Zapamtite Remake od Bitcoin hacksa u novembru | Bosnian.Lamareschale.org

Zapamtite Remake od Bitcoin hacksa u novembru

Zapamtite Remake od Bitcoin hacksa u novembru

Kao što je 2013 dođe kraj bih da se osvrnemo na proteklih mjesec dana. Ovo je bez sumnje luda vožnja za Bitcoin kao što je skočio sa oko 213 $ 1. Novembra do preko 1200 $ 30. Novembra. Stoga, iako je to bio razlog za mnogo radosti među Bitcoin evanđelisti, također je uzrok puno problema. Durning krajem oktobra i novembra preko 6,4 miliona $ (procjena) su ukrali ukupno od Bitcoin razmjene, online novčanike, platnih procesora i platforme za trgovanje.
Dakle, ako ste propustili jedan, evo rekapitulaciju vrhu Hacks za novembar 2013:

# 4 - 4.000 korisnik novčanici prazni Bitcash.cz

Datum: 11 Novembar 2013 Broj ukradenih: 485BTC (oko $ 100,000 u to vrijeme) Bitcash.cz (osnovana jula 2011. Godine) je Češka na osnovu Bitcoin razmjene. Na sajtu takođe sadrži OTC razmjeni sličnim lokalnim Bitcoins. Sajt izgleda da je od tada se vratio u normalan rad. Prema vlasniku sajta čitav balans Bitcoin, uključujući i novčanike sve korisnike ', novčić trezora i escrow računima su prazni.

# 3 - Više od $ 1m ukraden iz Bitcoin Internet platnim uslugama (GIP)

Datum: 15 Nov 2013 Broj ukradenih: 1,295BTC (procjenjuje se tek nešto više od $ 1m) BIPS je primarni Bitcoin plaćanja procesor Evrope za trgovce i besplatne online novčanik uslugu. Kompanija je meta DDoS napad masivan i 2 dana kasnije naknadnim napad koji onemogućiti stranice. Prvog napada je utvrđeno da potiču iz Rusije i susjednih zemalja. Do 19. Novembar (4 dana nakon prvog napada) je sajt nazad na mreži.

# 2 - $ 1.2M ukraden iz navodno siguran novčanik usluga

Datum: 23. Oktobar 2013 Broj ukradenih: 4,100BTC (procijenjena $ 1,2 m) Inputs.io je trebalo da bude visoke sigurnosti Bitcoin web novčanik. Bitcoin bile su Stollen od vruće novčanika web stranice koja je nekako čudno, jer većina web stranica zadržati gotovo 80% svojih sredstava u hladnjači. Neki smatraju da je to bio posao iznutra prema TradeFortress, koja je razvila inputs.io i možete vidjeti da je on također ima neke ozbiljne povjerenja izdaje na BitcoinTalk forum:

I to je izvinjenje koje je objavljeno na sajtu:

# 1 - kineski Bitcoin platformi za trgovanje nestaje zajedno sa $ 4.1m

Datum: Oktobar 26, 2013 Broj ukradenih: ¥ 25m ($ 4.1m) Global Bond Limited (GBL) bio je kineski trgovinski platformu koja je pokrenula maja 2013. Sajt je promovisan na BitcoinTalk i odmah javila sumnja kao korisnici istakao da serveri sajta gdje se nalazi u Pekingu, dok je sajt tvrdi da se nalazi u Hong Kongu. Osim toga, GBL nikada nije izdala dozvolu za finansijske usluge. Bez obzira na ove probleme GBLGeneratori stekao 1.000 investitora. Do oktobra GBL počeo ograničavanje količine novca korisnici mogli podići i ubrzo nakon toga je nestao bez traga. Ubrzo nakon BitcoinTalk poruku prvobitno najavljujući GBLGeneratori otvaranja je promijenjeno u ovo:

Ne mislim da "To nikada neće dogoditi da me"

U ovom postu smo pokrili samo za glavne centrale i web stranice hakova, ali Bitcoin hack dogoditi sve vrijeme i za pojedinačne korisnike. Na primjer, post SatoshiChristsubmitted u Reddit novembra navodi da je imao 301BTC (~ $ 71K) ukraden iz njegovog BlockChain.info novčanika, jer on nije korisnik 2 faktor autentifikacije.

Glavni moralni ovog posta je ne držati sve svoje Bitcoin na jednom mjestu. Pogotovo ako je to vruće novčanik (novčanik povezan na Internet). Pokušajte da ih podijeliti između različitih novčanike i usluga s obzirom da nikad se ne zna kada će se dogoditi u narednih napada ili prevara. 

Povezane vijesti


Post ICO

Pribavljanje Limonovog novčanika od strane LifeLock-a briše sva očekivanja od Bitcoin podrške

Post ICO

Kako je savez između Mt. Gox i CoinLab pretvorili su se u (pravni) rat

Post ICO

Coin Fire +: GAW Miners uhvati SEC, FTC, IRS, DHS Attention

Post ICO

Još jedna Bitcoin bankomat mašina se pojavljuje, ali da li je stvarno?

Post ICO

Kalifornijski konzorcijum prodaje svoj prvi Land Rover za Bitcoin

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijaju ekskluzivni pristup pre ulaznice

Post ICO

BetCoin Casino tim pokreće novu web stranicu BetCoin Circle i priprema vijesti

Post ICO

MIT naučnici razvijaju algoritam koji može predvideti cijenu Bitkoina

Post ICO

Malware povezan sa rusko-ukrajinskim sukobom prazni Bitcoin novčanike

Post ICO

Nova automatska mašina BTC-O-MATIC stiže u Amsterdam

Post ICO

Otava bi trebala usvojiti ručni pristup u odnosu na Bitcoin, kaže Kanadski senat

Post ICO

Masivna kršenja bezbednosti na Paybase-u