Priča o kovanom žele | Bosnian.Lamareschale.org

Priča o kovanom žele

Priča o kovanom žele

Prošle sedmice smo dobili zanimljivu saopštenju iz australijska kompanija pod nazivom Coinjelly.

U saopštenju se govorilo o Bitcoin walletthat je osiguran policu osiguranja i garancija i napravio neke prilično super tvrdnje.

Ja sam osobno pogledao radi sa pričom tog dana i dobiti ga za mase, ali nešto jednostavno nije sasvim u redu. Nekoliko drugih lokaliteta, uključujući CoinDesk, Forex minute i drugi ran sa pričom, a ja i ostali članovi osoblje raspravljati ako bismo pokrenuli priču.

Nešto o tome jednostavno nije štimalo. Na površini ovo je bila sjajna priča i morali smo ga ran u početku bili bismo prvi na neto sa pričom, ali naš uređivačku politiku i smjernice su da ćemo pokrenuti stvari koje možemo izvještavati o kao činjenice i ostao na činjenicu da smo jednostavno morali saopštenju.

Novinarstvo nije uvijek o tome prvi. Morate provjeriti činjenice, a ponekad to znači da rade neke trčkaranje. 28. Juna smo pisali priču o CoinJelly ali nije ga objavljujem jer mi još nije stekao sve činjenice da zadovolji naše stroge uređivačku politiku. Čak i ako to znači da bude prvi.

Otpustio sam sa email Zurich Financial Services Australia Limited da dodatno potvrđuju jednu od tvrdnji u saopštenju koje CoinJelly. U saopštenju se u pitanje,

Bilo je niz visokog profila sigurnosti propuste u decentralizirana internet valutama koje su razumljivo usporio prihvatanje Bitcoin. Nakon uhvaćeni do sebe u jedan takav propust, mogao sam da vidim potrebu da se razvije softvera i sigurnosnih rješenja koja je bila dovoljno jaka da bude potpisana od Zurich Financial Services Australija, dio jedne od najvećih svjetskih osiguravatelja.

Nastavili smo da sedi na vijestima i komad za CoinJelly dok smo imali neku vrstu potvrde, dok drugim sajtovima počeo da objavljuje punom komada u vezi sa kompanijom.

Zadnje sinoć sam dobio odgovor od Michele (Chelke) Kennedy šef komunikacija u Zurich Financial Services Pty Ltd.

A CoinJelly press release navodeći da Zurich Financial Services u
Limited (ABN 11 008 423 372), nema poslovni odnos s CoinJelly.

CoinJelly je, na 08.07.2014 samo djelomično ažurirati svoje web stranice da biste izbrisali
kompanija je ranije složili da objaviti povlačenje.

Mi ne znamo ko (ako iko) pruža osiguranje za CoinJelly.

CoinJelly je napravio mnogo izjava o tome zašto Bitcoin korisnici treba im vjerovati, kao kompanija i onih izjave su propagirali preko interneta nekoliko drugih lokaliteta žure da se priča, ali sad kad sam video kako je to igrao kao da sam zaista otišao pitanje zašto sam bi povjerili moja Bitcoin sa stranice koja je formirana za medije sa izjavama koje su se ispostavilo da je lažna.

Nećemo biti pokrenut naš originalni priča za CoinJelly na kovanice od požara i da će nastaviti da veterinar sve informacije prošlo da nas kroz sve moguće načine.

Kada smo u početku ran naš izvještaj o 1-800-Flowers puna dva weeksbefore su najavili publiclywe dobila veliku flack od drugih u "bitcoin novinarstvo" zajednici da smo jednostavno radi senzacionalistički glasine, ali smo potvrdili priču sa višestrukim nivo rukovodioci korporativne prije pokretanja priča i ne bi i neće pokrenuti komada da ne možemo potvrditi.

Ne može uvijek biti najbrži izvor vijesti, ali mi ćemo i dalje pokušati zaraditi Vaše povjerenje.

Povezane vijesti


Post ICO

Kraken prihvata potraživanja za izgubljenim BTC-om iz Mt. Gox poverioci

Post ICO

Bitcoin Startup ima za cilj da pomogne Muslimanima da uzmu kredite

Post ICO

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu

Post ICO

Blockchain prebacuje svoj API od Mt.Gox bez ikakvog upozorenja

Post ICO

BitLicense uzrokuje neke razmene kako bi smanjili usluge u Njujorku

Post ICO

5 Izvanredne Bitcoin video snimke koje morate gledati

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken prelazi kanadsku granicu

Post ICO

Dobrotvorne institucije: opšti slučaj bitkoinfobije

Post ICO

Upoznajte Coingen, alat koji dovodi Satoshi Nakamoto u vas

Post ICO

BitFury pokreće još 6 miliona dolara u najnovijem krugu finansiranja

Post ICO

Mt. Gox se samostalno bavi kompanijom Akamai i ima novi trgovački motor, ali polako operacije su i dalje problem

Post ICO

CEO izjavljuje da će zadovoljiti NYDFS BitLicense zahteve