Poreska pravila važe za kriptocurrency, kaže Kanadska agencija za prihode | Bosnian.Lamareschale.org

Poreska pravila važe za kriptocurrency, kaže Kanadska agencija za prihode

Poreska pravila važe za kriptocurrency, kaže Kanadska agencija za prihode

Kanada je odlučila da otkrije neke od svojih planova za budućnost Bitcoin i druge virtualne valute: agencije za prihode u zemlji (RAK) je nedavno objavio izjavu u vezi oporezivanja kriptovaluta, koji je obećao u maju.

Prema Coindesk, dokument pod nazivom "Šta treba da znate o digitalnu valutu", daje smjernice za poreske savjetnike koji rade sa Bitcoin firmi u zemlji, jačanje RAK-a bivši mišljenja o toj temi. Počinje opisivanjem kriptovaluta ovako:

Digitalna valuta je virtuelni novac koji se može koristiti za kupovinu i prodaju robu ili usluge na Internetu. Bitcoin su primjer digitalne valute. Bitcoin nisu pod kontrolom centralne banke ili bilo koje zemlje, a može trgovati anonimno. Bitcoin se može kupiti i prodati u zamjenu za tradicionalne valutu, a može se prenijeti s jedne osobe na drugu.

Iako je činjenica list je relativno kratko, ona odgovara na glavno pitanje: "uradi porez pravila važe kada se koristi digitalni valuti?".

Da. Gdje se koristi digitalnu valutu za plaćanje roba ili usluga, pravila za barter transakcije primijeniti. A barter transakcija se javlja kada je bilo dvije osobe slažu razmjene dobara ili usluga i sprovesti da je razmjena bez upotrebe zakonskoj valuti. Na primjer, plaćanje za filmove sa digitalnim valuta je barter transakcije. Vrijednost filmova kupljenih koristeći digitalnu valutu moraju biti uključeni u prihode prodavca za porezne svrhe. Iznos biti uključene će biti vrijednost filmova u kanadskih dolara.

U osnovi, porezna pravila primjenjuju kada Bitcoin se koristiti za plaćanje roba i usluga, isto kao i pravila za barter transakcije primijeniti. Činjenica list također sadrži linkove na pravila RAK-a na Barter prometu, jednako ističući da je "digitalnu valutu također se može kupiti ili prodati kao roba", tako da "svaki rezultat dobici ili gubici mogli biti oporezivi dohodak ili kapital za obveznika". Međutim, kao što Coindesk naglašava, smjernice ne bave moguće oporezivanje Bitcoin rudarstva.

Na kraju, dokument ohrabruje korisnike Bitcoin i poduzetnicima da poštuju zakon: ". Ne prijavljuju prihod od domaćih ili stranih izvora je nezakonito Kanađani bi trebali znati da je Kanada prihoda Agencija za je vrlo aktivna u ostvarivanju slučajevima neusklađenosti, kako bi se osigurala da je poreski sistem ostaje fer za sve ".

Povezane vijesti


Post ICO

Francuski Bitcoiners planiraju stvarati La Maison du Bitcoin

Post ICO

Finski prvi Bitcoin bankomat se može naći na železničkoj stanici u Helsinkiju

Post ICO

Komitet za senat okuplja severnoameričke vlasti oko kriptokupcija

Post ICO

BitStamp je ponovo u poslu sa sigurnijim sistemom nakon masivne povrede novčanika

Post ICO

Gyft preuzeo FirstData

Post ICO

Upoznajte BCI, novu investicionu kompaniju fokusirana na blokove koju je pokrenuo Cryptor Trust

Post ICO

Bitorca je novo digitalno tržište na kojem kreatori mogu zaraditi bitkoine

Post ICO

Programer kreira Hotspot Hotspot Raspberry Pi Bitcoin

Post ICO

Kanada i Kalifornija odobravaju nove bitkoinske zakone

Post ICO

BitWall će agregirati Bitcoin mikroplate za digitalni sadržaj i smanjiti naknade

Post ICO

Tržišta poljoprivrednika i Bitcoin: Šta se kuva u kripto-kuhinji?

Post ICO

Bivši generalni direktor Mt. Gox Mark Karpeles uhapšen u Tokiju