Pravilo dvoje i bitkoin sigurnost | Bosnian.Lamareschale.org

Pravilo dvoje i bitkoin sigurnost

Pravilo dvoje i bitkoin sigurnost

Jutros OKCoin dijeli informacije o tome kako je učvršćuje hladno novčanike u nastojanju da se kreću industriju naprijed.

Kompanija je objavila izjavu,

Kroz ovaj transparentnosti, OKCoin ima za cilj da osigura korisnicima sigurnost njihovih sredstava. Nadamo se da ovo pomaže industriji biti otvoreniji i dobrodošli povratne informacije i nove ideje.

Principi hladnog sistema bezbednosti novčanik posuditi teško iz "dvije osobe Koncept", inače poznat kao "dva čovjeka pravilo", iz uputstava United States Air Force (AFI 91-104). Pravilu dva-man je sistem dizajniran kako bi se postigla visok nivo sigurnosti za posebno kritičnih operacija.

Na vrhuncu Hladnog rata u 1960-ih, SAD su imale nekoliko sistema minut-men raketa u kojima je korištena "dva čovjeka pravilo". U slučaju naredio lansiranja, oba člana posade silosa će morati da svoje ključeve u istom trenutku na komandanta posjeta. Dva paljenja su se dovoljno daleko, osim da je jedna osoba sama po sebi ne može dostići i ključa i vlastoručno daju zeleno svjetlo za pokretanje raketa.

OKCoin je implementirala nove mjere sigurnosti za zaštitu kupaca hladno novčanika nakon povrede sigurnosti sa BTEr hladnom novčanik. Na reddit postthis jutro, OKCoin zajedničko sljedeće principe sigurnosti i filozofije kompanija je primijeniti na hladnom novčanik sigurnosni sistem:

  Sva oprema priključena na internet inherentno ranjiv.

  USB pogoni nisu sigurni što su USB diskova može biti ugrožen sa virusima. Takav USB virus može automatski snimiti podataka u računarsku mrežu nakon što je umetnuta i ukrasti sadržaja u okviru.

  No Security praksa može biti oslanjaju na jednog pojedinca. Bilo koji pristup hladno novčanik mora tražiti potvrdu od dva ovlaštene stranke.

  Svako ima potencijal da pate od neočekivanog događaja. Drugi moraju biti ovlašteni za pristup Offsite backup kako bi se osigurala sigurnost.

  Pojedinci mogu biti otet, tako važni podaci moraju biti sačuvani u najvišem sigurnosti sefu u banci i zahtijevaju pristup u-lice.

Kompanija je također navedeno kako se stvara privatne ključeve i rezervnih kopija, uključujući i načela iz "dva-man pravilo":

  Generirati 10.000 privatnih ključeva i odgovarajuće adrese na potpuno isključeno računalo.

  Dodaj AES privatni ključ za enkripciju na potpuno isključeno računalo.

  Brisati originalnu 10.000 privatnih ključeva.

  AES lozinku pod kontrolom dva OKCoin osoblje kompanija na odvojenim lokacijama - jedan u kancelariji OKCoin Pekingu, jedan u gradu na zapadnoj obali SAD-a.

  Dva AES držača glavna lozinka ne može koristiti isti prevozno sredstvo u isto vrijeme.

  Adresu i šifrirane privatni ključ na isključeno računalo se prikazuju u QR kod formatu.

  QR kod adresa je skenirati drugi računar da objavi adrese hladnog novčanik kako da prima depozite od naše vruće novčanika. Svaka hladno novčanik adresa će se koristiti samo jednom. 8.The QR kod šifrovane ključnih se štampa i čuva unutar izuzetno sigurnu trezor banke. Čak i ako je otet nosilac šifrovane ključ, dokument je siguran kao nosilac mora biti prisutan u banci i da je preuzmete.

  QR kod šifrovane ključ je pohranjen i rezervna kopija - jedan u sefu u banci u Kini, a drugi u gradu na istočnoj obali SAD-a.

  Pristup ove dvije banke su odobrene dvije odvojene osobe.

  Ovi dvoje ljudi ne uzimaju transport zajedno.

  Oni koji imaju pristup sefovi banka ne može biti isti kao oni koji kontrolišu AES lozinke.

OKCoin je prvi veliki razmjenu javno ukratko se poduzimaju mjere kako bi osigurala sredstva klijenata na svakom koraku. Izjava tima takođe naglasio rukovanja novca iz hladnjace na hot-novčanika:

  Pošalji osoblje u sefu u banci u blizini ureda i uzeti odgovarajući broj neiskorištenih šifrovanih privatnih ključeva. Skenirajte QR kod ovih ključeva u offline računalo.

  QR kod se skenira u drugom potpuno isključeno računalo.

  Nosilac AES glavnu lozinku dešifruje šifrirane privatni ključ na potpuno isključeno računalo.

  Privatni ključ je skeniran pomoću QR koda za uvoz u drugi sasvim isključeno računalo.

  Potpisivanje trgovanje na drugom računalu potpuno van mreže, a nakon transakcije potpis sinhronizovan na računalo sa internet emitiranje transakcija preko USB disk.

CEO OKCoin Star Xu ponovio Coin Fire da privatnih ključeva za hladnjace su zaista hladno i da su dva čoveka aspekt je samo jedan od sigurnosnih predostrožnosti OKCoin je uzeo.

Transparentnosti OKCoin je još jedan krene naprijed ka većoj razmjenu informacija u kriptovaluta industriji. U OKCoin tim je u potrazi za dodatnim povratne informacije o načelima sigurnosti na Reddit.

Titan lansiranje ključna slika ljubaznošću James Brooks.

Povezane vijesti


Post ICO

Pet zemalja koje bi trebale usvojiti Bitcoin

Post ICO

Ono što Ross Ulbricht život u zatvoru znači za ilegalnu onlajn maloprodaju i Bitcoin

Post ICO

Ruski čuvar blokira Bitcoinove veb stranice kako bi zaustavio rast sive ekonomije

Post ICO

Izveštaj predviđa da će Bitcoin transakcije duplirati na 56 miliona do 2017. godine

Post ICO

BitGold podiže 3,5 miliona dolara u seriji A investicija

Post ICO

Nemate vlasnika bitkoina? Sjeban si

Post ICO

Bitcoin fondacija je bankrotirana, PayPal integriše BTC i više

Post ICO

Bitcoin za kozmetičku hirurgiju: kriptocurrency prihvaćen na Florida klinike Vanity

Post ICO

Bitkoini ne mogu da vam kupe sreću, ali mogu sigurno da vam daju slaninu svinjskog javora

Post ICO

Skoro polovina britanskih korisnika bitkoina veruje u regulaciju kripto-vrenja

Post ICO

1911 United PAC je prvi koji podržava kriptocurrency i bitcoin-friendly kandidate

Post ICO

Mt. Gox gubi tržišnu većinu: udeo deviza je bio ispod 50 odsto nedeljno