Tri najboljeg momenta Konvencije Bitcoin Europe u Amsterdamu | Bosnian.Lamareschale.org

Tri najboljeg momenta Konvencije Bitcoin Europe u Amsterdamu

Tri najboljeg momenta Konvencije Bitcoin Europe u Amsterdamu

Nakon tri dana rasprave o svijetu najomiljeniji kriptovaluta, Konvencija Bitcoin Evropi proizveo neke newsthat 99Bitcoins danas će sumirati za vas. Prema Bitcoin Magazine, događaj koji se desio u Amsterdamu je "četvrta glavna Bitcoin konferenciji ove godine, nakon konferencije Bitcoin u San Jose u maju, a dva u Londonu i New Yorku u srpnju".

Konferencija je okupila oko dvije stotine ljudi iz četiri ugla planete, koji je sjeo gledati nekoliko prezentacija i panel diskusija o Bitcoin poslovanja - glavni fokus događaja - u vezi softver i propisa, između ostalih tema. Ali hajde da pogledamo tri najbolje trenutke Konvencije Bitcoin Evropi.

1. Ripple čini otkrovenje

Glavni najava događaja bio je, vjerojatno, kada zastupnik Ripple Labs, Stefan Thomas, otkrila je da je čvor peer-to-peer to je iza Ripple mreža za plaćanja je sada službeno open source.

2. Nekoliko novih Bitcoin biznisa

Mnogo novih kriptovaluta-friendly poslovanja su bili prisutni na konvenciji, neki od njih čak i pokazuje se zajednici po prvi put. Evo nekoliko primjera: novi švedski Bitcoin razmjenu Btcx.se, platforma Anonymous Oglasi, odjeće i robe prodavac B-side ili trzište Egora.

3. Vrlo zanimljiv regulatorne panel

Jedan od najzanimljivijih trenutaka konferencije bio je definitivno regulatornog panel, koji je predstavnik holandske centralne banke, Wieske Ebben, i jedan iz Amsterdama policije, Niels Ploeger.

Ovdje citirao Bitcoin Magazine, Wieske Ebben razgovarali o važnim pitanjima.

Imamo ciljeve kao centralne banke. Moramo osigurati financijsku stabilnost, stabilan i pouzdan finansijski sistem, a to su naši ciljevi. Ako vidimo da li Bitcoin može doprinijeti da ili ima suprotan efekat, onda vidimo što možemo učiniti u vezi toga.

[Cryptocurrencies preticanja fiat valute] bi mogao biti slučaj ne vidim događa vrlo brzo. Ali gledamo iz različitih uglova, naravno. Kao centralna banka u Nizozemskoj, obojica smo nadzora i centralne banke. Ne možete regulisati Bitcoin, ali na drugim nivoima ste mogli učiniti nešto u vezi toga. Za nas, mi smo definitivno na tome, mi ne želimo da se hrabra izjava još.

Ne mogu da govorim u ime svih regulatora, ali to je nešto teško, ovo Bitcoin sistema. (...) Moramo da vidimo što možemo učiniti i ono što ne može učiniti. Uz sve nove metode plaćanja i tehnologija uvijek postoji način da se uklopi u regulatorni sistem - uvek je vezu. Sada, to je nešto sasvim drugo.

Ja ne mislim da je moj posao da kažem da će Bitcoin riješiti sve novčane probleme pa da se prebacite na to. Ne mislim da će se dogoditi. Ja razumijem da Bitcoin ima vrijednost u online plaćanja. Kao regulatora smo uvijek zaostaje u online plaćanja. Ono što ja mogu samo reći je, i pokušati i dati usluge i izgraditi vaše povjerenje, i dokle god ste otvoreni ili transparentan i mogu stvoriti povjerenje vrlo dobro.

S druge strane, predstavnik u Amsterdamu policije, Niels Ploeger, također je imao nešto za reći (opet, citirao Bitcoin Magazine).

[Radim] istraživanje o novim načinima plaćanja, pa zato sam naišla Bitcoin. Bitcoin se koristi za iznudu, na primjer. Zato što je nepovratan je korisno za kriminalce da koriste Bitcoin da koriste novac okolo. Ako ste iznuđeno i platite BTC je teže ući u trag što se događa. Ja osobno ohrabriti Bitcoin zajednice da dođu do neke vrste metoda čini manje atraktivnim za kriminalce.

Nema mnogo [zločin] dešava sa Bitcoin osim Tor tržišta. Postoje neki slučajevi u kojima se prenosi novac sa bankovnih računa u Bitcoin razmjene.

Za sada, Wieske Ebben je priznanje da je holandska centralna banka ne planira da uredi Bitcoin je sam po sebi dobar znak za Bitcoin zajednicu. Iako su mnogi ljudi, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, i dalje strahuju da je njihova vlada mogla pokušati da Bitcoin ilegalno, u Evropi koja postaje manje verovatan svaki dan.

Povezane vijesti


Post ICO

Platforma za plaćanje putem interneta Dwolla ugasi svaku kriptocurrency uslugu

Post ICO

Kanadska kompanija Hemp & Co prihvata Bitcoin na svojoj web stranici i fizičkim prodavnicama

Post ICO

Britanska kompanija kreira novu uslugu koja obećava decentralizaciju bitkoinskih razmjena još više

Post ICO

Švajcarski političar želi vladu da proučava Bitcoin: zabranu ili regulativu?

Post ICO

Nedeljni vesti o Bitcoinu, novembar 2013

Post ICO

4 najpopularnijih poruka na BitcoinTalk

Post ICO

Payza sada prodaje Bitcoin

Post ICO

Mt. Gox krivi probleme sa povlačenjem na bug-u u softveru Bitcoin

Post ICO

To je hrabar novi svet za trgovce bitkoinom

Post ICO

Bitcoin Black Friday 2014 lomi sve podatke: Gyft, NewEgg imaju najbolji dan prodaje ikada

Post ICO

Bitcoin fondacija Komentar na New York Department of Financial Services BitLicense odlaganje

Post ICO

Elliptic tvrdi da ima softver sposoban da prati specifične novčanice bitcoin-a