nekoliko regulatora nadzor različitih finansijskih tržišta. I mada Bajalan zna da finansijske usluge poslovanja u zemlji treba Australian Financial Services dozvolu Komisije za Australian Securities and Investments, on kaže da je njegova platforma ne treba. "Imali smo potvrdu naših advokata da dokle god vršimo u realnom vremenu naseljima, nema potrebe za licencu", dodaje on.

Iako regulatorne pejzaž u Australiji izgleda relativno stabilan, Bajalan ipak napravio sve što je mogao becompliant sa trenutnim KYC (upoznaj svog klijenta) zahtjevima radeći sa Edentiti Pty, kompanija koja pruža provjeru identiteta i provjerava korisnici razmjene. Osnivač BTC Tržišta smatra da Australija je trenutno "u boljoj situaciji da se prilagode Bitcoin u odnosu na Sjedinjene Države. To je uglavnom zbog SAD imaju mnoge države i različite zakone".


Upoznajte Casascius: fizičke Bitkoine sa stvarnom vrednošćuBilo bi stvarno čudno ako neki Bitcoin obožavatelj ne bi pokušali proizvesti pravi novac u stvarnom svijetu. I to je ono što se dogodilo! Tu je već tamo somephysical kopije ovog kriptovaluta i oni su zaista prekrasne.

Ove kovanice se nazivaju Casascius Bitcoin i oni postoje u četiri veličine, vrijednosti i materijala. Ove kovanice su izrađene od strane osobe, a ne vlade ili tako nešto, ali oni imaju neku vrijednost, jer svaki od njih ima malo kartica ugrađen unutra, koji sadrži digitalnu valutu novčanik povezan na račun sa istom vrijednosti kao i onaj ugraviran u Bitcoin.

Ime - Casascius - je vrsta egzotičnih, ali to je samo adaptacija ime autora, Mike Caldwell, kao i ime njegove web stranice. Bitcoin ljubavnik je stvorio kovanice od 1, 5, 10 i 25 Bitcoine. I, iznenađenje, oni se mogu kupiti samo uz... Bitcoine.

U skladu sa svojim kreator, Casascius Bitcoin je zaštićen slojem holograma i 8 cifara. To je, navodno, jako teško pokvari. Nažalost, Mike Caldwell zaustavio proizvodnju kovanice, zbog naglog popularnosti digitalne valute. Hajde da pogledamo svakog od njih.

1 Bitcoin

 Prvi novčić moramo pokazati je izrađena od punog mesinga i ima promjer od oko 1.125 inča. Težak je četvrt dolara za uncu.

5 Bitcoine

Sa iste veličine kao i prethodni novčić, ovaj je napravljen od različitih materijala. To je prekriven nikla i malo deblji.

10 Bitcoine

10 Bitcoin novčića je napravljen od 0.999 kaznio srebra i ima promjer od 1,53 inča. Težak je nešto više od jedne unce i ima dvije verzije: puna srebra ili srebro verzija sa Bitcoin simbol pozlaćeni.

25 Bitcoine

Na kraju, 25 Bitcoin novčić je zlatna ljepotica: ovo novčić ima promjer od 1,75 inča i galvanski zlatom. Teži oko 1,2 grama.

Rijetkih jedan: 100 Bitcoine

A, onda, tu je i ovo. 100 Bitcoin zlatni bar na koji težine oko 4,2 grama.

Preko geek.com

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin već ima svoju bankomatsku banku

Post ICO

7 Razlozi da tvoj Bitcoin Biznis gubi korisnike

Post ICO

Bank of Montreal upozorava Cointradera o anti-bitkoinoj akciji - nema posledica za druge kompanije do sada

Post ICO

Razjašnjavanje našeg uređivačkog procesa i smjernica

Post ICO

Istraživanje Bitkoina otkriva da su 26% bitkoinara pogođene prevare ili hacks

Post ICO

Upoznajte Blockr.io, istraživač ljudskih altcoin blokova

Post ICO

EPIX dokumentarac istražuje hapšenje Ross Ulbricht

Post ICO

Gatesova fondacija gleda na Bitcoin tech kako bi pomogla siromašnima

Post ICO

Evo prve Bitkoinove bebe

Post ICO

BtcTrip ima novi poslovni račun i planira da pokrene tri nove usluge

Post ICO

Može li Bitcoin pomoći da izbjegnemo poreze?

Post ICO

Hrvatska smatra da je Bitcoin legalan - 45 članova švajcarskog parlamenta želi to isto